• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με Έλληνα οδηγό η επίσημη λίστα του WorldSSP300 για το 2023
Νέα 01/01/2023 - 23:33

Ανακοινώθηκε η λίστα των οδηγών, των ομάδων και των κατασκευαστών για το 2023 FIM Supersport 300 World Championship, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο οποίο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχουμε Ελληνική παρουσία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της μοτοσυκλέτας της χώρας μας. Ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς θα εκπροσωπήσει και φέτος τη χώρα μας.

Το πιο σημαντικό στην επίσημη ανακοίνωση είναι η παρουσία και τέταρτου κατασκευαστή, από την Κίνα και η παρουσία οδηγών 13 διαφορετικών κρατών, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ. 

Στις συμμετοχές ξεχωρίζει η επιστροφή του Πρωταθλητή του 2021 Jeffrey Buis με την ομάδα MTM Kawasaki που θα έχει δίπλα του τον Loris Veneman, γιό του οδηγού Barry Veneman που έτρεξε σε MotoGP™, WorldSSP και WorldSBK! Η ομάδα Arco Motor University Team, που πήρε τον Τίτλο πέρυσι με τον Alvaro Diaz (που μετακόμισε στη μεγαλύτερη κατηγορία) θα έχει οδηγούς τους Ruben Bijman και Gabriele Mastroluca.

Ιστορία γράφει ο Shenjunjie Zhou με την China Racing Team, που γίνεται ο πρώτος Κινέζος οδηγός που τρέχει στο Πρωτάθλημα, με μια Kove 321RR, με τον κατασκευαστή από την Κίνα να μπαίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, επίσης για πρώτη φορά. Θα είναι ο τέταρτος διαφορετικός κατασκευαστής το 2023, με τις Kawasaki, Yamaha, και ΚΤΜ να συνεχίζουν την παρουσία τους όπως και πέρυσι. Η ΚΤΜ δίπλα στον πολύ καλό Lennox Lehmann, στην ομάδα Freudenberg KTM – Paligo Racing, θα έχει τον Dirk Geiger. Μια νέα ομάδα η Deza – Box 77 Racing Team θα κάνει το ντεμπούτο της στο WorldSSP300 με τον Jose Manuel Osuna Saez πάνω σε μια Kawasaki.

Από τους πρωταγωνιστές του 2022 ο Matteo Vannucci θα αγωνιστεί με την AG Motorsport Italia Yamaha, με τον Raffaele Tagni δίπλα του. Ο Samuel Di Sora επιστρέφει στο Πρωτάθλημα με την Prodina Kawasaki Racing WorldSSP300 με ομόσταυλο τον Mattia Martella. Ο Mirko Gennai θα αγωνιστεί με την Brcorse, με ομόσταυλο τον Marco Gaggi.

Ο Humberto Maier μένει στην Yamaha MS Racing – Team Brasil και δίπλα του ο νικητής του Yamaha R3 Cup 2022, Enzo Valentim.

Η Kawasaki GP Project θα έχει τον Fenton Seabright μαζί με τον Daniel Mogeda.

Οι Έλληνας οδηγός Ιωάννης Περιστεράς θα αγωνιστεί και πάλι με την ProGP Racing, με ομόσταυλο τον Devis Bergamini, που προάγεται από το Yamaha R3 Cup, στο οποίο τερμάτισε τρίτος πέρυσι. Η ομάδα Team#109 Kawasaki θα έχει τον πρώτο Μεξικανό οδηγό που αγωνίζεται στο WorldSSP300, τον Juan Pablo Uriostegui, που θα έχει ομόσταυλο τον Alessandro Zanca.

Έτσι η Ελλάδα έχει και πάλι έναν οδηγό ανάμεσα στους 30 καλύτερους του κόσμου, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά. Ελπίζουμε και οι Ελληνικές εταιρίες να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια οικονομικά, γιατί το κόστος είναι πολύ μεγάλο και πέρυσι το μεγαλύτερο μέρος καλύφθηκε από την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του αγωνιζόμενου, με τις εταιρίες – εκτός της Μοτοδυναμικής, της αντιπροσωπείας της Yamaha – να μην υποστηρίζουν τη μόνη προσπάθεια σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που προβάλει τη χώρα μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η σχεδόν μηδαμινή συμμετοχή του ΕΟΤ με το Visit Greece ας επανεξετάσει την προβολή του τουρισμού που γίνεται στο δυναμικό κοινό που παρακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. 

 

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: 1η Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Οι περισσότερες ομάδες ανακοίνωσαν τις παρουσιάσεις τους

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα