• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γνήσια ανταλλακτικά Honda για την RC30
Μέσα από το πρόγραμμα ‘RC30 Forever'
Νέα Αγοράς 20/05/2021 - 16:45
 

H Honda ανακοίνωσε την παραγωγή και διάθεση γνήσιων ανταλλακτικών για τη θρυλική RC30.

Η RC30, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1987, ήταν μια ομολογκαρισμένη για κυκλοφορία στο δρόμο έκδοση της μοτοσυκλέτας που η Honda έτρεχε τότε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK άλλα και στο Ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας.

Οι περισσότερες από τις 5.000 μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν τότε έχουν διατηρηθεί και χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα σε αγώνες με κλασσικές μοτοσυκλέτες όπως το Classic TT , η εκδήλωση Coupes Moto Legende, το Bol d'Or Classic  και πολλές άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις. 

H Honda για να καλύψει τις ανάγκες σε ανταλλακτικά με ποιότητα και ακρίβεια κατασκευής ξεκίνησε το πρόγραμμα RC30 Forever με στόχο την παραγωγή περίπου 150 γνήσιων εξαρτημάτων, που επιλέχθηκαν με βάση τη ζήτηση και τις συμβουλές των λεσχών ιδιοκτητών RC30. Μάλιστα για την κατασκευή των χυτών εξαρτημάτων η Honda δημιούργησε νέα καλόυπια!

Το πρόγραμμα RC30 Forever τρέχει ήδη από το 2020  στην Ιαπωνία και τώρα τα εξαρτήματα που προήλθαν από αυτό είναι διαθέσιμα και στην Ευρώπη.

Η παραγωγή θα γίνετε κατόπιν παραγγελίας μέσα από το δικτύου επίσημων εμπόρων της Honda. 

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα RC30 Forever και τη θρυλική Honda RC30 στο δελτίο τύπου της  Honda που ακολουθέι.


Δελτίο Τύπου

Honda Motor Europe

Το πρόγραμμα ανταλλακτικών ‘RC30 Forever’ έρχεται στην Ευρώπη

Η Honda φέρνει τώρα το πρόγραμμα γνήσιων ανταλλακτικών ‘RC30 Forever’ στην Ευρώπη μετά την επιτυχημένη παρουσίασή του πέρσι στην Ιαπωνία.

Η Honda ξεκίνησε το πρόγραμμα ‘RC30 Forever’ μετά από συναντήσεις με διακεκριμένες λέσχες ιδιοκτητών RC30 σε Ιαπωνία και Ευρώπη, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ιδιοκτήτες εξέφρασαν έντονη επιθυμία να διατηρήσουν αυτές τις εμβληματικές μοτοσυκλέτες λειτουργικές και σε άριστη κατάσταση χρησιμοποιώντας γνήσια ανταλλακτικά Honda. Στόχος του προγράμματος είναι τα ασφαλή ταξίδια και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των αναβατών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Honda κατασκευάζει περίπου 150 κωδικούς γνήσιων ανταλλακτικών για την RC30 που καλύπτουν κινητήρα, πλαίσιο, σώμα μοτοσυκλέτας και ηλεκτρονικά συστήματα. Η επιλογή έγινε με βάση τα αιτήματα των ιδιοκτητών και την εμπειρία των ομάδων R&D και παραγωγής της Honda.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραγγείλουν τα ανταλλακτικά μέσω των εμπόρων του δικτύου σε όλη τη Ευρώπη, από το Μάιο* του 2021.

Η ιστορία του προγράμματος ‘RC30 Forever

Στα αρχικά στάδια του ‘RC30 Forever’ project, μία έρευνα στα αρχεία της RC30 που πραγματοποιήθηκε το 2017 αποκάλυψε ότι κανένα από τα αρχικά ξύλινα μοντέλα ή τα καλούπια της RC30 δεν είχε διατηρηθεί. Ήταν σαφές ότι τα πρωτότυπα σχέδια ήταν απαραίτητα για την υλοποίηση του project. Όπως όλες οι μοτοσυκλέτες που κατασκευάζονταν εκείνη την εποχή, η παραγωγή της RC30 βασίστηκε σε δισδιάστατα χειροποίητα σχεδιαγράμματα (wireframe blueprints), από τα οποία δημιουργήθηκαν μοντέλα και καλούπια. Συγκριτικά με τις σύγχρονες μεθόδους 3D μοντελοποίησης σε υπολογιστή και τα ψηφιακά σχέδια, τα wireframe blueprints περιέχουν πολύ λιγότερες ειδικές λεπτομέρειες, κάτι που περιέπλεξε την αναπαραγωγή νέων εξαρτημάτων.

 

Τα διαθέσιμα wireframe blueprints ψηφιοποιήθηκαν, μεγεθύνθηκαν σε κλίμακα 1:1 και συγκρίθηκαν με εξαρτήματα από μοτοσυκλέτες RC30 που υπήρχαν στην οικογένεια Honda και σε λέσχες ιδιοκτητών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακρίβειά τους. Παρόλα αυτά, υπήρχαν εμφανή κενά στις πληροφορίες και απουσίαζαν λεπτομέρειες που ήταν απαραίτητες για την άψογη ποιότητα των εξαρτημάτων του προγράμματος. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα εξαρτήματα πληρούσαν αυτά τα πολύ υψηλά πρότυπα, ζητήθηκε η βοήθεια των μελών της αρχικής ομάδας, πολλά από τα οποία ήταν εξηντάρηδες. Τα άτομα αυτά διέθεταν την τεχνογνωσία, το πάθος και την εμπειρία που χρειαζόταν η ομάδα του project όταν δημιουργούσε εκ νέου τα νέα ξύλινα μοντέλα και καλούπια.

Αυτός ο συνδυασμός πραγματικών εξαρτημάτων, όπως τα νέα ψηφιοποιημένα σχέδια και τα διαθέσιμα εξαρτήματα, με διαχρονικά ανεκτίμητους παράγοντες, όπως η εμπειρία των αρχαιότερων μελών της οικογένειας Honda είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος στην Ιαπωνία.

 

Η VFR750R (RC30)

Η θρυλική RC30 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 1987, και το 1988 έφτασε στην Ευρώπη. Με περιορισμένη παραγωγή μόλις 5.000 αντιτύπων σε όλο τον κόσμο, είχε δημιουργηθεί για να πληροί τους τεχνικούς κανονισμούς που εφαρμόζονταν στο νεοσυσταθέν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Χειροποίητη κατασκευή από το εργοστάσιο του Hamamatsu, η RC30 διέθετε υγρόψυκτο V4 κινητήρα 748cc 90°  με την πιο προηγμένη αγωνιστική τεχνολογία της εποχής – μια πραγματικά πρωτοποριακή προσέγγιση άνευ προηγουμένου ακόμα μέχρι και σήμερα. Οι μηχανικοί εξέλιξης της Honda έκαναν μέγιστη χρήση εξωτικών υλικών όπως ανθρακονήματα, Kevlar και μαγνήσιο σε όλη τη μοτοσυκλέτα. Ο κινητήρας διέθετε μπιέλες από τιτάνιο και μονόδρομο συμπλέκτη που συνεργαζόταν με αγωνιστικά μηχανουργημένα γρανάζια κίνησης. Τροχοί και φρένα έφεραν ταχυσυνδέσμους, ενώ η ανάρτηση ήταν πλήρως ρυθμιζόμενη μπροστά και πίσω. Η μοτοσυκλέτα ήταν εφοδιασμένη με το χαρακτηριστικό μονόμπρατσο ψαλίδι Pro-arm που υποστήριζε τις ταχύτατες αλλαγές του πίσω τροχού κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η φήμη της RC30 ταξίδεψε παντού όταν κέρδισε τον τίτλο του World Superbike Championship το 1988 και το 1989 με τον Fred Merkel. Επίσης πέτυχε πολυάριθμες νίκες σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες, όπως στο Isle of Man, στα χέρια διάσημων αναβατών όπως οι Joey Dunlop, Carl Fogarty, Steve Hislop και Philip McCallen.

Η θρυλική RC30 έχει κερδίσει και στην Ελλάδα πολλά Πρωταθλήματα στην κατηγορία SUPERBIKES:

1989 ΣΑΚΗΣ ΣΚΟΥΡΤΑΣ με την ομάδα ROTHMANS HONDA SARACAKIS

1990 ΣΑΚΗΣ ΣΚΟΥΡΤΑΣ με την ομάδα ROTHMANS HONDA SARACAKIS

1992 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΤΑΣ με την ομάδα ROTHMANS HONDA SARACAKIS

1993 ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ με την ομάδα ROTHΜANS HONDA SARACAKIS

1997 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΤΑΣ με την ομάδα MOBIL1 HONDA SARACAKIS

1998 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΤΑΣ με την ομάδα MOBIL1 HONDA SARACAKIS

1998 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΤΑΣ και ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ σε έναν αγώνα αντοχής (endurance) που διήρκησε 6 ώρες

 

* Η έναρξη πωλήσεων θα εξαρτηθεί από το ανταλλακτικό, και οι όποιες ενημερώσεις θα προστίθενται στον ιστότοπο της Honda, Οι πωλήσεις υπόκεινται σε περιορισμένη διαθεσιμότητα αποθέματος για όλα τα ανταλλακτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Ισοδυναμία Αδειών Οδήγησης

« Προηγούμενο άρθρο

Barkbusters χούφτες Carbon

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα