• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Iannone: Δεν ξέρω πότε και πως
Αλλά θα επιστρέψω
Νέα 13/08/2022 - 15:16

 

Όταν η απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνες του Andrea Iannone υπερδιπλασιάστηκε από 18 μήνες σε 4 χρόνια, μετά από μια επιτυχημένη προσφυγή στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο από την WADA, φαινόταν πολύ απίθανο ο Ιταλός να εμφανιστεί ξανά σε αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Όμως, μετά από δύο χρόνια χάους που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid, ο Δεκέμβριος του 2023 δεν φαίνεται και τόσο μακρινός. Πράγματι, πολλά από τα συμβόλαια αναβατών που υπογράφονται τώρα είναι για τις σεζόν 2023 και 2024.

Ο Iannone αναγκάστηκε να εξοριστεί από τους δύο τροχούς μετά από θετικό τεστ για το απαγορευμένο στεροειδές Drostanolone στο Grand Prix της Μαλαισίας το 2019.

Ο πρώην αναβάτης της Ducati και της Suzuki, που τότε πλησίαζε στο τέλος της πρώτης του σεζόν με την Aprilia, επέμεινε ότι προκλήθηκε από την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος.

Ωστόσο, το αθλητικό δικαστήριο δήλωσε ότι ο Iannone «δεν ήταν σε θέση να παράσχει κανένα πειστικό στοιχείο για να αποδείξει ότι η ADRV (παραβίαση του κανόνα κατά του ντόπινγκ) που διέπραξε ήταν ακούσια» και αύξησε την αρχική απαγόρευση που είχε επιβληθεί από την FIM.

Αλλά ο Iannone, τώρα 33 ετών, επιμένει ότι η επιθυμία για αγώνες καίει τόσο έντονα όσο ποτέ.

"Θα επιστρέψω. Δεν ξέρω πού, πώς και πότε, αν θα είναι στα MotoGP ή στα Superbikes, αλλά το εγγυώμαι: ακόμα δεν μπορώ να γεμίσω τη ζωή μου με άλλα πράγματα εκτός από τη μοτοσυκλέτα ή την ταχύτητα", είπε ο Iannone σε συνέντευξή του στο La Gazzetta dello Sport.

"Το Dancing with the Stars (στο οποίο συμμετείχε ο Iannone) έμοιαζε με εκτρωπή. Εάν λαμβάνω προσφορές από την τηλεόραση, σημαίνει ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για μένα, αλλά σας εγγυώμαι ότι είμαι συγκεντρωμένος σε ένα πράγμα: στο να επιστρέψω στην οδήγηση. Και θα το κάνω".


"Διατήρησα σχέσεις με την Aprilia, τον πρώην μάνατζέρ μου Carlo Pernat και τον Paolo Campinoti, οι οποίοι είναι σαν μέλη της οικογένειας, αλλά οι αγώνες είναι φτιαγμένοι για να κερδίζονται, όχι για αληθινές φιλίες".

Η RS-GP της Aprilia έχει πλέον εξελιχθεί σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές μηχανές στα MotoGP, παλεύοντας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα χέρια του πρώην ομόσταυλου του Iannone, Aleix Espargaro.

Σε αυτή τη σεζόν, ο Iannone είπε: "Ο Aleix Espargaro είναι η αποκάλυψη. Ο Pecco Bagnaia είναι γρήγορος, αλλά δεν είχε τη συνέπεια του δεύτερου εξαμήνου του 2021".

"Η Ducati λάμπει εδώ και χρόνια, έχει ένα καλό γκρουπ και μόνο το κερασάκι λείπει: πριν ήταν μοτοσυκλέτα για λίγους, τώρα όλοι πάνε γρήγορα. Ο Gigi Dall'Igna είναι ένας από αυτούς που σέβομαι περισσότερο".

"Η Aprilia εντυπωσίασε, αλλά ξέρω πώς λειτουργούν και περίμενα αυτό το άλμα: μπορούν να παλέψουν για τον τίτλο μέχρι το τέλος. Ο Fabio Quartararo είναι ο πιο σταθερός: το λάθος του Assen μπορεί να συμβεί, αλλά παραμένει ο πιο σταθερός".

Επόμενο άρθρο »

Γιατί υπήρξε μεταγραφική σιωπή στο Silverstone;

« Προηγούμενο άρθρο

Ένας Έλληνας μάχεται στις κορυφαίες διοργανώσεις karting

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα