• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pol Espargaro: Είμαι αργός, είμαστε αργοί και η μοτοσυκλέτα δεν λειτουργεί
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω
Νέα 06/09/2022 - 12:13

Ο Pol Espargaro δεν τερμάτισε για τέταρτη φορά αγώνα για τη σεζόν του 2022, αφού τον παρέσυρε η μοτοσυκλέτα του Zarco στην πρώτη στροφή στο Misano.

Ο αναβάτης της Repsol Honda, ο οποίος ξεκίνησε στην 19η θέση της σχάρας εκκίνησης, βρισκόταν στην εξωτερική του Michele Pirro πριν ο Johann Zarco συμπαρασύρει το ζευγάρι στην αμμοπαγίδα.

Ωστόσο, ο Zarco έπεσε αφού χτυπήθηκε από τον Brad Binder στην εσωτερική - μια σύγκρουση τεσσάρων αναβατών που είχε ως αποτέλεσμα ο αναβάτης της KTM να είναι ο μόνος που θα παραμείνει στη μοτοσυκλέτα του.

Και ενώ ο Espargaro έριξε μέρος της ευθύνης στον Binder επειδή ήταν πολύ «επιθετικός», ο Ισπανός είπε ότι το περιστατικό της πρώτης στροφής αντικατοπτρίζει περισσότερο το τρέχον επίπεδο της Honda.

Μιλώντας στο MotoGP.com, ο Espargaro πρόσθεσε: "Σίγουρα, είναι όλα στα χέρια μας. Όταν ξεκινάς από πίσω, έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν ήταν δικό μας λάθος".

"Μας έβγαλαν, πρώτα ο Brad - μπήκε πολύ γρήγορα στην πρώτη στροφή, αλλά δεν ήταν κακό. Ήταν απλώς επιθετικό και μετά χτύπησε τον Johann ο οποίος στη συνέχεια χτύπησε τον Pirro και μετά με έβγαλε έξω".

"Εννοώ ότι μπορούμε να παραπονεθούμε για τα πάντα, αλλά στο τέλος της ημέρας ξεκινούσαμε σχεδόν τελευταίοι από τις κατατακτήριες και δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα”.

Αν και μπορεί να μην φαίνεται με βάση τα αποτελέσματά του 2022, ο Espargaro αισθάνεται σαν να βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του από φυσική και ψυχολογική άποψη.

Όπως συμβαίνει και με τους άλλους αναβάτες της Honda, Takaaki Nakagami και Alex Marquez, τα αποτελέσματα το 2022 ήταν τρομακτικά άσχημα για τα πρότυπα της Honda. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος λόγος για αυτό είναι η έλλειψη απόδοσης της Honda, η οποία απέχει πολύ από αυτό που περίμεναν οι ίδιοι ή οι αναβάτες.

Εκτός βάθρου μετά την έναρξη της σεζόν στο Qatar και με τον Marc Marquez που κατάφερε να πάρει δύο τερματισμούς μέσα στην δεκάδα στους έξι αγώνες στους οποίους συμμετείχε πριν από τη χειρουργική επέμβαση στον ώμο, η Honda δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς πουθενά, με την απόδοσή τους να χειροτερεύει σταδιακά όσο περνούσε η χρονιά. .

Ένας θυμωμένος Espargaro πρόσθεσε: “Μπορώ να πιέσω όσο θέλω, αλλά είμαι αργός, είμαστε αργοί και η μοτοσυκλέτα δεν λειτουργεί, οπότε τι μπορώ να κάνω;”.

“Θέλω να είμαι ο πιο γρήγορος τύπος στη σχάρα εκκίνησης. Είμαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου ψυχολογικά και σωματικά, αλλά είναι πολύ απογοητευτικό γιατί δεν μπορώ να επωφεληθώ από αυτό”.

“Το αποτέλεσμα της Κυριακής ήρθε επειδή δεν είμαστε στη θέση που πρέπει να είμαστε. Μπορούμε να παραπονεθούμε για τους άλλους, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα τα Σάββατα”.

"Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι στις κατατακτήριες και μετά οι αγώνες θα είναι πολύ πιο εύκολοι. Αν ξεκινήσουμε μπροστά κανείς δεν πρόκειται να μας αγγίξει και θα πρέπει να είμαστε σε αυτή τη θέση”.

Επόμενο άρθρο »

Misano Test: Πρώτη μέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Bastianini: Πίεσα όσο μπορούσα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα