• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Aragon: Πρώτος Αγώνας
Νίκη για τον Rea, βάθρο για τους Bautista και Razgatlioglu
Νέα 09/04/2022 - 21:53

Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike 2022 ξεκίνησε με απίστευτο στυλ στην MotorLand Aragon καθώς ο Jonathan Rea πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς. Αναγκάστηκε να δουλέψει σκληρά για τη νίκη μετά από μια απίστευτη μάχη διάρκειας 18 γύρων με τον Alvaro Bautista.


Καθώς τα φώτα έσβησαν, ο Bautista έστριψε πρώτος, αλλά σύντομα βρέθηκε στη δεύτερη θέση καθώς ο Toprak Razgatlioglu πέρασε με το ζόρι στην δεύτερη στροφή. Αυτό σήμαινε ότι ο Rea υποβιβάστηκε στην τρίτη θέση, αλλά σύντομα βρέθηκε ξανά μπροστά, με τους τρεις αναβάτες να παλεύουν σε κάθε γύρο.

Όπως και το 2021, οι αναβάτες της Yamaha, της Ducati και της Kawasaki αντάλλαξαν χτυπήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα των 18 γύρων, καθώς οι Razgatlioglu, Bautista και Rea πάλεψαν για τη νίκη με κάθε αναβάτη να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της μοτοσυκλέτας του στην αναζήτηση της νίκης. 

Στο τέλος του Γύρου 9, ο Bautista είχε μια τεράστια στιγμή που επέτρεψε στον Rea να περάσει μπροστά στη στροφή 1 στην αρχή του Γύρου 10 αφού προηγήθηκε για μερικούς γύρους. Στον 14ο γύρο, ο Bautista χρησιμοποίησε τη δύναμη της Ducati του για να πάρει το προβάδισμα του αγώνα πριν ο Rea απαντήσει στη στροφή 7. Ο Bautista δοκίμασε μια κίνηση στον τελευταίο γύρο στις δύο τελευταίες στροφές, αλλά ο Rea μπόρεσε να υπερασπιστεί τη θέση του και πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού για μόλις 0,090 δευτερόλεπτα.

Την τρίτη θέση πήρε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Toprak Razgatlioglu. Η νίκη του Rea του έδωσε το 21ο συνεχόμενο βάθρο του στην Αραγονία και το 22ο συνολικά, τo 216ο βάθρο στην καριέρα του. Η δεύτερη θέση για τον Bautista σημαίνει ότι έχει πάρει τώρα 28 βάθρα στην καριέρα του, ενώ ο Razgatlioglu έχει τώρα 54 βάθρα. 


Ο Michael Ruben Rinaldi κατέκτησε την τέταρτη θέση καθώς τερμάτισε περίπου πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Razgatlioglu. Ο Ιταλός βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά σύντομα βρέθηκε στην πίστα μόνος του καθώς τερμάτισε πέντε δευτερόλεπτα μακριά από τον 5ο, Andrea Locatelli.


Οι αναβάτες της Honda, Iker Lecuona και Xavi Vierge τερμάτισαν έκτος και έβδομος αντίστοιχα, με τους, προερχόμενους από τον χώρο των MotoGP, rookies αναβάτες να ξεκινάνε πολύ καλά την χρονιά τους. Ο Illia Mykalchyk κατέκτησε την όγδοη θέση θέση στο ντεμπούτο του, όντας επίσης ο πρώτος αναβάτης από την Ουκρανία που αγωνίστηκε στα WorldSBK. Τερμάτισε μόλις 0,084 δευτερόλεπτα πίσω από τον Vierge.

Ο Garrett Gerloff τερμάτισε στην ένατη θέση, μόλις τρία δέκατα μακριά από το Mykalchyk, ενώ ο Ιρλανδός αναβάτης, Eugene Laverty, ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

COTA: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

COTA: Moto3 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα