• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Polyccio: Μα πως το κάνει αυτό ο Marc;;
Νέα 23/02/2021 - 09:56

Ένας από τους λίγους αναβάτες που άλλαξαν ομάδα και μοτοσυκλέτα φέτος, είναι και ο Pol Espargaro, ο οποίος καλείται – σε σύντομο χρονικό διάστημα – να μάθει την Honda και να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Ισπανός, όπως και όλοι άλλωστε, θα έχει στη διάθεσή του μόλις πέντε ημέρες δοκιμών, όλες στην πίστα Losail του Qatar.

 

«Σίγουρα δεν είναι το τέλειο πλάνο, αλλά θα έχω πέντε μέρες στη διάθεσή μου και πρέπει να τις εκμεταλλευτώ. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όμως. Ήρθα εδώ, στην ομάδα, γνωρίζοντας την κατάσταση και με τα παιδιά έχουμε μιλήσει πολύ για να καταστρώσουμε ένα πλάνο μέχρι την έναρξη της σεζόν», ήταν τα πρώτα λόγια του Espargaro στη χτεσινή παρουσίαση της ομάδας.

 

Ένα μέρος της διαδικασίας εκμάθησης της νέας του μοτοσυκλέτας, είναι να κατανοήσει πως είναι σε θέση ο ομόσταυλός του, ο Marc Marquez, να κάνει τόσα πολλά θεαματικά σωσίματα του μπροστινού μέρους της μοτοσυκλέτας του! «Θα πάω στο Qatar τρεις ημέρες νωρίτερα για να κάτσουμε με τους μηχανικούς και να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα. Σκέφτομαι διάφορα, όπως το πώς καταφέρνει και κάνει αυτά τα σωσίματα ο Marc και κερδίζει βαθμούς. Πως το κάνει αυτό;»

 

«Φαίνεται ότι αυτό είναι κομμάτι του DNA της Honda και πρέπει να μάθω πώς να το διαχειρίζομαι. Τώρα τα πράγματα για μένα θα είναι σούπερ διαφορετικά. Στην KTM είχα μια μοτοσυκλέτα που την έφτιαξα και την έστησα από την αρχή. Τώρα θα ανέβω σε μια μοτοσυκλέτα που είναι έτοιμη! Για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο αγώνα, με πέντε ημέρες δοκιμών, ίσως σημαίνει πως θα πρέπει να πάρουμε ρίσκα κι αυτό σημαίνει πτώσεις».

 

Δυστυχώς για τον Polyccio, ο Marc Marquez δεν θα είναι στο Qatar για να μπορέσει να μάθει απ’ αυτόν. «Το σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε τον Marc, διότι είναι το νούμερο ένα στην ομάδα, ο πιο γρήγορος με τη μοτοσυκλέτα και πραγματικά θέλω να μάθω απ’ αυτόν. Οπότε όσο πιο σύντομα επιστρέψει, τόσο το καλύτερο». Πάντως και χωρίς τον Marc «…έχουμε τη δορυφορική ομάδα που επίσης θα έχει εργοστασιακές μοτοσυκλέτες, με τον Alex και τον Taka».

 

«Είναι γρήγοροι αναβάτες, μαζί με τον Bradl που έχει κάνει πάρα πολλούς γύρους όλο αυτό το διάστημα του χειμώνα. Θα είναι και στις δοκιμές του Qatar, οπότε θα μάθω πολλά και από αυτόν».

 

Ο Pol Espargaro προέρχεται από την καλύτερή του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία και ξέρει καλά τι θέλει από αυτόν η Honda. «Η ομάδα είναι νικήτρια, όπως και η μοτοσυκλέτα κι όλοι περιμένουν να κερδίζουμε αγώνες και Τίτλους. Άλλωστε ο Marc έχει δείξει στο παρελθόν ότι με τη μοτοσυκλέτα αυτή παλεύει για τη νίκη στους περισσότερους αγώνες κι έχει πάρει τους περισσότερους Τίτλους. Αυτό περιμένει από εμένα η Honda κι αυτό θα προσπαθήσω να κάνω».                         

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Το Phillip Island στην αρχή της σεζόν (;)

« Προηγούμενο άρθρο

Ο γιός του διέψευσε τις φήμες ότι ο Gresini πέθανε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα