• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Ινδονησία ΕΔ
O Bautista μπροστά από τον Razgatlioglu
Νέα 11/11/2022 - 16:06

Η πρώτη μέρα δράσης στον Γύρο της Ινδονησίας ολοκληρώθηκε στην Pertamina Mandalika International Street Circuit για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2022. Μετά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι αναβάτες των Superbikes το πρωί, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα το απόγευμα, αν και εμφανίστηκαν δύο κόκκινες σημαίες για ξεχωριστά περιστατικά. Στο τέλος της πρώτης ημέρας, ήταν ο Alvaro Bautista που ανέβηκε στην κορυφή των φύλλων χρόνου, ο μόνος αναβάτης που μπόρεσε να μπει στο 1'33 την πρώτη μέρα.

Μια επίθεση στο τέλος των ΕΔ2, οδήγησε τον Alvaro Bautista στην πρώτη θέση μετά την πρώτη μέρα στη Mandalika. Ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος, ο οποίος μπορεί να κλειδώσει τον τίτλο στον πρώτο αγώνα, σημείωσε 1'33.626 στον προτελευταίο γρήγορο γύρο του και απέκτησε πλεονέκτημα 0,462 δευτερολέπτων έναντι του επόμενου αναβάτη. Ο Bautista ήταν ο πρώτος από τους τέσσερις αναβάτες της Ducati στις εννέα πρώτες θέσεις, καθιστώντας την μια πολύ δυνατή μέρα για τον Ιταλό κατασκευαστή. Ο ομόσταυλός του, Michael Ruben Rinaldi, ήταν τρίτος και είχε μια θετική πρώτη μέρα δράσης στην Ινδονησία. Η Ducati μπορεί επίσης να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών αυτό το Σαββατοκύριακο και με δυνατό ρυθμό αγώνα και ρυθμό ενός γύρου, θα μπορούσε να είναι ένα δυνατό Σαββατοκύριακο για τον Ιταλό κατασκευαστή.

Όπως και στις ΕΔ1, ο Toprak Razgatlioglu είχε καλό ρυθμό στις ΕΔ2 το απόγευμα καθώς κατέβασε τον χρόνο του κατά σχεδόν τρία δευτερόλεπτα σε σχέση με το πρωί. Με τις συνθήκες της πίστας να βελτιώνονται δραστικά από τις ΕΔ, οι χρόνοι κατέβηκαν πολύ και ο Razgatlioglu είχε ένα άνετο πλεονέκτημα τριών δέκατων του δευτερολέπτου έναντι των αντιπάλων του για μεγάλο μέρος του απογεύματος πριν τελικά τερματίσει δεύτερος. Ο άλλος αναβάτης της εργοστασιακής Yamaha, Andrea Locatelli, δεν μπήκε στην πρώτη δεκάδα για το μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ2, αλλά έφτασε μέχρι την έβδομη θέση με λιγότερα από 2 λεπτά να απομένουν.

Τέταρτος ήταν ο Jonathan Rea, ο οποίος επέστρεψε στη Mandalika αφού είχε κερδίσει και τους 2 αγώνες εκεί το 2021. Με στόχο να φτάσει και πάλι στην κορυφή του βάθρου, κάτι που έχει να κάνει από το Estoril, ο Rea είχε μια στιγμή νωρίς κατά τις ΕΔ2 στην τρότη στροφή, αλλά κατάφερε να το σώσει και να σημειώσει έναν αρκετά καλό χρόνο για την τέταρτη θέση, όντας ο κορυφαίος αναβάτης της Kawasaki. Ήταν λίγο πιο δύσκολο για τον ομόσταυλό του, Alex Lowes, ο οποίος μπόρεσε να φτάσει μόνο μέχρι την 11η θέση. Κατά καιρούς καθ' όλη τη διάρκεια του 2022, η Kawasaki έχει ζοριστεί όταν η ζέστη είναι υψηλή και με τις θερμοκρασίες στη Mandalika να αγγίζουν τους 60 βαθμούς Κελσίου, θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας. Καθ' όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, καμία Kawasaki δεν εμφανίστηκε στην πρώτη τριάδα.

Ήταν μια μέρα με ανάμεικτα συναισθήματα για την εργοστασιακή ομάδα της Honda στην Ινδονησία, καθώς μια δεύτερη κόκκινη σημαία βγήκε μετά από ένα σκληρό highside για τον Iker Lecuona. Ο Ισπανός έχασε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του καθώς έκανε την αλλαγή κατεύθυνσης από τα δεξιά προς τα αριστερά στην 3η στροφή, πετάχτηκε στον αέρα και προσγειώθηκε με δύναμη στο δεξί του πόδι. Αφού έμεινε κάτω για αρκετή ώρα, ο rookie από την Βαλένθια - ο οποίος βρίσκεται στη Mandalika για πρώτη φορά στην καριέρα του - μπόρεσε να απομακρυνθεί, με την βοήθεια των κριτών, μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο για έλεγχο και τελείωσε την ημέρα στην 14η θέση. Ο ομόσταυλός του, Xavi Vierge, είχε ένα πολύ καλύτερο απόγευμα και κατάφερε να βρεθεί στην 8η θέση.

Υπήρχαν τρεις δορυφορικοί αναβάτες μέσα στην πρώτη δεκάδα, ο πρώτος από τους οποίους ήταν ο Αμερικανός. Garrett Gerloff. Ο Τεξανός είχε τερματίσει στην πρώτη εξάδα το 2021 στην πίστα και ελπίζει να πετύχει τουλάχιστον το ίδιο φέτος. 1,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bautista, ήταν μόλις 0,028 δευτερόλεπτα μπροστά από τον έκτο, Xavi Fores, με τον Ισπανό αναβάτη να δείχνει τι είναι ικανός καθώς επιστρέφει στη δράση για τον δεύτερο γύρο του με την Ducati του Marco Barnabo. Στην ένατη θέση ήταν ο Axel Bassani, λίγο περισσότερο από 1,5 δευτερόλεπτο μακριά από τον Bautista, αν και έχει την ευκαιρία να σφραγίσει το βραβείο Καλύτερου Δορυφορικού Αναβάτη για το 2022 στον πρώτο αγώνα. 


Πέντε κατασκευαστές ήταν στην πρώτη δεκάδα και ήταν ο Scott Redding που έβαλε τη BMW μέσα στην πρώτη δεκάδα. ο Βρετανός αναβάτης ήταν λίγο λιγότερο από 1,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bautista και δεν μπορούσε να μπει στο 1'34. Ο ομόσταυλός του, Michael van der Mark, ολοκλήρωσε την ημέρα στην 15η θέση.


Ο Hafizh Syahrin ήταν 21ος, μετά από ένα σκληρό highside στην 7η στροφή που έφερε την πρώτη κόκκινη σημαία των ΕΔ2 και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για περαιτερω έλεγχο.

Επόμενο άρθρο »

Η σεζόν της Ducati σε αριθμούς

« Προηγούμενο άρθρο

Miller: Προσαρμόστηκα πιο γρήγορα απ'ότι περίμενα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα