• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oliveira: Η RC16 είναι έτοιμη για νίκες!
Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας επαναπαύει
Νέα 02/03/2021 - 14:06

Παρά το γεγονός ότι φέτος θα είναι μόλις η πρώτη του χρόνια ως εργοστασιακός οδηγός της KTM, ο Miguel Oliveira έχει την περισσότερη εμπειρία από κάθε άλλον οδηγό του αυστριακού εργοστασίου. O Πορτογάλος θα προσπαθήσει να ανεβάσει τον πήχη σε σχέση με το 2020, κάτι το οποίο δεν θα είναι εύκολο. Ο ίδιος είχε καταφέρει πέρυσι να πάρει δύο νίκες και με δεδομένο ότι η KTM θα προσπαθήσει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών, ο Oliveira έχει μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να επαναλάβει αντίστοιχα αποτελέσματα.

Ο Πορτογάλος ήρθε στην εργοστασιακή ομάδα για να αντικαταστήσει τον Pol Espargaro, ο οποίος πήρε τη θέση του Alex Marquez στην Repsol Honda. στην KTM θα βρει τον Brad Binder, τον όποιον γνωρίζει καλά καθώς οι δυο τους ήταν ομόσταυλοι και στις μικρότερες κατηγορίες. Ο Oliveira, που έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία με την RC16, μίλησε γι’ αυτό αλλά και για τις διαφορές ανάμεσα στη μοτοσυκλέτα του 2019 και αυτή του 2020: «Είχαν αρκετές διαφορές στον τρόπο που συμπεριφέρονταν αλλά και στην πληροφόρηση που έδιναν στον αναβάτη. Θα έλεγα ότι η έκδοση του 2019 ήταν ακόμα αρκετά δύσκολη στο να την οδηγήσεις. Έπρεπε να την πιέζεις στις στροφές και πολλές φορές ήταν αρκετά άγρια. Ήταν ένα μεγάλο σοκ όταν την οδήγησα για πρώτη φορά. Όμως στη μοτοσυκλέτα του 2020 είδα περισσότερες δυνατότητες. Ήταν πολύ πιο φυσιολογική και η πληροφόρηση που μου έδινε ήταν πολύ καλή. Αμέσως κατάλαβα ότι αυτή η μοτοσυκλέτα θα έφερνε καλά αποτελέσματα».

Ο Oliveira είναι μέλος της KTM για αρκετά χρόνια και έχει δει από πρώτο χέρι το πόσο πολύ έχει βελτιωθεί η μοτοσυκλέτα του εργοστασίου. Άλλωστε, κάθε οδηγός  ξέρει ότι για να πετύχεις τους στόχους σου, είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις ένα πακέτο που μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό. Η KTM κατάφερε να κάνει ακριβώς αυτό και ο Oliveira είναι ενθουσιασμένος που η ομάδα βρίσκεται τώρα σε αυτή τη θέση!

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι έχεις τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να πάρεις τα καλά αποτελέσματα. Απλά από τη μεριά σου πρέπει να εξασφαλίσεις ότι θα είσαι στο 120% συνέχεια. Αυτός είναι ο βασικός μου στόχος. Πάντως σε ηρεμεί το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη για νίκες. Την ίδια όμως ώρα δεν μπορείς να θεωρείς τίποτα ως δεδομένο και από τη στιγμή που πρέπει να επαναλάβεις τα καλά αποτελέσματα, το όλο εγχείρημα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο! Νομίζω ότι κάθε χρονιά πρέπει να προσθέτεις κάτι στον εαυτό σου, για να μπορείς να μένεις σε ένα πολύ καλό επίπεδο και να είσαι ανταγωνιστικός».

Επόμενο άρθρο »

Νέα επίθεση του Andrea Dovizioso στον Dall’Igna!

« Προηγούμενο άρθρο

Petronas: Ο Vale ήρθε με νοοτροπία νικητή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα