• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lin Jarvis: O Quartararo είναι δημοφιλής
Γιατί δεν ψάχνει να δημιουργήσει εχθρούς
Νέα 18/12/2021 - 17:20

Ο Quartararo έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της Yamaha μετά τον Jorge Lorenzo το 2015, όταν κατέκτησε τον παρθενικό τίτλο της Γαλλίας στην μεγάλη κατηγορία με δύο γύρους να απομένουν το 2021.

Ο Γάλλος κέρδισε πέντε αγώνες σε όλη την σεζόν του 2021, τον πρώτο του με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha αφού μεταφέρθηκε εκεί για να αντικαταστήσει τον θρύλο των MotoGP, Valentino Rossi.

Όχι μόνο δημοφιλής στους θαυμαστές, η επιτυχία του Quartararo το 2021 αντιμετωπίστηκε με υψηλούς επαίνους και από τους αντιπάλους του στην πίστα.

Μιλώντας αποκλειστικά στον ισπανόφωνο ιστότοπο της Motorsport.com, ο επικεφαλής της Yamaha, Lin Jarvis, λέει ότι η προσωπικότητα του Quartararo είναι "ένα από τα δυνατά σημεία του Fabio" και το γεγονός ότι "δεν χρειάζεται να δημιουργεί εχθρούς" για να παρακινήσει τον εαυτό του, του έχει κερδίσει παγκόσμια δημοτικότητα.

"Είναι πολύ καλός τύπος και έχει επίσης την ικανότητα να πηγαίνει πολύ γρήγορα, να είναι επιθετικός όταν χρειάζεται και να προσπερνά όταν χρειάζεται", είπε ο Jarvis.

"Φέρνει πάντα πολλή θετικότητα στην ομάδα. Υπάρχουν αναβάτες που χρειάζονται έναν εχθρό για να είναι στα καλύτερά τους, να καταστρέψουν τους αντιπάλους τους, αλλά ο Fabio δεν είναι έτσι".

"Δεν ψάχνει για εχθρούς, αλλά αντιπάλους για να ανταγωνιστεί. Εάν ο Fabio είναι τόσο δημοφιλής στους άλλους αναβάτες, είναι επειδή δεν χρειάζεται να δημιουργήσει αυτούς τους εχθρούς".

Ο Jarvis προσέθεσε ότι η προσωπικότητα του Quartararo είναι θετική για το MotoGP στο σύνολό του, ενώ σημείωσε ότι ο Γάλλος είναι "ο πρωταθλητής που μου ήταν πιο εύκολο να συνεργαστώ".
"Είναι καλό για τα MotoGP να έχουν έναν πρωταθλητή με αυτή την προσωπικότητα και πνεύμα", συνέχισε ο Jarvis. "Δεν είναι εύκολο να το βρεις. Αν μπορούμε να το διατηρήσουμε, σίγουρα θα τα πάμε καλά στη μετά τον Rossi εποχή".
"Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου έχω δουλέψει με μερικούς αναβάτες που το έκαναν πολύ εύκολο για μένα και άλλους που ήταν πολύ πιο δύσκολο να το διαχειριστώ. Το θέμα είναι ότι αυτοί που είναι καλοί άνθρωποι συνήθως δεν κερδίζουν. Με αυτή την έννοια, ο Fabio είναι ο πρωταθλητής που με έκανε πιο εύκολο να συνεργαστώ μαζί του".
Ο Quartararo θα παραμείνει στη Yamaha για το 2022, αλλά παραδέχτηκε μετά από μια συντριπτική δοκιμή στη Jerez πάνω στη νέα M1 ότι δεν θα υπέγραφε τίποτα για το 2023 μέχρι να δει απτή πρόοδο από τη μοτοσυκλέτα στο τέστ της Sepang τον Φεβρουάριο.

Επόμενο άρθρο »

Dall'Igna: Ήταν η καλύτερή μου σεζόν με την Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Τραγωδία και ένα σκληρό δίλημμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα