• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Στην Petronas βρήκα πολύ πάθος!
Νέα 07/03/2021 - 12:37

Ο Valentino Rossi οδήγησε χθες για πρώτη φορά με τα χρώματα της Petronas. Η εικόνα του Ιταλού με τα χρώματα μιας άλλης ομάδας, πλην της Yamaha, προκάλεσε μια ιδιαίτερη αίσθηση, ωστόσο και ο ίδιος – αν και βετεράνος – παραδέχτηκε πως ένιωθε ένα παράξενο συναίσθημα: «Το πρωί ήμουν ενθουσιασμένος και στο τέλος το διασκέδασα. Στο κάτω-κάτω δεν έχουν αλλάξει πολλά. Η μοτοσυκλέτα είναι η ίδια όπως και πριν και στο γκαράζ βρήκα καλή ατμόσφαιρα για να δουλέψω. Όσο για τα υπόλοιπα; Το τελικό μας αποτέλεσμα, η 14η θέση, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά κατάφερα να έχω καλό ρυθμό. Όπως πάντα είναι αρκετοί οδηγοί που είναι γρήγοροι, αλλά οι πρώτες μας εντυπώσεις ήταν θετικές».

Ο Valentino ξεκινά την 26η του σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Αυτό δεν είναι καριέρα, είναι μία ολόκληρη ζωή! Τώρα ξεκινάω μία νέα περιπέτεια και αυτό μου δίνει πολύ δύναμη και κίνητρο. Την πρώτη φορά ήταν λίγο παράξενα τα πράγματα, αλλά στο τέλος βρήκα την ίδια καλή M1, με διαφορετικά μόνο χρώματα. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, με αρκετούς νέους οδηγούς που είναι σε υψηλό επίπεδο και έτσι πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Προπονήθηκα σκληρά και η προσέγγιση μου δεν άλλαξε».

Για τον ομόσταυλό του, τον Franco Morbidelli, είπε: «Ο Franco είναι ο καλύτερος ομόσταυλος που θα μπορούσα να ζητούσα! Προπονούμαστε μαζί και προκαλούμε ο ένας τον άλλον σχεδόν κάθε μέρα, με κάθε είδους μοτοσυκλέτα! Σήμερα ήταν πολύ γρήγορος και είμαι χαρούμενος που είμαι μαζί του, γιατί έχουμε μία πολύ ιδιαίτερη σχέση. Κάνουμε μια καλή ομάδα. Ελπίζουμε ότι και οι δυο μας θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Valentino άφησε τον «μαθητή» του να πάρει τη μεριά στο box που του άρεσε: «Ήρθε ο Wilco και μου ζήτησε να πάρω τη δεξιά μεριά στο box γιατί ο Φράνκο έχει συνηθίσει την αριστερή. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα και αν ο Φράνκο είναι χαρούμενος είμαι και εγώ χαρούμενος. Άλλωστε η μεριά δεν είναι σημαντική». Στη συνέχεια σχολίασε τη δουλειά της Yamaha πάνω στη νέα μοτοσυκλέτα. «Η περσινή M1 είχε λύσει ως ένα βαθμό κάποια από τα προβλήματά μας, αλλά ήταν χειρότερη σε άλλα κομμάτια. Ο Franco ήταν πολύ γρήγορος στο δεύτερο μισό της χρονιάς, ενώ οι εργοστασιακοί είχαμε περισσότερα προβλήματα. Η Yamaha δούλεψε σκληρά το φετινό χειμώνα και έχουμε πολλά πράγματα να δοκιμάσουμε και θα το κάνουμε τις επόμενες ημέρες».

Για το νέο πλαίσιο είπε: «Το δοκίμασα για 6-7 γύρους γιατί σήμερα θέλαμε να δώσουμε βάρος στην στάνταρ μοτοσυκλέτα. Πρέπει να πω ότι οι πρώτες εντυπώσεις μου δεν ήταν άσχημες, αλλά θα έχω πιο καθαρή εικόνα τις επόμενες ημέρες. Θα υπάρξουν και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να δοκιμάσουμε. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι έχουμε μόνο πέντε μέρες δοκίμων και η πίστα αυτή δεν είναι το καλύτερο μέρος για να κρίνεις ένα πλαίσιο, επειδή είναι γρήγορη και δεν έχει αργές στροφές. Τέλος μίλησε και για το κλίμα στην καινούργια του ομάδα και για το γεγονός ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια δουλεύει πλέον, ως επί το πλείστον, με διαφορετικά πρόσωπα. «Μου λείπουν οι Αυστραλοί μηχανικοί μου, αλλά βρήκα στην ομάδα πολύ πάθος και επιθυμία για δουλειά. Δουλεύουν καλά και δουλεύουν πολύ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ρυθμιστούν, όπως για παράδειγμα ποιος έχει τα καλύτερα χέρια για να βάζει τα αυτοκόλλητα στη μοτοσυκλέτα!» σχολίασε γελώντας.

Επόμενο άρθρο »

Video: Η Repsol Honda στο Qatar

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix: Το αφιερώνω στον Fausto..!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα