• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Το να προσπεράσουμε είναι εφιάλτης
Πρέπει να δουλέψουμε στον κινητήρα
Νέα 09/11/2021 - 21:42

Το πόσο σημαντικό ήταν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το γεγονός ότι ο Quartararo κατάφερε να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά 14 φορές φέτος, φάνηκε στον αγώνα του Portimao, όπου ο Γάλλος αναβάτης ένιωσε ότι είχε τον ρυθμό για να κερδίσει, αλλά δεν μπορούσε να προσπεράσει πιο αργούς αναβάτες. 

Είναι ένα πρόβλημα που έχουν αναφέρει πολλοί αναβάτες της Yamaha, αλλά ο εκπληκτικός ρυθμός του Quartararo στις κατατακτήριες τον έχει βοηθήσει αρκετά να αποφύγει αυτό το πρόβλημα. 

Στον προηγούμενο αγώνα του Misano, o Quartararo κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση, ξεκινώντας από την 15η θέση, υποβοηθούμενος βέβαια από την πτώση 8 αναβατών. 

Στο Portimao υπήρχε η ελπίδα ότι θα δούμε την πρώτη αληθινή μονομαχία μεταξύ Bagnaia και Quartararo καθώς οι δυό τους κυριάρχησαν στις ΕΔ1 και στις ΕΔ2. 

Αλλά ο Quartararo κατάφερε να πάρει μόλις την έβδομη θέση στις κατατακτήριες, ενώ ο Bagnaia μετέτρεψε την pole position του σε μια άνετη νίκη. Ο Quartararo ζοριζόταν να προσπεράσει τις άλλες Ducati και έπεσε από την 6ην θέση, με τρεις γύρους να απομένουν. 

"Όταν είσαι κολλημένος πίσω από μια Ducati είσαι απλά... ", ανέφερε απηυδισμένος ο Quartararo. "Ειλικρινά θα μπορούσα να είμαι πιο γρήγορος σε όλο τον αγώνα. Θα μπορούσα σίγουρα να έχω τον ρυθμό του Pecco".

"Θυμάμαι ότι ξεκίνησε 11ος εδώ (τον Απρίλιο) και το να προσπεράσει δεν ήταν μεγάλο θέμα, αλλά για εμένα, έμεινα 15 γύρους πίσω από τον Martin και ακόμα και αν ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός, δεν μπορούσα να τον προσπεράσω".

" Για εμένα η πρόσφυση ήταν πολύ καλύτερη την Κυριακή, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, είμαστε πολύ πίσω με την ταχύτητα που έχουμε σε τέτοιου είδους πίστες".

"Αν έχεις τέλειες κατατακτήριες μπορείς σίγουρα να παλέψεις για την νίκη. Αλλά αν δεν παε καλά στις κατατακτήριες μπορείς να αποχαιρετήσεις το βάθρο και την νίκη".

Η πτώση του Quartararo στο Portimao ήταν η πρώτη του φέτος σε αγώνα. 

"Για να είμαι ειλικρινής, όταν έπεσα ήμουν στο όριο και δεν μπορούσα να πάρω την στροφή, αλλά ήξερα ότι αν έβγαινα εκτός γραμμής θα με προσπερνούσαν οι υπόλοιποι, οπότε απλά προσπάθησα αλλά δεν λειτούργησε".

Ο Γάλλος αναβάτης έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα στην Yamaha ότι η αναβάθμιση του κινητήρα θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα το 2022.

"Είναι πραγματικά κρίμα που έχουμε αυτές τις δυσκολίες γιατί η μοτοσυκλέτα είναι τόσο ωραία στην οδήγηση, αλλά με αυτή την ταχύτητα δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα λάθος. Ακόμα και αν χάσουμε σε κάποιον άλλον τομέα, πρέπει να βελτιωθούμε σε τελική ταχύτητα, γιατί το να προσπεράσουμε είναι απλά εφιάλτης. Βασικά δεν μπορούμε να προσπεράσουμε".

"Επίσης κατά την διάρκεια της χρονιάς μπορείς να αλλάξεις πλαίσιο. Μπορείς να έχεις εξέλιξη στο τεστ της Jerez, στο τεστ του Misano, στο τεστ τηε Βαρκελώνης, αλλά δεν μπορείς να εξελίξεις τον κινητήρα. Οπότε θεωρώ ότι η Yamaha πρέπει να πιέσει πάρα πολύ στο θέμα του κινητήρα γιατί στο μέλλον δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα ".

Επόμενο άρθρο »

H Michelin επιστρέφει στη δύσκολη πίστα Ricardo Tormo.

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marquez χάνει τον αγώνα της Valencia!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα