• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρώτος αγώνας στο GT World Challenge για τον Rossi
Το πρόβλημα στα pits και οι δηλώσεις του γιατρού
Νέα 04/04/2022 - 20:51

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi, έχασε μια θέση στην πρώτη δεκάδα λόγω ενός "προβλήματος κακής επικοινωνίας" κατά τη διάρκεια του δεύτερου pit stop της ομάδας, χθες στον πρώτο του αγώνα στην νέα του καριέρα στο GT World Challenge.

Όντας στην 13η θέση, η μεγάλη κίνηση στο pit lane που προκλήθηκε από μια περίοδο με αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, είδε τον Rossi να ξεπερνάει το pit box του και να αναγκάζεται να κάνει άλλον έναν γύρο πριν παραδοθεί το αυτοκίνητο στον ομόσταυλό του, Fred Vervisch. Το #46 Audi R8 LMS GT3 τερμάτισε στη 17η θέση.

"Όλη η προσοχή, προφανώς, ήταν στον Valentino, έκανε πολύ καλή δουλειά, χωρίς λάθη και είχε καλό ρυθμό", είπε ο διευθυντής της ομάδας Vincent Vosse. "Δεν φταίει στο θέμα του pit stop, είναι κάτι που πρέπει να αναλύσουμε, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί όταν σχεδόν όλοι οι οδηγοί μπαίνουν στο pit lane ταυτόχρονα".


Ο Rossi επέμεινε ότι είχε απολαύσει την κάθε στιγμή μπροστά στους οπαδούς του και έμαθε πολλά από το Σαββατοκύριακο.

"Ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο, δουλέψαμε πολύ και καλά, και απόλαυσα κάθε στιγμή", ανέφερε ο Rossi. "Στον αγώνα ήμουν δυνατός, μπορούσαμε να πάμε για ένα καλό αποτέλεσμα, στην πρώτη δεκάδα, αλλά δυστυχώς, έγινε αυτό το λάθος στο pit stop, αλλά θα μάθουμε από αυτό".

"Ακόμα πρέπει να αντιμετωπίσω πολλά νέα πράγματα στους αγώνες GT, όπου έχουν τόσες πολλές μεταβλητές και πληροφορίες που πρέπει να χειριστείς, υποθέτω ότι αυτό είναι αυτό που ονομάζεται εμπειρία…".

Οι ομόσταυλοι του Rossi, Vervisch και Nico Müller επαίνεσαν την απόδοση του γιατρού.

"Οι κατατακτήριες θα μπορούσαν να ήταν καλύτερες, ειδικά για τον Vale και εμένα, αλλά ήμασταν κολλημένοι στην κίνηση. Ωστόσο, στον αγώνα, παρόλο που ξεκινήσαμε από την 15η θέση, ήμασταν ανταγωνιστικοί, είχαμε καλό ρυθμό και θα μπορούσαμε να είμαστε στην πρώτη δεκάδα", είπε ο Muller. "Ο Vale θα το άξιζε γιατί έκανε πολύ καλή δουλειά, χωρίς λάθη, είχε καλό ρυθμό, αλλά δυστυχώς, υπήρχε αυτή η κακή επικοινωνία στο pit stop. Είναι κρίμα, αλλά υπάρχουν πολλά θετικά στον επόμενο αγώνα.".

Ο Vervisch πρόσθεσε: "Τερματίσαμε τον αγώνα, που ήταν ο στόχος, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς τη σύγχυση στα pits. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί, ο Valentino είχε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό. Συνολικά, έχουμε μια πολύ καλή βάση από όπου μπορούμε να βελτιωθούμε περαιτέρω".

Ο επόμενος αγώνας GT World Challenge θα πραγματοποιηθεί στο Brands Hatch στις 30 Απριλίου.

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK 3 @Argentina

« Προηγούμενο άρθρο

Eμπρός σκληρά και πίσω μαλακά MICHELIN Power Slick, για όλους τους αναβάτες στην Αργεντινή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα