Ο Andrea Dovizioso ήταν ο δεύτερος καλύτερος αναβάτης της Ηonda στη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο Πρωτάθλημα.
Αν δεν υπήρχε ο Jorge Lorenzo με τις νίκες και τις pole positions τότε σίγουρα ο 22χρονος Ιταλός θα ήταν ο κορυφαίος rookie της φετινής χρονιάς.
Οι καλές εμφανίσεις του αποτέλεσαν το διαβατήριο για τη μεγάλη μεταγραφή. Από το 2009 ο Dovi θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Repsol Honda αντικαθιστώντας τον Nicky Hayden.
Η πρόκληση που έχει μπροστά του είναι τεράστια, ταυτόχρονα όμως αυξάνονται δραματικά και οι απαιτήσεις.
«Tου χρόνου οι διεκδικητές του τίτλου θα είναι πέντε: o Valentino, ο Stoner, ο Pedrosa, ο Lorenzo και ελπίζω εγώ», λέει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2004 στα 125cc και συμπληρώνει: «Οι πρώτες δοκιμές πήγαν καλά. Σίγουρα χρειάζεται να δουλέψω σκληρά και στις επόμενες δοκιμές που θα γίνουν στα τέλη Νοέμβρη στη Jerez θα έχουμε στη διάθεσή μας μια νέα μοτοσυκλέτα».