• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar2 MotoGP Αγώνας: μεγάλη νίκη του Quartararo
Γαλλικός θρίαμβος, 2ος ο Zarco
Νέα 04/04/2021 - 22:54

Απρόσμενος Αγώνας, με έντονο συναγωνισμό και παρά το ότι έγινε μόνο ένα προσπέρασμα για τη νίκη, από κει και πίσω τα αλληλοπροσπεράσματα και οι μάχες ήταν εντυπωσιακές, με τους 15 πρώτους οδηγούς να τερματίζουν με διαφορά κάτω από 9'', κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών. 

Ο Fabio Quartararo με την Yamaha M1 ήταν ο πιο “διαβασμένος” - με βάση και τα δεδομένα από του Vinales από τον 1ο αγώνα – και έμεινε στην 8η θέση μέχρι τον 11ο γύρο, από τους 22. μετά σιγά-σιγά ανέβαινε θέσεις, έφθασε στην 3η στον 17ο γύρο, στην 2η στον 18ο και πέρασε μπροστά στον 19ο για να κάνει τη διαφορά που χρειαζόταν ώστε να μην κινδυνεύει από την τελική των Ducati στην ευθεία. Ο Γάλλος είχε την 17η τελική με 346.1 χλμ/ώρα, δέκα λιγότερα από την υψηλότερη τελική που έγραψε ο Miller με 356.4 χλμ/ώρα. 

Fabio Quartararo
Fabio Quartararo

Το Γαλλικό θρίαμβο ολοκλήρωσε ο Johann Zarco (Pramac Ducati) που πήρε στον τελευταίο γύρο την 2η θέση από τον ομόσταυλό του Jorge Martin και μάλιστα πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο 23χρονος Ισπανός ήταν όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση, όχι μόνο για τον πρώτο του βάθρο στον 2ο του μόλις αγώνα, αλλά κυρίως για την ωριμότητα με την οποία οδήγησε την κούρσα για τους 18 από τους 22 γύρους! Αυτή τη φορά έκανε πολύ καλύτερη διαχείριση δυνάμεων και κατάφερε να βγάλει χωρίς πρόβλημα φυσικής κατάστασης ένα τόσο απαιτητικό αγώνα. Με αυτήν την εμφάνιση μπήκε και αυτός στη λίστα των υποψήφιων νικητών φέτος, που συνεχώς μεγαλώνει!

Οι δυο Pramac 2-3
Οι δυο Pramac 2-3

Ο Alex Rins με την Suzuki του, έκανε σήμερα έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα, από ότι το προηγούμενο ΣΚ και ήδη από τον πρώτο γύρο πέρασε στην 4η θέση και τελικά έμεινε εκεί, μετά από σκληρές μάχες, αφού έφθασε αρχικά στη 2η θέση στον 5ο γύρο, στην 6η θέση στον 18ο και επέστρεψε 4ος στον τελευταίο.

Πίσω του ο νικητής της προηγούμενης εβδομάδας Maverick Vinales που έδωσε στα τελευταία στάδια του αγώνα σπουδαίες μάχες. Είναι ισόβαθμος με τον ομόσταυλό του Fabio στην 2η θέση της βαθμολογίας. 

Ο Pecco Bagnaia της εργοστασιακής Ducati, πήρε την 6η θέση, παρά το ότι από τον 13ο έως τον 16ο γύρο ήταν 3ος, έχοντας κάνει ρεκόρ πίστας σε αγώνα, αλλά ένα λάθος στον 17ο τον έριξε 7ο και από κει και πέρα κέρδισε μόνο μια θέση. 

Οι δύο Γάλλοι 1-2
Οι δύο Γάλλοι 1-2

Στην 7η θέση τελικά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020, ο Joan Mir με την Suzuki, που μπλέχτηκε σε μια σκληρή μάχη με τον Jack Miller, με δύο δύσκολες στιγμές και για τους δύο, που κατέληξαν να τον ρίξουν στην 9η θέση για να πάρει τελικά αυτός την 7η και ο Miler την 9η. Ανάμεσά τους ο Brad Binder με την ΚΤΜ που έκανε ένα αθόρυβο αγώνα και ανέβηκε στην 8η 

θέση, με την επόμενη ΚΤΜ μόλις 15η.

Τη δεκάδα έκλεισε ο για ακόμη μια Κυριακή θαυμάσιος Aleix Espargaro με την Aprilia, που ξεκίνησε 3ος και έμεινε κοντά στο βάθρο στους 9 πρώτους γύρους. 

Ο Valentino Rossi με τη δική του Petronas Yamaha δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό, αφού ξεκίνησε 21ος και τερμάτισε 16ος, ενώ δεν πήγε καλά ούτε ο ομόσταυλός του Franky Morbidelli που τερμάτισε μόλις 12ος. 

Η Honda από την πλευράς της είδε τον Pol Espargaro στην 13η θέση και της λείπει όλο και περισσότερο ο Marc Marquez. 

 

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά στο συνοδευτικό αρχείο 1 και τη βαθμολογία στο 2ο:

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK, Επεισόδιο 2

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar2 Moto3: Acosta o τρομερός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα