• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα αδέλφια Κορρέ στους Αγώνες του Κατάρ
5η θέση ο Μιχάλης, 2ος ο Κωστής!
Νέα 25/02/2021 - 09:04

Στο Πρωτάθλημα του Κατάρ στην κατηγορία QSSP 300 έγινε ο 2ος Γύρος στις 19-20 Φεβρουαρίου 2021, που περιλάμβανε 2 Αγώνες. Ο 16χρονος Μιχάλης Κορρές που συμμετείχε και στον 1ο Γύρο συνέχισε την προσπάθειά του με την Kawasaki ZX400. 
Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές: είχε αρκετό αέρα, με χαμηλές θερμοκρασίες για την περιοχή και διαστήματα με ελαφριά βροχή.
Το κρίσιμο σημείο του διημέρου ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές, στις οποίες από λανθασμένη στρατηγική πήρε μόλις την 6η θέση, δυσκολεύοντας την προσπάθειά του να κρατηθεί με το γκρουπ των ταχύτερων οδηγών στους αγώνες που ακολούθησαν.

Ας τον “ακούσουμε” να μας περιγράφει τις εμπειρίες του:

 

Αγώνας 1
“Μετά την εκκίνηση βρέθηκα στην έκτη θέση, στο δεύτερο γκρουπ αναβατών, ενώ το πρώτο γκρουπ κατάφερε να απομακρυνθεί αρκετά. Λειτουργώντας με σύνεση και υπομονή κατάφερα στον τελευταίο γύρο να ξεκινήσω επίθεση για την τέταρτη θέση, την οποία έχασα για 31 χιλιοστά του δευτερολέπτου στη γραμμή τερματισμού, τερματίζοντας 5ος. Η εμπειρία του group race, καθώς και η συναρπαστική μάχη του τελευταίου γύρου ήταν τα σημαντικότερα στοιχεία του αγώνα.”

Κωστής και Μιχάλης Κορρές
Κωστής και Μιχάλης Κορρές

 

Αγώνας 2
“Στον δεύτερο αγώνα την επόμενη ημέρα είχα μια κακή εκκίνηση και βρέθηκα πίσω από αρκετούς αναβάτες. Παρόλο που κέρδισα θέσεις σχετικά σύντομα οδηγώντας σε πολύ γρήγορους ρυθμούς στις στροφές της πίστας και βελτιώνοντας σε κάθε γύρο τον χρόνο μου, δεν μπόρεσα να φτάσω το προπορευόμενο γκρουπ οδηγών (4ος και 3ος) και να διεκδικήσω μια καλύτερη θέση από την πέμπτη. Στα θετικά του αγώνα ήταν το προσωπικό ρεκόρ γύρου (2’21.800).”

 

“Συμπερασματικά, καταλαμβάνοντας δύο πέμπτες θέσεις, βελτιώνοντας το προσωπικό ρεκόρ γύρου και αντιλαμβανόμενος τη σημασία της στρατηγικής κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού διήμερου και λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαι ερασιτέχνης οδηγός με εμπειρία μόλις 7 αγώνων αυτής της κατηγορίας, είμαι αρκετά ευχαριστημένος.
Σε κάθε αγώνα αποκτώ περισσότερη αυτοπεποίθηση, βελτιώνω συνεχώς τους χρόνους και το ρυθμό μου και ανακαλύπτω τα σημεία που πρέπει να δουλέψω. Στόχος μου στους επόμενους αγώνες να βρεθώ με το γκρουπ των ταχύτερων οδηγών και να παλέψω για μια θέση στο βάθρο.”

 

Αγώνες QMA Challenge – 1ος Γύρος

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, ο αδελφός του Μιχάλη, ο 13χρονος Κωστής Κορρές, συμμετείχε στους αγώνες που οργάνωσε η Ακαδημία QMA στην πίστα του καρτ, στην κατηγορία Motard 125 με Suzuki DRZ 125.
Ο Κωστής έκανε δύο πολύ καλούς αγώνες και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και στους δύο – πήρε τη 2η θέση στο πρώτο σκέλος και τη 3η θέση στο δεύτερο σκέλος, και το ασημένιο μετάλλιο συνολικά!
Ο Κωστής είναι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα το οποίο τον γέμισε αυτοπεποίθηση και ανυπομονησία για τον επόμενο γύρο, στοχεύοντας στην κορυφή του βάθρου. 

 

Μιχάλης Κορρές
Μιχάλης Κορρές
Κωστής Κορρές
Κωστής Κορρές
Στην 2η θέση ο Κωστής Κορρές
Στην 2η θέση ο Κωστής Κορρές

Επόμενο άρθρο »

Ίδια τα χρώματα της Pramac για το 2021

« Προηγούμενο άρθρο

Miller: Ήταν σαν επίσημο τεστ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα