• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Estoril: O Razgatlioglu 1os στις Ελεύθερες Δοκιμές
Νέα 28/05/2021 - 21:26
 
Ο δεύτερος γύρος του MOTUL FIM Superbike World Championship ξεκίνησε σήμερα, με τις Ελεύθερες Δοκιμές 1 και 2, στη πίστα του Estoril στην Πορτογαλία.
 
Ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) που ήταν 1ος και στις ΕΔ1 το πρωί κράτησε την 1η θέση και στις ΕΔ2 το απόγευμα που ο καιρός πιο ζεστός. Μάλιστα ο Τούρκος αναβάτης κατάφερε να κάνει τους περισσότερους γύρους με σταθερά τον 1ο χρόνο και κατά τη διάρκεια των ΕΔ2 παρά μια έξοδο που είχε κάποια στιγμή προς το τέλος της ημέρας. Ο ομόσταυλος του ο Ιταλός rookie Andrea Locatelli ήταν σεκαλή μέρα και αθόρυβα βελτίωσε στους χρόνους του. Οι δυο εργοστασιακές Yamaha έδειχναν γρήγορες σήμερα και με μια από αυτές στη 1η θέση των ΕΔ θα λέγαμε ότι έκαναν ένα πολύ καλό ξεκίνημα.
 
Ο Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) έκανε στις ΕΔ2 19 συνεχόμενους γύρους με με SCX ελαστικά καταφέρνοντας μάλιστα σε αρκετούς από αυτούς χρόνο στο στο 1’37. Ο Βρετανός αναβάτης ήταν δεύτερος στις ΕΔ2, βρέθηκε στη 2η θέση των συνδυασμένων χρόνων και δείχνει να έχει πιθανότητες για μια νίκη στον αγώνα. Ο Michael Ruben Rinaldi επίσης της (Aruba.it Racing – Ducati) βελτίωσε λίγο τους χρόνους του το απόγευμα και βρέθηκε στη 3η θέση των ΕΔ2 και στην 5η θέσητων συνδυασμένων.
 
Ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) που προηγείται στη βαθμολογία, το πρωί έκανε τον 2ο καλύτερο χρόνο αλλά βρέθηκε στη 3η θέση των συνδυασμένων μιας και το απόγευμα στις ΕΔ2 δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από τον 5ο χρόνο. Πολύ καλά πήγε και ο Alex Lowes που έκανε τον 4ο συνδυασμένο ΕΔ1 & ΕΔ2 χρόνο. Οι δυο αναβάτες της Kawasaki κατάφεραν τους καλύτερους χρόνους στις ΕΔ1 το πρωί, κάτι που είχε συμβεί και στον προηγούμενο αγώνα στην Aragon.
 
Ο Αμερικάνος Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team), με την 6η θέση στα συνδυασμένα κατάφερε να ξεχωρίσει από την ομάδα των, Eugene Laverty (RC Squadra Corse) 7ος Chaz Davies (Team GoEleven) 8ος και Jonas Folger (Bonovo MGM Racing) 9ος, μη εργοστασιακών αναβατών. Τέλος στη 10η θέση των συνδυασμένων βρέθηκε ο αναβάτης Tom Sykes της εργοστασιακής ομάδας (BMW Motorrad WorldSBK Team), παρά το ότι είχε μια πτώση στις ΕΔ2.
 
Από τους υπόλοιπους αναβάτες εργοστασιακών ομάδων ο Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) που ουσιαστικά έχασε τις πρωινές ΕΔ1 κατάφερε να βρεθεί στη 12θέση των συνδυασμένων. Ο Alvaro Bautista (Team HRC) είχε μια από τις χειρότερε ημέρες στην καριέρα του αφού έπεσε 3 φορές με αποτέλεσμα να βρεθεί στη 15 θέση των συνδυασμένων, ενώ ο ομόσταυλος του Leon Haslam τα κατάφερε λίγο καλύτερα με τη 13θέση .
 
Οι 6 ταχύτεροι αναβάτες της 1ης ημέρας ήταν :
 
1. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) 1’36.920s
2. Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) +0.414s
3. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.581s
4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.684s
5. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) +0.895s
6. Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.906s
 
Για τα αναλυτικά αποτελέσματα της 1η ημέρας δείτε εδώ

Επόμενο άρθρο »

Mugello: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: Έχουμε κάτι καινούριο για το Mugello

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα