• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Alvaro Bautista είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbikes!
Xατ-τρικ για τον Razgatlioglu στην Ινδονησία
Νέα 13/11/2022 - 10:51

Ο Alvaro Bautista έγινε ο πρώτος αναβάτης της Ducati μετά τον Carlos Checa το 2011 που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Superbikes.

Ο αγώνας για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM κατέληξε σε ένα συναρπαστικό τέλος στην Pertamina Mandalika International Street Circuit καθώς ο Alvaro Bautista πήρε τον τίτλο τερματίζοντας στην δεύτερη θέση στον δεύτερο αγώνα κατά τη διάρκεια του γύρου της Pirelli Ινδονησίας. Παρά το γεγονός ότι ο Toprak Razgatlioglu πήρε και τις τρεις νίκες στην Ινδονησία, η δεύτερη θέση του Bautista ήταν αρκετή για τον Ισπανό αναβάτη να πάρει το Πρωτάθλημα με έναν γύρο να απομένει.

Ο Bautista κατευθύνθηκε στον δεύτερο αγώνα γνωρίζοντας ότι ένας τερματισμός στο βάθρο θα του εξασφάλιζε τον τίτλο ή ότι αρκούσε να πάρει μέχρι και 8 βαθμούς λιγότερους σε σχέση με τον Toprak Razgatlioglu και έκανε αρκετά για να εξασφαλίσει τον πρώτο του τίτλο στα WorldSBK. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται ο τρίτος διαφορετικός αναβάτης από τρίτο διαφορετικό κατασκευαστή σε τρεις σεζόν που παίρνει τον τίτλο, μετά τους Razgatlioglu και Yamaha το 2021 και Rea και Kawasaki το 2020.

Η μάχη για το Πρωτάθλημα αποδείχθηκε επίσης να είναι η μάχη για τη νίκη στην Ινδονησία, με τον Razgatlioglu να προηγείται στον 6ο γύρο καθώς πέρασε τον Jonathan Rea στην 10η στροφή, αφού ο Rea προηγήθηκε στα εναρκτήρια στάδια του αγώνα. Ο Bautista κόλλησε αμέσως στην πλάτη του έξι φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή και πέρασε τον Rea στην 10η στροφή του 7ου γύρου καθώς εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του Rea στις στροφές 8 και 9.


Ο Bautista και ο Razgatlioglu ήρθαν αντιμέτωποι στο τελευταίο τρίτο του αγώνα για την διεκδίκηση της νίκης, κάτι που επέτρεψε στον Rea να κλείσει την διαφορά. Ο Bautista με την σειρά του είχε κλείσει την διαφορά από τον Razgatlioglu πριν ανάψει η μάχη στον 14ο γύρο. Ο Bautista έκανε μια κίνηση στην πρώτη στροφή για να προηγηθεί, προτού ο Razgatlioglu απαντήσει στην 10η στροφή. Στις στροφές 14 και 15, ο Bautista έκανε μια εκπληκτική κίνηση για το προβάδισμα. Έμεινε εκεί για λίγο, αλλά ο Razgatlioglu απάντησε στην 10η στροφή στον 16ο γύρο για να πάρει ξανά το προβάδισμα, προτού διευρύνει το προβάδισμά του σε πάνω από ένα δευτερόλεπτο για να πάρει την νίκη με τον Bautista να τερματίζει δεύτερος.

Η νίκη του Razgatlioglu ήταν η 32η νίκη του στα WorldSBK και η 14η του έτους, ενώ η δεύτερη θέση του Bautista που κέρδισε το Πρωτάθλημα ήταν το 56ο βάθρο του στα WorldSBK συμπεριλαμβανομένου του 29ου του το 2022. Η κατάκτηση του τίτλου από τον Bautista σήμανε επίσης την πρώτη φορά στην ιστορία που η Ducati πήρε και τα δύο πρωταθλήματα αναβατών WorldSBK και MotoGP την ίδια σεζόν.


Ο Rea είχε βρεθεί στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Axel Bassani, αλλά έκανε μια κίνηση στον 11ο γύρο στη στροφή 12 για να επιστρέψει στις θέσεις του βάθρου πριν ανοίει την διαφορά, φτάνοντας στην τρίτη θέση για το 200ο του βάθρο με την Kawasaki, ενώ ήταν και το 400ο βάθρο της Kawasaki. Ο Bassani έμεινε πίσω και κατέληξε σε μάχη με τον Andrea Locatelli για την τέταρτη θέση. Θα ήταν ο Locatelli που θα έπαιρνε την τέταρτη θέση μετά από ένα δυνατό Σαββατοκύριακο για τον Ιταλό, τερματίζοντας μόλις έξι δέκατα μπροστά από τον Bassani στην πέμπτη θέση. Στον αγώνα Tissot Superpole Race, ο Bassani στέφθηκε ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης για το 2022.

Ο Scott Redding κατέκτησε την έκτη θέση μπροστά από τον Xavi Vierge στην έβδομη και τους πέντε κατασκευαστές να βρίσκονται στις επτά πρώτες θέσεις στον δεύτερο αγώνα. Ο Redding ήταν τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον Bassani μετά από μια έξοδο στην 16η στροφή στον 6ο γύρο, αλλά πάλεψε για να πάρει την έκτη θέση μπροστά από τον Vierge. Ο Garrett Gerloff κατέλαβε την όγδοη θέση, δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Vierge, μπροστά από τον Alex Lowes. Ο Lowes ήταν μόλις τέσσερα δέκατα πίσω από τον Gerloff στο τέλος του αγώνα, με τον Michael Ruben Rinaldi να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

"Φέτος διασκεδάσαμε αλλά είμαστε έτοιμοι για το 2023"

« Προηγούμενο άρθρο

Βιβλίο με την ιστορία του Misano World Circuit

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα