• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Περισσότερο MotoGP από ποτέ
Η μάχη των ομόσταυλων
Νέα 21/03/2023 - 18:37

Valentino Rossi εναντίον Jorge Lorenzo και Marc Marquez εναντίον Dani Pedrosa είναι δύο από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες ομοσταύλων που έχουμε δει στα MotoGP. Το πρώτο άτομο που πρέπει να κερδίσεις σε αυτό το εκπληκτικό άθλημα είναι ο ομόσταυλός σου και το 2023, υπάρχουν μερικές απίστευτα ενδιαφέρουσες συνθέσεις ομάδων.

 

Francesco Bagnaia vs Enea Bastianini

Το πρώτο ζευγάρι είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Francesco Bagnaia, που καλωσορίζει τον Enea Bastianini στις τάξεις της Ducati Lenovo Team. Το ιταλικό δίδυμο μας χάρισε πολλές επικές μάχες το 2022 καθώς ο Bastianini έδειξε στον κόσμο ότι μπορεί να είναι ένας πραγματικός διεκδικητής του τίτλου. Ο Bagnaia χρειάστηκε να οδηγήσει πραγματικά σαν "διάβολος" για να κερδίσει τον συμπατριώτη του στο Misano και στη Sepang, ενώ ήταν ο Enea που κατάφερε να κερδίσει τον Pecco στην Αραγονία.

Ο Bagnaia, με το νούμερο 1 το 2023, γνωρίζει ότι η Ducati έχει φέρει τον Bastianini στο εργοστασιακό γκαράζ για να κερδίσει αγώνες και να διεκδικήσει τίτλους. Είναι αυτονόητο ότι ο Bagnaia βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο, επομένως αυτή η συνεργασία είναι πραγματικά κάτι που θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια του έτους. Έχουν ήδη αναμετρηθεί περισσότερες από μία φορές, αλλά το να το κάνουν μέσα στα πλαίσια της ίδιας ομάδας θα προσθέσει μια γενναιόδωρη δόση δράσης σε μελλοντικούς αγώνες.

 

Marc Marquez vs Joan Mir

Ο Marc Marquez και ο Joan Mir έχουν μαζί 10 Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Αυτό κάνει τη Repsol Honda του 2023 ένα από τα πιο δυνατά ζευγάρια που έχουμε δει στην κορυφαία κατηγορία. Ένας πλήρως σε φόρμα και με εξαιρετικό κίνητρο Marquez έχει περάσει από τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις και δύο χρόνια ανάρρωσης με ένα μόνο πράγμα στο μυαλό του: την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου MotoGP. Η Honda έχει κάκιστα αποτελέσματα –σύμφωνα με τα πρότυπά της– μετά από την σεζόν του 2019, καθιστώντας το 2023 μια τεράστια χρονιά για τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή του MotoGP.

Η μεταφορά του Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP του 2020 δίπλα στον Marc Marquez δείχνει την ανάγκη του HRC να επιστρέψει στις νίκες σε τακτική βάση το συντομότερο δυνατό. Ο Mir έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του, αλλά η προσαρμογή του από τη Suzuki στη Honda ήταν θετική μέχρι στιγμής, και ήταν κοντά στους χρόνους του Marquez σε όλη την προετοιμασία της σεζόν. Εάν ο Mir μπορεί να μάχεται με τον Marquez κάθε Σαββατοκύριακο, ειδικά αν είναι για βάθρα και νίκες, τότε θα έχουμε δύο Ισπανούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές που θα αντιπαρατεθούν. Για πολλούς, ο Marquez είναι ο καλύτερος αναβάτης όλων των εποχών, ενώ ο Mir θεωρείται ευρέως ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα στους αγώνες Grand Prix. Είναι μια συναρπαστική σύνθεση για την Repsol Honda και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η "διαμάχη".

 


Brad Binder vs Jack Miller

Η Red Bull KTM Factory Racing καλωσορίζει τον Jack Miller στις τάξεις της το 2023, δίπλα στον Brad Binder. Και οι δύο αναβάτες είναι νικητές αγώνων MotoGP και το δίδυμο τερμάτισε στην πρώτη εξάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2022.


Ακριβώς όπως η Honda, η KTM πρέπει να βρει αυτό το επιπλέον βήμα για να δώσει στον Binder και στον Miller τα εργαλεία για να ανεβαίνουν τακτικά στο βάθρο και να διεκδικούν νίκες. Ο Binder θα ξεκινήσει το 2023 ως ο βασικός άνθρωπος της KTM – και είναι αναμφίβολα έτοιμος από άποψη ταλέντου για να κερδίσει ένα Πρωτάθλημα. Ο Miller χρειάζεται ακόμα να προσαρμοστεί πλήρως στην RC16 της KTM , ερχόμενος απο την Desmosedici GP22 της Ducati, αλλά ο Αυστραλός θα φτάσει σύντομα εκεί που πρέπει. Η ομάδα που τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Ducati Lenovo Team στην κατάταξη του Πρωταθλήματος Ομάδων το 2022 γνωρίζει ότι έχει ένα τρομερό ζευγάρι στα χέρια της. Εάν η RC16 μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πακέτο που κερδίζει αγώνες, σίγουρα οι Binder και Miller θα είναι σοβαρές απειλές κάθε Σαββατοκύριακο.

 


Aleix Espargaro vs Maverick Viñales

Ο «Captain» και ο «Top Gun». Είναι ένα ονειρεμένο ζευγάρι για την Aprilia Racing μέχρι στιγμής από τότε που ο Viñales εντάχθηκε στην ομάδα στα μισά του 2021. Και οι δύο έχουν πολλά βάθρα στο όνομά τους με την RS-GP, με τον Espargaro να παίρνει τη διάσημη πρώτη νίκη για αυτόν και την Aprilia στην Αργεντινή – και στη συνέχεια να είναι διεκδικητής τίτλου μέχρι το προτελευταίο γύρο της σεζόν.

Τώρα όμως, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο στο στρατόπεδο του Noale, ήρθε η ώρα του Viñales να λάμψει. Ο #12 μπαίνει στο 2023 μετά από μια πολλά υποσχόμενη προετοιμασία της σεζόν, καθώς η Aprilia μπορεί να έχει δύο αναβάτες ικανούς να διεκδικούν νίκες και βάθρα κάθε εβδομάδα. Η RS-GP του 2023 ήταν εντυπωσιακή στη Sepang και στο Portimao, επομένως οι δύο Ισπανοί θα μπορούσαν να βρίσκονται αντιμέτωποι για καλές θέσεις σε τακτική βάση.

Δεν είναι βεβαίως μόνο αυτές οι τέσσερις από τις εργοστασιακές ομάδες όπου βρίσκουμε κάποιες προοπτικές μάχης μεταξύ ομοσταύλων. Μπορεί ο Franco Morbidelli να βρει ξανά τη φόρμα του και να αποτελέσει βασικό αντίπαλο για τον Fabio Quartararo σε τακτική βάση; Η Yamaha είναι ένας άλλος κατασκευαστής που έχει μια σοβαρή σεζόν μπροστά της καθώς στοχεύει να πάρει πίσω το Πρωτάθλημα.

Έπειτα, υπάρχει η μάχη της εμπειρίας έναντι της νεότητας στην CryptoDATA RNF MotoGP καθώς το αστέρι της Moto2 του 2021, Raul Fernandez, βρίσκεται δίπλα στον Miguel Oliveira στη νέα συνεργασία της ομάδας με την Αprilia. Το ίδιο ισχύει και για την GASGAS Factory Racing Tech3, όπου ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2, Augusto Fernandez, μάχεται εναντίον του συμπατριώτη του, Pol Espargaro.

Για να το θέσουμε απλά, υπάρχει μια πληθώρα δυναμικών διδύμων στο paddock που θα δώσουν μάχες το 2023. Είστε έτοιμοι για περισσότερο MotoGP από ποτέ; Εμείς σίγουρα είμαστε.

Επόμενο άρθρο »

Brembo - Τα φρένα στο Autodromo Internacional do Algarve της Πορτογαλίας

« Προηγούμενο άρθρο

​Παρουσίαση της MotoE 2023 στη Vallelunga

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα