• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δεν έχω βάλει στόχο για τον αγώνα αλλά το σημαντικό είναι το ότι επέστρεψα
Νέα 06/04/2022 - 21:41

Να επιστρέψει ή να μην επιστρέψει; Ιδού η απορία

Αν επιστρέψει, πότε να το κάνει; Σε τι κατάσταση θα είναι; Να ρισκάρει ή να συμβιβαστεί;

Αυτά είναι τα κύρια ερωτήματα για την επιστροφή του Marc Marquez, που από τις αρχές του 2020 αντιμετωπίζει συνεχόμενα προβλήματα που καθυστερούν την επιστροφή του στους ρυθμούς που τον είχαμε συνηθίσει.

Η επιστροφή του στους αγώνες με τη συμμετοχή του στο Austin GP, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, είναι η 4η τα τελευταία 2 χρόνια, ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα κρατήσει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Marquez, σε όλη την καριέρα του, ήταν ένας αναβάτης που παρά το ότι μέσα στον αγώνα οδηγούσε στο όριο, ορισμένες φορές στις δοκιμές και πέρα από αυτό, έχασε πολύ λίγους αγώνες.

Το 2008, που ξεκίνησε στα 125, έχασε τον 1ο αγώνα τη χρονιάς λόγο τραυματισμού πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και τελείωσε τη σεζόν δύο αγώνες πριν το τέλος με κάταγμα κνήμης. Στη συνέχεια, το 2011 την πρώτη του χρονιά στη Moto2, αναγκάστηκε να μείνει εκτός στους δύο τελευταίους αγώνες, όταν διαγνώστηκε με διπλωπία μετά από το ατύχημα στη Sepang, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο.

Από το 2012 και μετά, ο Marquez δεν έχασε ξανά συμμετοχή σε αγώνα GP μέχρι το 2020.

Η πτώση στον αγώνα στη Χερέθ, κατά την οποία ο Marc έσπασε το βραχιόνιο οστό, ήταν η αρχή του προσωπικού του δράματος. Η απόφαση να οδηγήσει λίγες ημέρες μετά την επέμβαση έκανε τα πράγματα χειρότερα και ο Marc έχασε ολη τη σεζόν του 2020 και τους δύο πρώτους αγώνες της επόμενης χρονιάς. Επέστρεψε το 2121 στο Portimao, όπου τερμάτισε 7ος στον αγώνα, συνέχισε στην Jerez με την 9η θέση και εγκατέλειψε στους επόμενους τρεις αγώνες για να επιστρέψει στην 1η θέση στον αγώνα του Sachsenring, μια πίστα όπου είναι αήττητος. Στη συνέχεια τερμάτισε 7ος στο Assen, 8ος στον πρώτο αγώνα στο Red Bull Ring και 15ος στον δεύτερο. Στην Aragon τερμάτισε 2ος αφού πάλεψε για τη νίκη με τον Bagnaia μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, στο Misano τερμάτισε 4ος κέρδισε τον αγώνα στο Τέξας και το δεύτερο Misano.

Δυστυχώς μετά από ένα ατύχημα κατά την προπόνηση με μοτοσυκλέτα enduro επανήλθε το πρόβλημα με τη διπλωπία και ναι μεν έχασε τους δύο τελευταίους GP του 2021 αλλά επέστρεψε για τις χειμερινές δοκιμές στη Sepang.

Στον 1ο αγώνα του 2022 στο Qatar τερματίσε 5ος, στον επόμενο αγώνα σην Ινδονησία παρά το ότι έκανε τον 15 χρόνο στις κατατακτήριες έχασε τον αγώνα μετά από το φοβερό ατύχημα που είχε στο warm-up και στη συνέχεια κατά την επιστροφή του στην Ισπανία διαγνώστηκε ξανά με διπλωπία με αποτέλεσμα να χάσει και τον αγώνα της Αργεντινής.

Αυτή τη φορά η αποθεραπεία του ήταν πολύ πιο γρήγορη και ο Marquez ήδη πετάει για το Τέξας. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος: ο Marquez έχει στο μυαλό του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δεν θέλει να την ευκαιρία να τρέξει σε μια πίστα που είναι απο τις αγαπημένες του.

Τι έχει να πει για όλα αυτά o Marc; «Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα, είναι υπέροχο συναίσθημα να επιστρέφω και ειδικά να το κάνω σε μια από τις αγαπημένες μου πίστες. Ανεξάρτητα από την κατάσταση, μου αρέσει πολύ η πίστα στο στο Τέξας και έχω απίστευτες αναμνήσεις εκεί. Έχουμε κάμποση δουλειά να κάνουμε αφού χάσαμε δύο αγώνες και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο της Αργεντινής, οπότε δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να ορίσω έναν συγκεκριμένο στόχο. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε και να λογαριάσουμε, αλλά το σημαντικό είναι ότι θα είμαι πάλι στη σέλα της μοτοσυκλέτας μου αυτό το Σαββατοκύριακο».

Αυτό που λένε οι αριθμοί είναι: Αυτή τη στιγμή o Marquez έχει 11 βαθμούς στη βαθμολογία, άρα 35 λιγότερους από τον Aleix Espargarò που οδηγεί το πρωτάθλημα. Ο αναβάτης της Aprilia, ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη διεκδικητής του τίτλου και το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τους Binder και Bastianini, που βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Με τους Rins και Quartararo η κατάσταση είναι διαφορετική μιας και ο αναβάτης της Honda έχει 25 βαθμούς λιγότερους από τον Alex και 24 από τον Fabio, τέλος η διαφορά του με τον Bagnaia, είναι μόνο ένας βαθμός!

Με 18 αγώνες να μένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ο Marquez θα έχει πολλές ευκαιρίες για βαθμούς ή νίκες και ο αγώνας στο Austin είναι μια από τις καλύτερες για τον Marc.

Επόμενο άρθρο »

500 Grand Prix racing together!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marquez θα τρέξει στο Austin!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα