• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Razali: Η ομάδα του 2022 θα ανακοινωθεί μετά την Αυστρία
Νέα 17/07/2021 - 11:45

Αν και υπάρχει χρόνος για να διεκδικήσει βάθρα, και ακόμα και νίκες, η Petronas Yamaha δεν έχει σχέση με τον περσινό της εαυτό, όπου ο Franco Morbidelli τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα.

Ο Ιταλός αναβάτης βρίσκεται αυτή την στιγμή πάνω σε μια Yamaha δύο ετών, ενώ ένας τραυματισμός στο γόνατο θα τον αφήσει εκτός μέχρι το Misano σύμφωνα με τον  Razali. Από την άλλη μεριά του γκαράζ, ο Valentino Rossi διανύει την χειρότερή του χρονιά στα MotoGP. O 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει μόλις έναν τερματισμό μέσα στην δεκάδα για φέτος (10ος στο Μugello).

Συζητώντας την μέχρι τώρα απόδοση της ομάδας φέτος, ο Razali ανέφερε: "Αυτή η σεζόν είναι σκληρή για εμάς στα MotoGP, ειδικά μετά τα καλά αποτελέσματα που είχαμε κατά τα δύο πρώτα χρόνια στην κατηγορία, με τον Franco Morbidelli να είναι δεύτερος πέρυσι".

"Η σεζόν του 2021 δεν ήταν ακριβώς ότι περιμέναμε. Ο Franco είχε θέματα με την μοτοσυκλέτα στον πρώτο αγώνα, αλλά ανέκαμψε και πήρε το πρώτο βάθρο της χρονιάς στην Jerez. Δυστυχώς, ήδη τότε ζοριζόταν με το γόνατο, ένα προβλημα που τελικά τον οδήγησε στο χειρουργείο. Αυτό εμποδίζει τις φιλοδοξίες μας για την υπόλοιπη σεζόν, αλλά ελπίζουμε ότι θα γυρίσει πιο δυνατός ".

"Είδαμε καλό ρυθμό στις κατατακτήριες του πρώτου αγώνα από τον Valentino Rossi και κάποια βελτίωση στους τελευταίους αγώνες, αλλά ξέρουμε ότι ήταν δύσκολα. Θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε όσο μπορούμε στο δεύτερο μισό της σεζόν".

Μια από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις που περιμένουμε το καλοκαίρι είναι το αν θα συνεχίσει ο Valentino Rossi το 2022.

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη απόφαση που πρέπει να πάρει η Yamaha καθώς και ο Franco θα μπορούσε να μεταφερθεί στην εργοστασιακή ομάδα (αν το θέμα με το συμβόλαιο της Petronas λυθεί). 

Ο Razali δήλωσε ότι καμία απόφαση δεν έχει παρθεί, ενώ τίποτα δεν θα ανακοινωθεί πριν την Αυστρία. "Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι περιμένουμε ακόμα την απόφαση του Valentino Rossi και της Yamaha για του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, όπως είμαι φυσιολογικό τέτοια περίοδο, τα τελευταία νέα για την αγορά αναβατών έχουν ανοίξει όλες τις πιθανότητες".

" Υπάρχει και συνεχόμενη κουβέντα μεταξύ ημών, της Yamaha και των τωρινών αναβατών μας και δεν βιαζόμαστε να ανακοινώσουμε κάτι. Έχουμε δεχθεί ενδιαφέρον από πολλούς αναβάτες, ακόμα και έξω από τα MotoGP που θέλουν να έρθουν στην ομάδα μας ".

"Θεωρούμε ότι έχουμε χρόνο και είμαστε στην πλεονεκτική θέση να μπορούμε να διαλέξουμε. Όλοι γνωρίζουν το πακέτο που προσφέρει η Yamaha και τι μπορεί να κάνει ένας νέος αναβάτης με αυτό. Έχουμε την δομή και το πακέτο ώστε να προσφέρουμε στους νέους αναβάτες την ευκαιρία να πετύχουν τα όνειρά τους".

"Το έχουμε δει ήδη με τον Fabio Quartararo και τον Franco Morbidelli, οπότε με όλο αυτό το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, θα εξετάσουμε κάθε αναβάτη προσεκτικά. Δεν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση για την σύσταση της ομάδας τουλάχιστον για δύο αγώνες ακόμα".

Επόμενο άρθρο »

O Dinos31 εντυπωσίασε στην Ισπανία

« Προηγούμενο άρθρο

Pedro Acosta: Μόνος μου στόχος να περνάω καλά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα