• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stefan Bradl: Θα είμαι έτοιμος
Αν η Honda με καλέσει να αντικαταστήσω τον Marquez
Νέα 24/03/2022 - 19:53

Σε λίγες μέρες, ο Marc Marquez θα υποβληθεί σε νέα ιατρική εξέταση για να αξιολογηθεί η εξέλιξη της διπλωπίας που τον στοιχειώνει μετά το ατύχημα του κατά τη διάρκεια του ζεστάματος στο Grand Prix της Ινδονησίας. Στην επίσημη δήλωσή τους, οι γιατροί δεν εκφράστηκαν για το πόσο καιρό θα χρειαστεί για να αναρρώσει, ούτε για τη χειρουργική επέμβαση. Αυτή τη στιγμή, φαίνεται πολύ απίθανο ο Ισπανός πρωταθλητής να αγωνιστεί ξανά σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα στην Αργεντινή.

Όταν ο Marc είχε το ίδιο πρόβλημα τον περασμένο Νοέμβριο μετά από πτώση κατά τη διάρκεια της προπόνησης με μοτοσυκλέτα enduro, του πήρε μερικούς μήνες για να επιστρέψει στο κανονικό. Τώρα οι γιατροί δήλωσαν ότι ο τραυματισμός είναι λιγότερο σοβαρός, αλλά είναι δύσκολο να επιλυθεί σε λίγες μέρες, και το ταξίδι στο Termad de Rio Hondo είναι μακρύ και οι ομάδες και οι αναβάτες θα φύγουν στις αρχές της εβδομάδας.

Σε αυτό το σημείο, βάσει κανονισμού, η Honda θα μπορούσε να αφήσει τη μοτοσυκλέτα του στο γκαράζ για τον αγώνα της Αργεντινής, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι πολύ βολικό. Η RC213V είναι ένα εντελώς νέο έργο και δεν είναι ακόμα έτοιμο, επομένως θα χρειαστούν δεδομένα και κάθε αναβάτης είναι πολύτιμος αυτή τη στιγμή.

Ο αντικαταστάτης του Marc δεν θα ήταν κανένας που δεν γνωρίζουμε ήδη: ο Stefan Bradl, ο δοκιμαστής του HRC, ο οποίος είχε ήδη επιλεγεί για όλο το 2020 και για τους πρώτους αγώνες του περασμένου έτους.

Σε συνέντευξη του στην Speedweek, ο Γερμανός αναβάτης εξήγησε ότι η Honda δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει μαζί του: "Αλλά αφού είδα το ατύχημα κατά τη διάρκεια του ζεστάματος, σκέφτηκα ότι θα μπορούσαν να με καλέσουν σύντομα. Θα ήταν λογικό. Όταν θα με πάρουν τηλέφωνο, θα είμαι έτοιμος".

Ο Bradl συμμετείχε σε 5 αγώνες πέρυσι: τους δύο στο Qatar για να αντικαταστήσει τον Marquez, μετά τρεις συμμετοχές wild card, με την τελευταία στο Portimão. Εργάστηκε ως δοκιμαστής το χειμώνα, πρώτα στη Jerez και μετά στη Sepang, οπότε δεν θα ήταν πρόβλημα για αυτόν να αγωνιστεί ξανά.

"Το Termas de Rio Honda είναι η πιο εύκολη πίστα στο ημερολόγιο. Είναι η λιγότερο απαιτητική σωματικά", εξήγησε. "Αλλά, μια εβδομάδα αργότερα, υπάρχει το Austin, το οποίο είναι ακριβώς το αντίθετο. Η πίστα στην Αργεντινή θα ήταν μια καλή πίστα για να ζεσταθώ και να μπω σε αγωνιστική λειτουργία, σε περίπτωση που με καλέσουν".

Σίγουρα, δεν θα κλείσει το τηλέφωνό του αυτές τις μέρες, αλλά ο Stefan ελπίζει ότι ο Marquez θα επιστρέψει σύντομα.

"Είναι αναντικατάστατος για τη Honda. Αισθάνομαι άσχημα για αυτόν, γιατί η κατάστασή του δεν είναι εύκολη", πρόσθεσε. "Κανείς δεν ξέρει πότε ο Marc θα μπορέσει να οδηγήσει ξανά. Είναι μια λεπτή κατάσταση που θα μπορούσε να επιλυθεί σε λίγες μέρες ή σε ένα χρόνο. Κανείς δεν έχει ακριβείς πληροφορίες".

Επόμενο άρθρο »

Εντυπωσιακός ο Γιάννης Περιστεράς στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Darryn Binder: Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα