• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pol Espargaro: H Honda λειτουργεί καλά εδώ
Αλλά είναι μόνο η αρχή
Νέα 11/02/2022 - 16:52

Παρά τις δύσκολες συνθήκες την ημέρα έναρξης των δοκιμών MotoGP στη Mandalika, ο Pol Espargaro σημείωσε εντυπωσιακό χρόνο για να τερματίσει τέσσερα δέκατα μπροστά από τον αδελφό του, Aleix Espargaro.

Ο αναβάτης της Repsol Honda ήταν δέκατος στην τελευταία ώρα, ωστόσο, ένας γύρος 1:32.466 τελικά τον έφερε 0.471 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Aleix, ενώ ο Brad Binder έκανε πολύ βελτιωμένο ξεκίνημα στις δοκιμές για την KTM παίρνοντας την τρίτη θέση.

Ο χρόνος του Espargaro ήταν επίσης τέσσερα δέκατα ταχύτερος από τον χρόνο της pole position του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Superbikes, Toprak Razgatlioglu, από την περασμένη σεζόν - ο τελευταίος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του σε πολύ καλύτερες συνθήκες.

Μιλώντας μετά την πρώτη μέρα ο Espargaro ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση, αλλά παρέμεινε προσγειωμένος, λέγοντας ότι είναι «μόνο η αρχή».

"Είναι σημαντικό να ξεκινάμε καλά, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και η μοτοσυκλέτα λειτουργεί καλά εδώ", πρόσθεσε ο Espargaro. "Είναι γρήγορη, είναι γρήγορη στον ένα γύρο και στον αγωνιστικό ρυθμό, αλλά είναι μόνο η αρχή".

"Οι χρόνοι θα βελτιωθούν πολύ αύριο, μεθαύριο επίσης. Εάν ο καιρός δεν αλλάζει τόσο πολύ όσο σήμερα, τότε θα είναι πολύ καλύτεροι".

Με την Mandalika να είναι νέα για κάθε αναβάτη μαζί με τις προαναφερθείσες δύσκολες συνθήκες, ο καθορισμός μιας επίθεσης χρόνου ήταν λιγότερο αντιπροσωπευτικός από τις περισσότερες πίστες, επειδή κάθε γύρος γινόταν πιο γρήγορος καθώς η πίστα συνέχιζε να βελτιώνεται.

Ερωτηθείς πόσο περιθώριο έμεινε στον ταχύτερο χρόνο του, ο Espargaro είπε: "Λοιπόν, το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις μέχρι να το κάνεις".

"Η πίστα βελτιώνεται κάθε δύο ώρες και αφού οι μοτοσυκλέτες δημιουργήσουν τη γραμμή, η πίστα λαμβάνει λίγο περισσότερο λάστιχο· ήταν πολύ, πολύ βρώμικη στην αρχή της ημέρας".

"Κατά τη διάρκεια της ημέρας η πίστα βελτιωνόταν πολύ. Είναι δύσκολο να προβλέψεις πώς θα αισθάνεσαι στην πίστα, ποιος χρόνος γύρου θα έρθει, οπότε κάθε φορά που κάνεις μια επίθεση χρόνου εκπλήσσεσαι γιατί είναι πολύ καλύτερα από ό,τι περιμένεις. Είναι απλώς μια περίπτωση καθαρισμού της πίστας και αύριο θα είναι καλύτερα".

Με δύο ακόμη ημέρες δράσης να ακολουθούν, οι χρόνοι των γύρων θα μπορούσαν να μειωθούν σημαντικά εάν η πίστα παραμείνει στεγνή καθ' όλη τη διάρκεια. Στην πραγματικότητα, ο Espargaro πιστεύει ότι είναι εφικτό να φτάσει κανείς κοντά σε έναν γύρο 1:29.

Αν συνέβαινε αυτό, τότε θα σήμαινε ότι θα πήγαινε 2,5 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον χρόνο του από σήμερα, ενώ θα ήταν επίσης 2,8 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από ό,τι κατάφερε ο Razgatlioglu τον περασμένο Νοέμβριο.

"Μου αρέσει πολύ (η πίστα). Είναι αρκετά γρήγορη, επομένως οι χρόνοι των γύρων είναι πολύ σύντομοι, πολύ γρήγοροι", συνέχισε ο Espargaro. "Σίγουρα όταν η πίστα βελτιώνεται, μπορούμε να είμαστε κοντά στο 1:29, οπότε κάτω από το 1:30 σε αυτή την πίστα είναι αρκετά γρήγορο".

"Και δεν είναι τόσο μικρή, η πίστα είναι αρκετά μεγάλη και υπάρχουν τομείς όπου η μοτοσυκλέτα είναι πολύ αργή, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι τομείς όπως ο δεύτερος και ο τρίτος που είναι αρκετά γρήγοροι".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Δεν είχαμε πολλά νέα πράγματα να δοκιμάσουμε

« Προηγούμενο άρθρο

Mandalika: Πρώτη Μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα