• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Ένα "στοίχημα" για τις ρυθμίσεις οδήγησε τον Ιταλό στην pole position
Νέα 15/05/2022 - 00:32

Ο Francesco Bagnaia σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου το Σάββατο στη Γαλλία για να πάρει την δεύτερη διαδοχική pole position του και την πρώτη της Ducati στο Le Mans.

Ο Bagnaia ξεπέρασε τον ομόσταυλό του, Jack Miller, κατά 0,069 δευτερόλεπτα στο τέλος, αλλά δεν ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να αγωνιστεί για την pole κατά τη διάρκεια των ΕΔ4, επειδή «δυσκολευόταν πολύ» να σταματήσει τη μοτοσυκλέτα.

Αλλά αποκάλυψε μετά τις ΚΑΤ ότι έβαλε «ένα στοίχημα» για το στήσιμο με τον αρχιμηχανικό του και τον τεχνικό ανάρτησης Ohlins, το οποίο τελικά αποδείχθηκε επιτυχημένο.

"Πρώτα από όλα, σήμερα το πρωί ήμουν χαρούμενος, αλλά όταν κάνει κρύο είναι πιο εύκολο να πας γρήγορα σε αυτή την πίστα", είπε ο Bagnaia. "Σήμερα το απόγευμα στις ΕΔ4 δεν ήμουν σίγουρος για την pole position γιατί δυσκολευόμουν πολύ. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου ήταν να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα, αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα".

"Στη συνέχεια, στις ΚΑΤ, βάλαμε ένα στοίχημα με τον αρχιμηχανικό μου και τον τεχνικό μου στην Ohlins, γιατί δεν ένιωθα καλά. Και μετά από αυτή τη μικρή τροποποίηση άρχισα να νιώθω υπέροχα ξανά σαν να ήταν πρωί. Έτσι, το κράτημα ήταν καλύτερο, μπόρεσα να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα καλύτερα".

"Και τελικά, το συναίσθημα ήταν υπέροχο. Έτσι, είμαι χαρούμενος για την pole position, είμαι πιο χαρούμενος που βρήκα κάτι που με βοήθησε πολύ. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για τον αυριανό αγώνα".

 

Ο Bagnaia αναμένει για άλλη μια φορά να έρθει αντιμέτωπος με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Fabio Quartararo, στον αγώνα της Κυριακής, όπως έκανε στη Jerez πριν από δύο εβδομάδες, αλλά είναι επιφυλακτικός για τη βροχή που μπορεί να επηρεάσει το Grand Prix.

"Σίγουρα ο Fabio είναι ο αναβάτης που θα πρέπει να κερδίσω", πρόσθεσε ο Bagnaia. "Αλλά νομίζω ότι μετά από αυτή την τροποποίηση που έκανα στα προκριματικά, είμαι πιο κοντά τώρα. Αλλά είναι δύσκολο να το πω τώρα. Η πρόβλεψη λέει ότι αύριο θα βρέξει. Ελπίζω να μην είναι έτσι".

"Αν ξεκινήσω καλά και αν είναι στεγνά θα προσπαθήσω να πιέσω από την αρχή και να προσπαθήσω να δημιουργήσω μια διαφορά. Αλλά αν είναι βρεγμένα, θα είναι μια άλλη ιστορία. Δεν μπορείς να πιέσεις όπως θέλεις στην αρχή, πρέπει να ελέγχεις περισσότερο την κατάσταση. Άρα, μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό".

Επόμενο άρθρο »

O αριθμός 46 θα αποσυρθεί από τα MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Δεν θα περιμένω για πάντα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα