• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δυναμική νίκη για τον Jaume Masia
Εκπληκτική εκκίνηση από τον Diogo Moreira πριν την κόκκινη σημαία
Νέα 15/05/2022 - 16:27

Έναν τυπικό καταιγιστικό αγώνα Moto3 απολαύσαμε σήμερα στο Le Mans, με τον Jaume Masia της Red Bull KTM Ajo κέρδισε τη νίκη μετά από μια συναρπαστική τελική στροφή όπου έκανε την κίνηση για να περάσει τον Ayumu Sasaki, ενώ ο Izan Guevara έκλεψε την τελευταία θέση του βάθρου, την ίδια στιγμή με μια κίνηση από την εσωτερική του Dennis Foggia.


Η απειλή της βροχής πλανιόταν πάνω από το Le Mans την Κυριακή και είδαμε τα αποτελέσματα που μπορεί να έχουν μερικές δυνατές, ξαφνικές σταγόνες βροχής στην άσφαλτο καθώς οι κόκκινες σημαίες κυμάτιζαν μέχρι το τέλος του εναρκτήριου γύρου. Αρχικά, ο Diogo Moreira έκανε μια εκπληκτική εκτόξευση από τη γραμμή εκκίνησης για να στρίψει πρώτος πηγαίνοντας στην καμπύλη Dunlop, με μια εξαιρετική κίνηση παίρνοντας την πρώτη θέση. Παρά το καλό ξεκίνημα, ο κάτοχος της pole position, Dennis Foggia είχε πέσει στην τρίτη θέση πίσω από τον ομόσταυλό του, Tatsuki Suzuki, ενώ ο Ιταλός αναβάτης έπρεπε στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τον Masia, ο οποίος ανέκαμψε από μια κακή εκκίνηση για να επιστρέψει στις τρεις πρώτες θέσεις.


Πριν καν ολοκληρώσουμε τον πρώτο γύρο, επικρατούσε χάος στην πίστα καθώς στην τελευταία στροφή είχαμε 7 πτώσεις. Ο Kaito Toba και ο Ivan Ortola ήταν οι πρώτοι αναβάτες που έπεσαν στην 13η στροφή, πριν δούμε άλλους πέντε αναβάτες να βρίσκονται στο έδαφος. Οι Sergio Garcia και Izan Guevara, βρέθηκαν στις αμμοπαγίδες, μαζί με του Ayumu Sasaki, Andrea Migno και Riccardo Rossi πατώντας σε ένα σημείο βροχής στις τελευταίες στροφές.

Στον δεύτερο γύρο, ο Daniel Holgado έπεσε αφού ήρθε σε επαφή με τον Elia Bartolini στη στροφή 3, ενώ μπροστά ο Suzuki είχε φτάσει τον Moreira, αλλά τότε οι κόκκινες σημαίες άρχισαν να κυματίζουν, σταματώντας τον αγώνα. 


Με τη νέα απόσταση του αγώνα να είναι 14 γύροι, ο ήλιος επέστρεψε γρήγορα και ο αγώνας εκτυλίχθηκε στο στεγνό. Όλοι οι αναβάτες που είχαν πέσει κατάφεραν να επανεκκινήσουν στον αγώνα. Σε ένα αντίγραφο του πρώτου αγώνα, ο Moreira κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση από την δεύτερη σειρά, ενώ μια εξαιρετική προσπάθεια από τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Garcia, τον είδε να ανεβαίνει στο βάθρο πίσω από τον Foggia. Πίσω τους, υπήρχαν πολλές προσπεράσεις και αλλαγές καθώς ο Suzuki πάλευε με τον Migno και τον Deniz Öncü σε όλο τον πρώτο γύρο. Ο Moreira γρήγορα άρχισε να χάνει θέσεις, μετά από συνεχόμενες επιθέσεις των άλλων αναβατών. 


Ο αγώνας άρχισε να σταθεροποιείται κάπως καθώς έμπαινε ο τρίτος γύρος, ενώ ο Masia άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό του, περνώντας τον Suzuki στο Garage Vert πριν βρεθεί μπροστά από τον Foggia στον επόμενο γύρο στο chicane της στροφής 3. Ο Ιταλός προσπάθησε να βρεθεί και πάλι μπροστά από τον Masia έναν γύρο αργότερα, αλλά ο Masia κατάφερε να  αμυνθεί επιτυχώς. 

Πίσω από τον Masia, ο Garcia είχε ανέβει στη δεύτερη θέση αφού ξεπέρασε τις δύο Leopard, ενώ ο Öncü είχε φτάσει στην τρίτη θέση. Οι διαμάχες που υπήρχαν μεταξύ των πρωτοπόρων, έφεραν τον Sasaki στο πίσω μέρος αυτού του γκρουπ. 


Μπροστά, ο Foggia πέρασε τον Garcia για την δεύτερη θέση, με τον Sergio να προσπαθεί να ανταποκριθεί στο chicance, αλλά έχασε τον έλεγχο, αναγκάστηκε να αλλάξει την γραμμή του και έχασε θέσεις, μένοντας έκτος. Αυτό έδωσε στον Masia μερικά δέκατα ελεύθερου χώρου μπροστά, αλλά δεν κράτησε πολύ, καθώς σύντομα τον έφτασαν οι Foggia και Sasaki. 


H La Musee είναι άλλο ένα καλό σημείο για προσπεράσεις, και εκεί ο Sasaki επέλεξε να περάσει τον Foggia, ρίχνοντάς τον στην τρίτη θέση. Έχοντας κάνει τρομερές κινήσεις σε όλο τον αγώνα, ο Ιάπωνας αναβάτης φαινόταν ότι θα έκλεβε τη νίκη με δύο μόνο στροφές να απομένουν, παίρνοντας το προβάδισμα με μια κίνηση στην S Bleu στον τελευταίο γύρο. Ο Masia όμως, κάνοντας μια βουτιά στην εσωτερική του Sasaki στην τελευταία διπλέτα στροφών, πέρασε μπροστά για να πάρει την δεύτερη νίκη της χρονιάς. Την ίδια κίνηση έκανε και ο Izan Guevara ακριβώς πιο πίσω (ο οποίος είχε ανέβει πολύ στο δεύτερο μισό του αγώνα), για να πάρει την τελευταία θέση του βάθρου από τον Dennis Foggia.


O Tatsuki Suzuki περιορίστηκε τελικά στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Carlos Tatay.  Ο Garcia πήρε την έβδομη θέση, κάτι που σημαίνει ότι το προβάδισμα του τίτλου του μειώθηκε στους 17 βαθμούς, καθώς ο Masia ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, σε ισοβαθμία με τον Foggia. 


Πολύ καλή απόδοση από τον Ryusei Yamanaka, ο οποίος πήρε την όγδοη θέση, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Deniz Oncu και Andrea Migno.

Οι Daniel Holgado, John McPhee, Riccardo Rossi, Diogo Moreira (o οποίος μετά τις θέσεις που έχασε έλαβε και ποινή μεγάλου γύρου) και Kaito Toba είναι οι υπόλοιποι αναβάτες που τερμάτισαν στις βαθμολογούμενες θέσεις.

Επόμενο άρθρο »

Τρίτη νίκη για τον Enea Bastianini

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα