• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Livio Suppo είναι ο νέος μάνατζερ της Suzuki!
Στα MotoGP
Νέα 23/02/2022 - 12:44

Δεν είναι μυστικό ότι ο Επικεφαλής του έργου της Suzuki στα MotoGP, Shinichi Sahara, έψαχνε για έναν Team Manager για το 2022. Μετά από μια μεταβατική σεζόν το 2021 κατά την οποία η ομάδα αναγκάστηκε να δημιουργήσει μια επιτροπή διαχείρισης, με το Sahara να αναλαμβάνει το ρόλο του προσωρινού Team Manager, βρέθηκε λύση και έχει επιτευχθεί συμφωνία ενόψει της έναρξης της σεζόν στο Qatar στις 6 Μαρτίου.


Ο Livio Suppo είναι ένας πολύ γνωστός μάνατζερ στo paddock των MotoGP. Ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 28 χρόνια με την Benetton Honda Team στις κατηγορίες 125cc και 250cc. Από τότε έχει απολαύσει 11 χρόνια με την Ducati ως Project Leader, στα οποία περιλαμβάνεται και η στέψη του Casey Stoner ως Παγκοσμίου Πρωταθλητή. Στη συνέχεια μετακόμισε στο HRC όπου ήταν ο Team Principal για επτά χρόνια και κατέκτησε άλλους πέντε τίτλους. Από την αποχώρησή του από τα MotoGP, ο Suppo έχει δημιουργήσει μια επιτυχημένη εταιρεία ηλεκτρικών ποδηλάτων, αλλά νιώθει ότι τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να επιστρέψει στo paddock.

Για την Suzuki, η άφιξη του Suppo δίνει μια περαιτέρω τόνωση της αυτοπεποίθησης ενόψει μιας σεζόν όπου είναι απαραίτητη μια αύξηση στην απόδοση σε σύγκριση με πέρυσι. Μετά τις χειμερινές δοκιμές, τόσο ο Joan Mir όσο και ο Alex Rins αισθάνθηκαν θετικοί για τις δυνατότητές τους για την επόμενη σεζόν και η προσθήκη ενός έμπειρου και επιτυχημένου προπονητή που πιστεύει σθεναρά στην ομαδική εργασία και του αρέσει να εργάζεται σε μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα, αναμφίβολα θα ανεβάσει την ομάδα της Suzuki περαιτέρω.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι ο  Livio Suppo είναι ο νέος μας Team Manager πριν ξεκινήσει η σεζόν", ανέφερε ο Shinichi Sahara. "Είμαι βέβαιος ότι ο Livio είναι πολύ κατάλληλος για τη θέση, γιατί έχει μεγάλη εμπειρία και μεγάλο πάθος για τη νίκη. Καταλαβαίνει πώς λειτουργούν οι ομάδες και ότι η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι σημαντική όταν πρόκειται να είσαι ανταγωνιστικός με συνέπεια κατά τη διάρκεια μιας σεζόν".

"Μερικά από τα μέλη της ομάδας μας έχουν ήδη εμπειρία από τη συνεργασία μαζί του και τον γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό επειδή είναι στο paddock για πολλά χρόνια. Έχουμε ήδη δει πολλά υποσχόμενα σημάδια και βελτιώσεις στην απόδοσή μας κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών και πιστεύω ότι η συμμετοχή του Livio θα ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα μας και θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί".

"Είμαι πολύ περήφανος που έγινα Διευθυντής Ομάδας της Suzuki Ecstar και χαρούμενος που ξαναμπαίνω στο Πρωτάθλημα MotoGP μετά από τέσσερα χρόνια", δήλωσε ο Suppo. "Είναι επίσης μεγάλη μου τιμή που συμμετέχω σε αυτό το σπουδαίο έργο με τη Suzuki. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο έργο να είσαι μέρος ενός ιστορικού κατασκευαστή στα MotoGP, ο οποίος πήρε πρόσφατα το Πρωτάθλημα το 2020 στη χρονιά της 100ης επετείου του. Πιστεύω επίσης ότι θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία να αρχίσω να δουλεύω με δύο ταλαντούχους αναβάτες όπως ο Joan Mir και ο Alex Rins, και οι δύο ικανοί να παλέψουν για την κορυφή στα MotoGP".

"Η πρόταση του Sahara ήρθε την ιδανική στιγμή για μένα, ήμουν απασχολημένος με τη δημιουργία της εταιρείας ηλεκτρικών ποδηλάτων μου, αλλά σίγουρα μου έλειπαν τα MotoGP και ήμουν έτοιμος να επιστρέψω. Οι αγώνες ήταν η ζωή μου για όλη σχεδόν την καριέρα μου και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να φέρω την εμπειρία μου στην Suzuki Ecstar. Ξέρω ότι είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά και μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, οπότε αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ στην επίτευξη των στόχων μας νωρίτερα. Τa MotoGP στις μέρες μας είναι όλο και πιο συναρπαστικά, με πολλούς πολύ γρήγορους αναβάτες και ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες από όλους τους κατασκευαστές. Είναι μια δύσκολη πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους, όπου όλες οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Είμαι έτοιμος να είμαι ξανά μέρος του παιχνιδιού και να δώσω τα πάντα για να είμαι στην κορυφή με τη Suzuki".

Επόμενο άρθρο »

Ένας χρόνος χωρίς τον Fausto

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati και Bagnaia μαζί για άλλες δύο σεζόν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα