• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sam Lowes: Πρέπει να παλέψω για τον τίτλο
Το 2022
Νέα 13/12/2021 - 13:31

 

Μετά από ένα τέλειο ξεκίνημα που ακολούθησε μια ύφεση στη μέση της σεζόν, ο  Sam Lowes καθιστά ξεκάθαρο τον στόχο του στην Moto2 για το 2022. "Πρέπει να παλέψω για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα".

 Αφού παρέμεινε γενναία στη μάχη για τον τίτλο της Moto2 το 2020 μέχρι τον τελευταίο γύρο, παρά τα σπασμένα κόκαλα στον καρπό του, ο Sam Lowes, που ήταν πλήρως σε φόρμα, ξεκίνησε το 2021 παίρνοντας 2 νίκες στα εναρκτήρια Grand Prix στο Qatar. Με τους μοναδικούς αναβάτες που τερμάτισαν πάνω από αυτόν την περασμένη σεζόν, τον Enea Bastianini και τον Luca Marini να προχωρούν στα MotoGP, η διπλή νίκη στο Losail έθεσε τον Lowes ως το φαβορί για τον τίτλο. Αλλά ο Άγγλος αναβάτης έπεσε  στο Portimao, και αυτή ήταν η πρώτη από τις τρεις φορές που ο Lowes δεν πήρε βαθμούς σε διάστημα τεσσάρων αγώνων, κάτι που έκανε το παιχνίδι του τίτλου να γείρει προς τους αναβάτες του Aki Ajo, Remy Gardner και Raul Fernandez. Ο Lowes πέρασε τη μέση της σεζόν χωρίς κανένα βάθρο, στη συνέχεια δεν κατάφερε να τερματίσει σε δύο ακόμα αγώνες προτού μια νίκη στο Misano και ένα βάθρο στον δεύτερο αγώνα του Portimao τροφοδοτήσουν την άνοδό του στην τέταρτη θέση στην βαθμολογία.
 "Είμαι ελαφρώς απογοητευμένος με την τέταρτη θέση, επειδή ξεκινήσαμε τη σεζόν τόσο δυνατά με νίκες στους δύο πρώτους αγώνες στο Qatar", δήλωσε ο Lowes.

 "Έπειτα έκανα μερικά λάθη και έχασα βαθμούς και έχασα λίγη δυναμική και λίγη αυτοπεποίθηση. Σίγουρα θέλω να πάω καλύτερα από την τέταρτη θέση την επόμενη χρονιά".

 "Μαθαίνεις πάντα κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει στο μέλλον και φέτος ένιωσα ότι έλεγξα τα συναισθήματά μου πολύ καλύτερα", προσέθεσε. "Μερικές φορές έπρεπε να είχα αποδεχτεί τη θέση στην οποία ήμουν και να είχα τελειώσει τον αγώνα αντί να προσπαθήσω να πιέσω για λίγο παραπάνω. Είναι τόσο εύκολο να τα πω όλα αυτά μετά το πρωτάθλημα, αλλά έχω μάθει πολλά στη δεύτερη χρονιά μου με την Elf Marc VDS Racing Team. Με βοήθησαν να βελτιώσω την οδήγηση μου και όλοι γνωρίζουμε ότι ως ομάδα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε για να μας βοηθήσουν να παλέψουμε για τον τίτλο του χρόνου".
 Ο αγώνας για τον τίτλο θεωρείται «πρέπει» για τον 31χρονο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην Moto2 ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport το 2014, με μια πορεία που διακόπηκε από μια άσχημη σεζόν το 2017 στα MotoGP με την Aprilia.
 "Οι στόχοι μου για την επόμενη χρονιά είναι ξεκάθαροι. Πρέπει να παλέψω για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πιστεύω ότι τόσο εγώ όσο και η Elf Marc VDS Racing Team μπορούμε να το κάνουμε αυτό μαζί", είπε ο Lowes. "Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός και να μάχομαι για την κορυφή σε κάθε αγώνα γιατί αν το κάνεις αυτό, θα είσαι διεκδικητής του τίτλου".

"Πρέπει να βελτιωθώ σε μερικούς τομείς γιατί ο ανταγωνισμός στην Moto2 είναι τόσο έντονος, αλλά στοχεύω να βγω παλεύοντας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από τον πρώτο αγώνα".

 Όσον αφορά το πού ο Lowes αισθάνεται ότι μπορεί να είναι πιο δυνατός την επόμενη σεζόν, ο Βρετανός αναφέρει χωρίς έκπληξη την ανάγκη να συμβιβάζεται μερικές φορές με μερικούς καλούς βαθμούς όταν δεν έχει ρυθμό νίκης, αντί να ρισκάρει να πέσει.

 "Πρέπει να καταλάβω ότι σε μερικούς αγώνες όταν είσαι σε καλή θέση και ίσως δεν νιώθεις τα καλύτερα με το πακέτο, είναι σημαντικό να τερματίζεις και να κερδίζεις βαθμούς", εξήγησε. "Αυτό σε βοηθά να χτίσεις δυναμική για τον επόμενο αγώνα, επειδή κάθε φορά που δεν τερματίζεις πρέπει να σηκώνεσαι και να ξεκινάς ξανά στον επόμενο αγώνα. Ξέρω ότι μπορώ να είμαι λίγο πιο έξυπνος σε ορισμένες καταστάσεις και όσον αφορά την οδήγηση, πρέπει ακόμα να βελτιωθώ στη μέση της στροφής και στην έξοδο".

Ο Lowes θα έχει νέο ομόσταυλο την επόμενη σεζόν με τον Augusto Fernandez να αντικαθίσταται από τον Tony Arbolino. Ο νεαρός Ιταλός τερμάτισε 14ος στην βαθμολογία στην πρώτη του σεζόν στην Moto2, με καλύτερο τερματισμό του την τέταρτη θέση στο Le Mans. 
"Ο Tony έχει αποδείξει πόσο γρήγορος και ταλαντούχος είναι επειδή το 2020 πάλευε για τον τίτλο στην Moto3 μέχρι τον τελευταίο αγώνα και αυτό δεν είναι εύκολο", είπε ο Lowes. "Δεν ήταν εύκολο την πρώτη του χρονιά στην Moto2 , αλλά αυτή είναι μια τόσο ανταγωνιστική κατηγορία και είναι δύσκολο να καταλάβεις το επίπεδό σου μετά από μόλις μία σεζόν".
"Έκανε μερικούς υπέροχους αγώνες στο Le Mans και στο Austin όπου ήταν πολύ γρήγορος. Το να είναι τόσο γρήγορος όσο ήταν σε μια δύσκολη πίστα όπως το Austin, αφού δεν είχε οδηγήσει ποτέ μοτοσυκλέτα Moto2 εκεί ήταν εντυπωσιακό".

"Περιμένω να είναι γρήγορος την επόμενη χρονιά και ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του γιατί φαίνεται πολύ ωραίος και υπέροχος τύπος. Θα είναι μια ωραία ατμόσφαιρα, που νομίζω ότι μου έλειπε κάποιες στιγμές φέτος, και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να βελτιωθεί".

Με τους Gardner, Raul Fernandez και Marco Bezzecchi να ανεβαίνουν στα MotoGP, ο Lowes θα είναι και πάλι ο αναβάτης με την υψηλότερη κατάταξη που θα παραμείνει στην κατηγορία Moto2 για το 2022. 

Επόμενο άρθρο »

Ανταλλαγή κρανών ανάμεσα στους Fabio Quartararo και Fernando Alonso

« Προηγούμενο άρθρο

Petrucci: Έδωσα τα πάντα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα