• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Razali: Εμείς είχαμε απογοητευτεί περισσότερο από την Yamaha!
Όταν χάθηκε πέρυσι ο Τίτλος σε Ομάδες και Κατασκευαστές
Νέα 01/03/2021 - 17:50

Ο Fabio Quartararo ήταν ένας εκ των κορυφαίων αναβατών της Yamaha για το μεγαλύτερο διάστημα της περσινής σεζόν, καθώς κατάφερε να κατακτήσει τρεις νίκες και να είναι για το μεγαλύτερο μέρος στην 1η θέση της βαθμολογίας. Από την Aragon και μετά όμως, όταν ένα λάθος με την πίεση του μπροστινού ελαστικού τον ανάγκασε να τερματίσει στη χειρότερη θέση της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία την 18η, οι ελπίδες του Γάλλου για Τίτλο άρχισαν να εξανεμίζονται.

 

Από την άλλη και οι ελπίδες της Yamaha για να κατακτήσει τον Τίτλο στους Κατασκευαστές δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα, όταν έχασε 50 βαθμούς επειδή είχε χρησιμοποιήσει στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν μη εγκεκριμένες βαλβίδες στους κινητήρες της. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τον τίτλο για 17 βαθμούς από την Ducati.

 

Όλα αυτά φαίνεται ότι δημιούργησαν δυσαρέσκεια στην Petronas, κάτι που παραδέχτηκε στη σημερινή παρουσίαση της ομάδας ο Razlan Razali. Από τότε όμως και μέχρι σήμερα, όπως χαρακτηριστικά είπε, το θέμα έχει διευθετηθεί. “Το συζητήσαμε και το αντιμετωπίσαμε αυτό το θέμα στο τέλος της περσινής χρονιάς. Μιλήσαμε με τη Yamaha και μάλιστα σε εκείνη την κουβέντα μας πρότειναν και συμβόλαιο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τους είπαμε ότι νιώθαμε σαν πελάτης που πληρώνει και όχι σαν συνέταιρος. Νιώθαμε ότι εμείς θέλαμε το κάτι παραπάνω... εμείς ήμασταν πολύ, πάρα πολύ στεναχωρημένοι όταν χάσαμε το Πρωτάθλημα και όταν η Yamaha έχασε τον Τίτλο στους Κατασκευαστές. Φαινόταν σαν να ήμασταν εμείς πιο στεναχωρημένοι από αυτούς, αλλά τα αντιμετωπίσαμε όλα αυτά τα θέματα και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι μας πρότειναν συνεργασία πέρα από το 2022. Ελπίζω ότι μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο θα ολοκληρώσουμε τη νέα μας συνεργασία και έτσι Θα σταματήσετε να μας αποκαλείτε δορυφορική ομάδα ή ανεξάρτητη ομάδα. Δεν μου αρέσουν καθόλου αυτοί οι όροι”.

 

Η Petronas θα έχει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Yamaha για τον Valentino Rossi το 2021, ενώ ο Franco Morbidelli θα παραμείνει με μία ελαφρώς υποδεέστερη μοτοσυκλέτα. Κι ενώ η πρόταση της Yamaha για την ανανέωση της συνεργασίας με την Petronas είναι στο τραπέζι, ο Razali παραδέχεται ότι η ομάδα του είναι ανοιχτή σε συζητήσεις και με άλλους Κατασκευαστές: “Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες μας σε καμία ευκαιρία”, είπε. “Το πιο σημαντικό είναι η κατεύθυνση αλλά και η στρατηγική που θα θελήσει να ακολουθήσει ο συνεταίρος μας, η Petronas. Μαζί τους θα αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Περιμένουμε να δούμε τι θα φέρει το μέλλον. Δεν κλείνω όμως καμία πόρτα και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε πρόταση”.

 

Επόμενο άρθρο »

Video: Ο Γιάννης Περιστεράς ετοιμάζεται στην Σπάρτη

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Miguel είναι πιο ολοκληρωμένος από τον Binder!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα