• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alex Marquez: Το 2022 θα είναι συναρπαστικό
Η Honda άλλαξε την μοτοσυκλέτα σε ένα εντελώς νέο σχέδιο
Νέα 17/12/2021 - 14:08

Μετά από δύο βάθρα ως αναβάτης της Repsol Honda κατά τη διάρκεια της πρώτης του χρονιάς στα MotoGP, ο Alex Marquez δεν μπόρεσε να φτάσει στην πρώτη τριάδα με την LCR το 2021.


Όμως πλησίασε.


Ο νεαρός Ισπανός πήρε την τέταρτη θέση στον προτελευταίο γύρο του Portimao, μόλις 0,051 δευτερόλεπτα πίσω από τον Jack Miller και την τελευταία θέση στο βάθρο.

Ωστόσο, αυτή ήταν μόλις μία από τις δύο εμφανίσεις του εντός των επτά κορυφαίων αυτής της σεζόν, ενώ πολλέςς φορές δεν κατάφερε να τερματίσει σε αγώνες μένοντας στην 16η θέση στη βαθμολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Ο Marquez δεν ήταν σίγουρα ο μόνος αναβάτης της Honda που δυσκολεύτηκε, ο ομόσταυλός του, Takaaki Nakagami, κατάφερε μόλις έξι βαθμούς παραπάνω κατά τη διάρκεια της σεζόν, με τον αντικαταστάτη του Alex στην Repsol Honda, Pol Espargaro, δωδέκατο συνολικά.

Μια κατάταξη που περιείχε πολλές Honda κοντά στην κορυφή ήταν η λίστα των πτώσεων του 2021, με επικεφαλής τον Iker Lecuona (26) της Tech3 KTM, αλλά με τον Marc Marquez - τον μοναδικό νικητή αγώνα της Honda από το 2019 - να έχει υψηλότερο αριθμό πτώσεων ανά Grand Prix με 22 πτώσεις σε 14 Grand Prix.

Τον Marc Marquez ακολούθησε ο Pol Espargaro με 20 πτώσεις και ο Alex Marquez με 19. Ο Nakagami ήταν ένατος στη λίστα με 12.

Η έλλειψη πρόσφυσης στο πίσω μέρος αναφέρθηκε ευρέως για τις δυσκολίες της Honda, με το HRC να ανταποκρίνεται παρέχοντας ένα ολοκαίνουργιο πρωτότυπο για το 2022.

Οι αρχικές δοκιμές ήταν θετικές, ειδικά όσον αφορά το πίσω κράτημα, το οποίο επίσης κάνει την μοτοσυκλέτα να έχει πιο "ασφαλή" αίσθηση κατά την είσοδο στις στροφές - αν και το μέγεθος των αλλαγών σημαίνει ότι η νέα μοτοσυκλέτα πρέπει ακόμα να τελειοποιηθεί και να ισορροπήσει εκ νέου.

Αλλά ακόμη και χωρίς τον τραυματία Marc Marquez να μην βρίσκεται στο test της Jerez του περασμένου μήνα, η νέα μοτοσυκλέτα φαινόταν ήδη γρήγορη.

"Νομίζω ότι το 2022 είναι συναρπαστικό", είπε ο Alex Marquez, μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Μουσείο Estrella Galicia στην A Coruña. "Η Honda άλλαξε τη μοτοσυκλέτα σε ένα εντελώς νέο σχέδιο".

"Την δοκίμασα ήδη στη Jerez και όπως είπα είναι συναρπαστικό γιατί από την αρχή ήταν μια μοτοσυκλέτα που δεν ξέραμε, αλλά οι χρόνοι γύρων ήταν γρήγοροι και νιώθαμε αρκετά άνετα όταν την οδηγούσαμε".

"Κερδίζουμε σε ορισμένους τομείς και χάνουμε σε άλλους, αλλά πρέπει ακόμα να καταλάβουμε και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Οι χρόνοι γύρων είναι καλοί και αυτό είναι θετικό. Η προσδοκία είναι να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο σταθεροί και να παραμείνουμε στην πρώτη οκτάδα το 2022".

Οι επόμενες δοκιμές θα διεξαχθούν στο Sepang και στην Mandilika τον Φεβρουάριο, πριν ξεκινήσει η τρίτη σεζόν MotoGP του Alex Marquez στο Qatar στις 6 Μαρτίου.

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Η ζωή μου δεν θα είχε κάποιο νόημα

« Προηγούμενο άρθρο

Lecuona: Η προσέγγιση της ΚΤΜ είναι λάθος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα