• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Elena Myers: Μια κυρία στα μπουζούκια!!!
Ρεμάλια, το νου σας!
Νέα 09/03/2010 - 13:14

Είναι σχεδόν 17 ετών, αλλά έχει ήδη πλούσια αγωνιστική εμπειρία. Πρότυπά της – αν και θα στοιχηματίζατε στην Katja Poengsen – είναι οι Valentio Rossi και John Hopkins. Ζει στην Βόρεια Καλιφόρνια και αν ποτέ δείτε στον δρόμο ένα Kawasaki ZX-6R και μια ξανθιά κοτσίδα να ξεπροβάλλει από το κράνος, μην επιχειρήσετε να ακολουθήσετε!

 

Το όνομά της; Elena Myers.

 

Η πρώτη της μοτοσυκλέτα ήρθε στα 8 της χρόνια – από τον μπαμπά της. Ναι, ναι, υπάρχουν μέρη του κόσμου τούτου στα οποία οι μπαμπάδες δεν αγοράζουν κούκλες και video games στις κόρες τους, αλλά mini bikes (και βέβαια υπάρχουν και μαμάδες που δεν πάνε στον δικηγόρο μετά από αυτό!). Η μικρούλα Elena άρχισε να ασχολείται και με τα karts αλλά “γρήγορα ψιλοβαρέθηκα” όπως λέει η ίδια.

 

Εκείνη την εποχή ο πατέρας της είχε φτιάξει μια λέσχη pocket bikes και η Elena – pocket μεγέθους και αυτή – κούμπωσε πάνω σε ένα και άρχισε τις προπονήσεις. “Μόλις συνήθισα λίγο, πήγα στο So Cal όπου κέρδισα και τον πρώτο μου αγώνα στα pocket. Από τότε η ζωή μου συνοψίζεται στο τρίπτυχο 'προπόνηση – προπόνηση – προπόνηση'. Τον πρώτο χρόνο της συμμετοχής μου στα pocket bikes πήρα το West Coast Junior Champion. Ταυτόχρονα αγόρασα και την πρώτη μου μοτοσυκλέτα με συμπλέκτη, ένα Kawasaki KΧ60. Αμέσως ξεκίνησα αγώνες flat track και supermoto και το 2003 έτρεξα στο SupermotoUSA στην κατηγορία superlighweight. Τη μισή σεζόν έτρεχα με το KX60 και την υπόλοιπη με ένα Suzuki RM85. Τερμάτισα 3η στο πρωτάθλημα, πίσω από δύο αναβάτες που είχαν πάρει τίτλους στο παρελθόν. Είχε πλάκα εκείνη η χρονιά και έμαθα πολλά” λέει η Elena.

 

Από κει και πέρα η πορεία της ήταν μάλλον αξιοθαύμαστη: Έγινε η πιο νεαρή αναβάτης στην ιστορία των αμερικανικών αγώνων, που κέρδισε τίτλο στην κατηγορία “80cc Expert”, ενώ το 2004 κέρδισε 3 τοπικά πρωταθλήματα και έναν αγώνα αντοχής. Συνεχίζει να συμμετέχει σε αγώνες στις ΗΠΑ και να παίρνει νίκες με Kawasaki, ενώ αποφάσισε να βουτήξει και στα βαθιά νερά του RedBullRookiesCup.

Φέτος η Elena θα τρέξει και σε ένα side event που θα γίνει στα πλαίσια του αγώνα WSBK στην πίστα Miller Motorsports (29-31/5):

“Δεν βλέπω την ώρα να τρέξω μπροστά σε τόσους θεατές, αλλά και μπροστά στους κορυφαίους των SBK” σχολίασε η Myers.

Λέτε να έχει έρθει η ώρα που μια γυναίκα θα πρωταγωνιστήσει στα GP; Μέχρι τώρα μόνο η Katja Poengsen είχε συμμετάσχει στα GP250, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ η Myers έχει δηλώσει ότι φιλοδοξία της είναι τα MοtoGP.

Επόμενο άρθρο »

Jorge Lorenzo: Θα πάει στις δοκιμές στο Qatar;

« Προηγούμενο άρθρο

Η “ιατρική” Yamaha YZR-M1 του 2010

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα