• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ben Spies: Από άλλο πλανήτη!
Ο Αμερικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSBK θα ταράξει τα νερά!
Νέα 19/03/2010 - 15:36

 

Απόψεις του Δημήτρη Διατσίδη

 

Ο οδηγός της Monster Yamaha Tech 3, ο Ben Spies, έλαμψε κάτω από το φως των προβολέων της πίστας Losail International Circuit στο Qatar.

Βρέθηκε στην 3η θέση της πρώτης ημέρας, σε μια πίστα που την ήξερε μεν από τα Superbike, αλλά που σίγουρα είναι διαφορετικά να την οδηγείς πρώτη φορά πάνω σε μοτοσυκλέτα MotoGP. Για παράδειγμα οι υπόλοιποι Rookies της κατηγορίας, επίσης Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στις μικρότερες κατηγορίες και με περισσότερη εμπειρία στη συγκεκριμένη πίστα, έμειναν όλοι σχεδόν δύο ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω από τον καλύτερο χρόνο του 25χρονου οδηγού.

 

Μόλις 0.2 του δευτερολέπτου πίσω από τον 2ο Stoner και μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Rossi, έδειξε ότι οι σεμνές δηλώσεις του ότι το 2010 θα είναι μια χρονιά εκμάθησης, αφορούν τη σεμνότητα του χαρακτήρα του.

Βέβαια είναι δεδομένη η ανωτερότητα της Yamaha YZR-M1, τουλάχιστον για το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, αλλά ο Spies φαίνεται ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι οπωσδήποτε διαφορετικό το να οδηγείς κάτω από το φως των προβολέων, αφού η αντίληψη της ταχύτητας είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι την ημέρα. Επίσης όπως είπε η μοτοσυκλέτα του MotoGP έχει διαφορετικές γραμμές από αυτές των superbike, αλλά σιγά-σιγά το «βρήκε» και «γύρισε» ακόμη και στην πρώτη θέση της κατάταξης για κάποιους γύρους που ο Rossi και ο Stoner ρύθμιζαν κάποια πράγματα στα πιτς!

 

Είχε και μια πτώση με το σκληρό μπροστινό λάστιχο που δοκίμαζε, τη στιγμή που βγήκε στην πίστα με διαφορετική πίεση από τη συνηθισμένη, στην προσπάθεια της ομάδας να βρει κάτι καλύτερο!

 

Εκπληκτικός λοιπόν ο «νέος» και η απόδοσή του και στο Κατάρ δείχνει το πόσο δίκιο είχε ο Kevin Schwantz, όταν πρόπερσι είπε στον υπογράφοντα «ότι η μόνη περίπτωση να ξαναπάρει άμεσα Πρωτάθλημα η Suzuki, είναι να κάνει ομάδα με τον Spies!».

Η Suzuki τότε δεν κατάφερε να υλοποιήσει ένα τέτοιο πρότζεκτ και τώρα βλέπει τι ακριβώς έχασε.

Ας πρόσεχε!

Επόμενο άρθρο »

Δοκιμές MotoGP στο Qatar: Δεύτερη ημέρα (ΑΝΑΝΕΩΣΗ 19.50)

« Προηγούμενο άρθρο

Ο καιρός για το Fast & Safe Track Day του Σαββάτου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα