• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rins: Κανείς δεν πίστευε σε εμένα το Σάββατο
Όλοι με συνέχαιραν την Κυριακή
Νέα 26/04/2022 - 11:55

Μια λάθος στρατηγική στις ΚΑΤ1 σε μια πίστα που στέγνωνε άφησε τον Rins στο πίσω μέρος του grid στην 23η θέση, αλλά ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στον αγώνα της Κυριακής τον οδήγησε να φτάσει στην 11η θέση στον πρώτο γύρο.

Η πορεία του Rins συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο καθώς έφτασε στην τέταρτη θέση στην καρό σημαία, χάνοντας το βάθρο για 3,5 δευτερόλεπτα, με το μπροστινό του ελαστικό είχε πλέον φτάσει στα όριά του στα τελευταία στάδια.

Ο Rins βρίσκεται τώρα δεύτερος στη βαθμολογία, σε ισοβαθμία με τον νέο ηγέτη, Fabio Quartararo, μετά τη νίκη του στην Πορτογαλία.

"Ναι, ειλικρινά ήταν ένας καλός αγώνας. Τερματίσαμε αρκετά μπροστά, πήραμε πολλούς σημαντικούς βαθμούς", είπε ο Rins. "Αλλά για μένα ήταν ένας καλός αγώνας. Πίστευα (ότι θα μπορούσα να αντεπιτεθώ] - πολλοί άνθρωποι δεν πίστευαν ότι θα μπορούσα να έχω έναν καλό αγώνα".

"Όμως, ούτως ή άλλως, προσπάθησα μέχρι το τέλος. Όταν προσπάθησα να προσπεράσω τον Aleix  το μπροστινό μου ελαστικό ήταν λίγο κατεστραμμένο και άρχισα να αισθάνομαι ότι έχανα τον ρυθμό μου. Προτίμησα να μείνω (πίσω), να μείνω τέταρτος. Καλοί βαθμοί για το πρωτάθλημα".

 

Αυτό το αποτέλεσμα συνεχίζει ένα δυνατό ξεκίνημα της σεζόν για τον Rins και έρχεται μετά από μια παρόμοια απόδοση του Ισπανού αναβάτη στο Austin.

Ερωτηθείς ποιο ήταν το πιο σημαντικό πράγμα από τον αγώνα του στην Πορτογαλία, ο Rins απάντησε: "Αυτό που είναι καλό είναι η τελική θέση και η πίστη μου, η δύναμή μου να είμαι εκεί. Όπως είπα και πριν, δεν πίστευαν πολλοί γύρω μου, με πίεζαν. Σίγουρα, την Κυριακή είδα περισσότερους ανθρώπους εδώ (να με συγχαίρουν) κατά τις συνεντεύξεις, το WhatsApp μου έχει πάρει φωτιά".

"Το Σάββατο κανείς δεν έλεγε συγχαρητήρια. Λοιπόν, είμαι χαρούμενος που έχω κόσμο γύρω μου. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε γιατί την Παρασκευή η αίσθηση ήταν τόσο άσχημη".

Ο Rins λέει ότι μπόρεσε να κερδίσει τόσες πολλές θέσεις στην αρχή λόγω της «ριψοκίνδυνης» απόφασής του να πάει από την εξωτερική στις τρεις πρώτες στροφές.

Το ξεκίνημά του το 2022 έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το 2021, κατά το οποίο έπεσε πολλές φορές – συμπεριλαμβανομένης της μάχης για τη νίκη στην Πορτογαλία – ενώ βρισκόταν σε καλές θέσεις και κατάφερε να ανέβει μόνο μια φορά στο βάθρο καθόλη την διάρκεια της σεζόν.

"Πλέον έχω περισσότερο έλεγχο του εαυτού μου και του στυλ οδήγησης μου. Μπορώ να νιώσω τα ελαστικά περισσότερο. Υπήρχαν μερικές στροφές, όπως για παράδειγμα η 3 και η 8, όπου πήγαινα στο όριο και ένιωθα πώς θα έχανα το μπροστινό μέρος. Ένιωθα πού ήταν το όριο. Πέρυσι, ήταν πιο δύσκολο να το βρω".

Επόμενο άρθρο »

Zarco: 2 Γάλλοι στο βάθρο

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Δεν βρίσκομαι στην καλή μου στιγμή τώρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα