• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Η διαφορά του Marquez είναι ότι δεν φοβάται να πέσει
Νέα 02/03/2023 - 12:40

Ο Marquez μπαίνει στη σεζόν MotoGP του 2023 γνωρίζοντας ότι κατακτώντας ένα ακόμη Πρωτάθλημα θα ισοβάθμιζε τα 9 του Rossi.

Ο ανταγωνισμός την εποχή που περιελάμβανε τον Rossi και τον Lorenzo άνοιξε ξανά από το ντοκιμαντέρ Amazon Prime Video του Marquez, όπου καταγράφει τις πιο διαβόητες στιγμές.
Ο Lorenzo είπε στην ισπανική τηλεόραση: "Ποιος είναι ο καλύτερος αναβάτης; Αγωνίστηκα με μεγάλα αστέρια: Casey Stoner, Rossi, Dany Pedrosa, Marquez".

"Για μένα, από την κατηγορία MotoGP, αφού πριν ήταν η κατηγορία των 500cc δίχρονων, νομίζω ότι οι πέντε μας ήμασταν οι καλύτεροι. Ο Rossi ήταν εξαιρετικά έξυπνος, μπορούσε να αυτοσχεδιάσει πολύ καλά σε κάθε κατάσταση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το να τον νικήσεις ένας προς έναν ήταν πολύ δύσκολο".

"Αλλά ο Marquez έχει ένα πράγμα που δεν έχουν οι άλλοι: δεν φοβάται να πέσει... και το να χτυπήσεις κάποιον τέτοιο είναι δύσκολο. Αλλά για μένα, ο Marc Marquez εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος παρά τους τραυματισμούς του και τη Honda που δεν είναι ανταγωνιστική".

Ένας διετής εφιάλτης τραυματισμών φαίνεται να φτάνει στο τέλος του, πράγμα που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο του Marquez το 2023 θα μπορούσε να είναι η απόδοση της μοτοσυκλέτας του σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την κυρίαρχη Ducati.

Ο Lorenzo μίλησε επίσης για τους δικούς του φόβους και για το πώς μεγάλωσαν με την ηλικία: "Στο 99% του χρόνου της καριέρας μου ως αναβάτης δεν φοβόμουν. Δύο ή τρεις φορές φοβόμουν να συνεχίσω να αγωνίζομαι, αλλά με τον καιρό το ξεπέρασα και επέστρεψα στις πίστες, κερδίζοντας αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα".

"Τα τελευταία χρόνια των αγώνων - στα 28, 30, 32 μου - ήμουν εξίσου γρήγορος, ή ακόμα περισσότερο, σε στεγνές και ασφαλείς συνθήκες. Αλλά όταν έπρεπε να πάω με στεγνά λάστιχα σε μικτές συνθήκες, με σημεία που είχαν νερό, που είναι οι πιο επικίνδυνες συνθήκες στις οποίες ανά πάσα στιγμή πέφτεις και τραυματίζεσαι, στα 30 ή 32 μου ήταν αλλιώς. Στους αγώνες έχασα πολλούς βαθμούς - ήμουν 14ος, 15ος, 16ος. Όταν ήμουν 20 κέρδιζα τέτοιους αγώνες".

Επόμενο άρθρο »

Guidotti: O Miller έχει ωριμάσει τώρα

« Προηγούμενο άρθρο

Οι Βαλκανιονίκες προπονούνται με mini-moto

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα