• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Suzuki κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2021
Νέα 11/10/2021 - 18:25

Η Suzuki κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, στον τελευταίο αγώνα, στο Most της Τσεχίας. Η ομάδα της Yoshimura SERT Motul, που υποστηρίζεται από το ιαπωνικό εργοστάσιο, έκανε έναν αλάνθαστο και υπολογισμένο αγώνα. 

Η σεζόν του 2021 επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της Suzuki στο EWC (Endurance World Championship). Με δύο ηγεμονικές νίκες στα 24 Heures Motos και Bol D'Or 24 Hours στην Γαλλία, η επίσημη εργοστασιακή ομάδα ξεκίνησε τον τέταρτο και τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος με ένα άνετο προβάδισμα στην βαθμολογία. Όμως η ομάδα των Gregg Black, Xavier Simeon και Silvain Guintoli χρειαζόταν ένα καλό αποτέλεσμα για να πάρει το πρωτάθλημα στο Most. Η ομάδα ξεκίνησε δυναμικά με τον Black να ξεκινάει από την τρίτη θέση της εκκίνησης. Χωρίς να πάρει αχρείαστα ρίσκα, αλλά πιέζοντας τους βασικούς αντιπάλους της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο Αγγλογάλλος αναβάτης τελείωσε την "βάρδιά" του στην τρίτη θέση, παραδίδοντας στον Simeon. 

Η εξαιρετική και απαλή οδήγηση συνεχίστηκε από τους Simeon και Guintoli, οι οποίοι ήταν σταθερά γρήγοροι. Με τις ώρες να περνάνε, κάποια περιστατικά του αγώνα, ανακατάτεψαν την κατάταξη των βασικών τους αντιπάλων, όμως η ομάδα της Yoshimura SERT Motul δεν έκανε λάθη. 

Οι τρεις αναβάτες βολεύτηκαν σε μια άνετη τρίτη θέση, κρατώντας σταθερό ρυθμό μέχρι το τέλος και πήραν την τελευταία θέση του βάθρου. Με αυτόν τον τερματισμό κέρδισαν το πρωτάθλημα του 2021 με 175,5 βαθμούς, 42,5 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη, BMW Motorrad.

Η Suzuki έχει πλέον κερδίσει συνολικά 20 Παγκόσμια Πρωταθλήματα αντοχής, τα 16 με την Suzuki Endurance Racing Team (SERT) και τώρα με την πρωτοεμφανιζόμενη Yoshimura SERT Motul Team. 

H Suzuki κυριάρχησε και στην κατηγορία Superstock, όπου την νίκη πήρε η No Limits Motor Team με αναβάτες τους Luca Scassa, Alexis Masbou και Kevin Kalia και την ομάδα να παίρνει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. 

"Ήρθαμε για να πάρουμε το Πρωτάθλημα και να ανέβουμε και στο βάθρο", δήλωσε ο Damien Saulnier, μάνατζερ της Yoshimura SERT Motul Team. "Στον τερματισμό υπήρχε συγκίνηση, χαρά και μια βαθιά ευγνωμοσύνη για την Yoshimura γιατί αυτή η συνεργασία οδήγησε σε εκπληκτική δουλειά. Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ομάδα. Θέλαμε να πάρουμε όσα λιγότερα ρίσκα γινόταν, αλλά να κυνηγήσουμε και το αποτέλεσμα. Το πακέτο της μοτοσυκλέτας, των ελαστικών και των αναβατών δούλεψε πολύ καλά. Ο Dominique Meliand με εμπιστεύτηκε με την διοίκηση της SERT και είμαι χαρούμενος που από την θέση μου ως μάνατζερ της ομάδας κατάφερα να της προσφέρω εναν δεύτερο τίτλο ".

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος και νιώθω τιμή που κερδίσαμε το Πρωτάθλημα την πρώτη μας χρονιά ως Yoshimura SERT Motul Team", δήλωσε ο Yohei Kaito, team director της ομάδας. "Ορκιστήκαμε να παλέψουμε για αυτό το πρωτάθλημα εκ μέρους της Suzuki Factory Team. Αυτή η σεζόν αποδείχτηκε ονειρική για εμάς καθώς κερδίσαμε δύο από τους πιο διάσημους 24ωρους αγώνες, τις 24 ώρες του Le Mans και το Bol D'Or".

"Αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ο πρώτος τίτλος για την νέα ομάδα και ο 20ος για την Suzuki. H Suzuki, η Yoshimura και η SERT θα συνεχίσουν να δουλεύουν για να βελτιώσουν την GSX-R1000R σε ένα ακόμα καλύτερο πακέτο. Ολόκληρη η ομάδα θα σεβαστεί ο ένας τον άλλον, στο πνεύμα του ένας για όλους και όλοι για έναν. Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για να σηματοδοτήσει την συνέχεια των προσπαθειών μας".

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς των Yoshimura, SERT και Suzuki που υποστήριξαν θερμά την νέα ομάδα. Υποσχόμαστε να φέρουμε στους οπαδούς σε ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα του χρόνου, όπου η Yoshimura SERT Motul Team θα έχει ως στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της".

"Τρόμαξα σε ένα σημείο του αγώνα, σε μια στάμπα λαδιού", ανέφερε ο Xavier Simeon. "Το να πέσω ήταν απαγορευμένο σε αυτόν τον αγώνα και ήμουν τυχερός που έσωσα την μοτοσυκλέτα σε ακραίες συνθήκες. Είχαμε λιγότερη πίεση από ότι στο Bol D'Or, όπου έπρεπε να πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε στο Estoril. Στο Most κάναμε έναν προσεκτικό αγώνα που μας επέτρεψε να κερδίσουμε τον τίτλο, ο οποίος επιβραβεύει όλη την δουλειά της ομάδας ".

"Η SERT είναι μάλλον μια από τις καλύτερες ομάδες στους αγώνες αντοχής εδώ και καιρό", είπε ο Gregg Black. "Η συνεργασία με την Yoshimura απέδωσε επειδή έχουμε μια απίστευτη μοτοσυκλέτα. Η ομάδα επίσης έχει ρίξει πολύ δουλειά και είναι ευχαρίστηση για εμάς να οδηγούμε την μοτοσυκλέτα. Η ομάδα έχει αποδείξει επίσης αρκετές φορές ότι έχει καλή στρατηγική στους αγώνες και αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν είναι πάντα ο ταχύτερος στην πίστα αυτός που κερδίζει το πρωτάθλημα. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που έχω δουλέψει με την Yoshimura και τους δύο καινούριους μου ομόσταυλους".

"Αυτή η σεζόν ήταν σαν όνειρο γιατί όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο. Το πιο φανταστικό για εμένα, ήταν που κερδίσαμε το 24 Heures Motos και το Bol D'Or, δύο αγώνες που ήθελα πάρα πολύ να κερδίσω μια μέρα. Για αυτό ήθελα να γίνω μέλος της Yoshimura SERT Motul. Ο τίτλος ειναι φανταστικός γιατί ανταμείβει τους πάντες για την δουλειά που έχουν κάνει. Φτάσαμε εδώ έχοντας το πρωτάθλημα στο μυαλό μας αλλά και με την θέληση να ανέβουμε στο βάθρο και τα καταφέραμε ", είπε ο Sylvain Guintoli.

Επόμενο άρθρο »

O Kevin Schwantz αναφερόμενος στον Marc Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Stefan Bradl, Dani Pedrosa και Cal Crutchlow

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα