• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ευχαριστημένοι Stoner – Preziosi
Από τη συμπεριφορά της GP10!
Νέα 20/04/2010 - 20:04

 

O Vittoriano Guareschi, σε επικοινωνία με τον Δημήτρη Διατσίδη, του εκμυστηρεύτηκε ότι το μυαλό πίσω από την εξέλιξη της Ducati, o Filippo Preziosi είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου στο Κατάρ.

Ο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αρχιμηχανικός του Ιταλικού εργοστασίου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το νέο team manager και οδηγό εξέλιξης της Ducati, όταν δεν μπορεί να βρίσκεται στην πίστα και μαθαίνει από πρώτο χέρι όλες τις αντιδράσεις των οδηγών σε κάθε τι νέο που δοκιμάζεται πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Ήταν λοιπόν πολύ ευχαριστημένος με το γεγονός ότι η GP10 με το νέο big bang κινητήρα, έγινε πραγματικά πιο ευκολοδήγητη, ενώ συγχρόνως δεν έχασε σημαντικά σε τελική, όπως έδειξαν και τα 329.1 χλμ/ώρα, που ήταν η μεγαλύτερη τελική του τριημέρου, στη διάρκεια των Κατατακτήριων δοκιμών.

Παράλληλα βελτίωσε το κράτημα πίσω – μέχρι που έφτασαν σε υπερκράτημα – που άρχισε να προβληματίζει για το άνοιγμα της γραμμής στην έξοδο της στροφής, αλλά ήταν θετικό σημείο σε σχέση με το περσινό ξεκίνημα της χρονιάς, που η GP9 είχε κάποιο πρόβλημα στο να ζεστάνει σωστά το πίσω ελαστικό.

Τώρα για πρώτη φορά άρχισε και ο Hayden να έχει καλή αίσθηση από το πίσω μέρος, κάτι που συνέβαλε στη διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο, έστω κι αν ο Αμερικανός έμεινε τελικά 4ος.

 

Παρά λοιπόν την απογοήτευση για το αποτέλεσμα, μετά το λάθος του Stoner, η ομάδα ξέρει ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, κάτι που θα μπορεί να επιβεβαιωθεί στην Jerez την επόμενη εβδομάδα.

Στα παραλειπόμενα της συζήτησης ο «Vitto» μας είπε ότι ο Αυστραλός είναι τόσο καλά που του αφιερώνει μόνο το 20–30% του χρόνου του, ενώ το 70-80% το περνάει στη γωνιά του Αμερικανού, ο οποίος είναι σχολαστικός και πολύ προσεκτικός με κάθε λεπτομέρεια και για να μπορεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό πρέπει όλα να είναι στην εντέλεια. «Προσέχει από το πόσο μαλακά είναι τα γάντια του, το πόσο καθαρό είναι το κράνος του, μέχρι και τη θέση των μικροαντικειμένων του γύρω από τη θέση του στο γκαράζ της ομάδας», είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός team manager.

 

Καλό το κλίμα λοιπόν φαίνεται στην «κόκκινη» ομάδα, αλλά τώρα κυνηγούν τους βαθμούς, τη στιγμή που θα μπορούσαν να είναι μπροστά, με σχετική άνεση από ότι όλα έδειχναν πριν την εκκίνηση του πρώτου Αγώνα της χρονιάς.

Επόμενο άρθρο »

Kevin Schwantz School in Europe

« Προηγούμενο άρθρο

Έκπληκτος έμεινε ο Aoyama

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα