• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θυμωμένος ο Bagnaia με την πτώση του
"Δεν καταλαβαίνω τι έγινε"
Νέα 03/04/2023 - 12:14

Ο Francesco Bagnaia ήταν τρίτος για τους πρώτους 14 γύρους του αγώνα της Αργεντινής, πριν περάσει τον Alex Marquez για τη δεύτερη θέση στο 15ο γύρο.

Ο Ιταλός είχε ήδη κάνει μια μικρή διαφορά πριν πέσει στην προτελευταία στροφή του 17ου γύρου. Ανέβηκε ξανά στη μοτοσυκλέτα και πήρε την καρό σημαία στην 16η θέση, χάνοντας έτσι το προβάδισμα στη βαθμολογία από τον νικητή του αγώνα, Marco Bezzecchi.

Ο Bagnaia λέει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί έπεσε καθώς δεν έκανε τίποτα διαφορετικό στη 13η στροφή σε σύγκριση με προηγούμενους γύρους και είναι "θυμωμένος" επειδή ήλπιζε ότι θα είχε εξαλείψει αυτά τα λάθη από το 2022.

"Έπεσα. Είμαι πολύ στενοχωρημένος, ειλικρινά", ξεκίνησε ο Bagnaia. "Αυτό είναι το είδος της πτώσης που δεν καταλαβαίνω. Μερικές φορές πέφτεις και δεν ξέρεις γιατί, και είναι το πιο δύσκολο να μάθεις".

"Έκανα 16 γύρους, σε 16 γύρους έκανα τον ίδιο ελιγμό [σε εκείνη τη στροφή], αλλά σε αυτόν τον γύρο έπεσα και επίσης δεν ήταν κανονική πτώση, γιατί συνήθως όταν πέφτεις χάνεις το μπροστινό ή αφήνεις το φρένο πολύ νωρίς".

"Εδώ έχασα το μπροστινό αγγίζοντας το γκάζι, οπότε είναι κάτι πιο δύσκολο να το καταλάβεις. Αλλά ως εκεί, έκανα ένα λάθος. Αναρωτιόμουν αν φέτος ήμουν καλύτερος αναβάτης, πιο ακριβής, χωρίς λάθη, κάνοντας καλύτερα πράγματα".

"Και στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς έπεσα. Οπότε, είναι κάτι που με θυμώνει πολύ".

"Μέχρι τότε ένιωθα υπέροχα. Χωρίς να πιέζω, χωρίς να κάνω τρέλες ήμουν δεύτερος. Ήμουν ήδη σίγουρος ότι ο Μarco μπροστά ήταν πολύ γρήγορος για μένα, είχε ήδη πέντε δευτερόλεπτα διαφορά. Ήμουν ήδη εκεί, απλώς έλεγχα τη διαφορά με τον Alex πίσω και τέλος".

"Λοιπόν, για αυτόν τον λόγο είμαι αναστατωμένος. Κανονικά όταν έχεις τον έλεγχο δεν πέφτεις έτσι. Λοιπόν, αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταλάβω".

Αρκετοί αναβάτες είπαν μετά τον αγώνα ότι ζορίστηκαν με τη φθορά ελαστικών, αλλά ο Bagnaia λέει ότι δεν υπήρξε σημαντική μείωση στο κράτημα γι 'αυτόν και δεν πιστεύει ότι αυτό είχε καμία σχέση με την πτώση.

"Δεν ένιωσα μεγάλη φθορά, γιατί ήμουν τόσο συντηρητικός στην αρχή", εξήγησε. "Έβλεπα ότι ο Alex μπροστά μου πίεζε περισσότερο. Ήμουν τόσο συντηρητικός και ήξερα ότι μετά από το πρώτο μισό του αγώνα θα μπορούσα να κλείσω τη διαφορά".

"Και μετά έπεσα, αλλά το κράτημα πίσω ήταν μια χαρά. Επιτάχυνα καλά, και ένιωθα υπέροχα με το μπροστινό. Πίεζα λίγο στο φρενάρισμα αλλά όλα ήταν υπό έλεγχο. Οπότε, γι' αυτόν τον λόγο δεν καταλαβαίνω (γιατί έπεσα)".

"Ξέρουμε ότι ήμασταν στο όριο γιατί οι χρόνοι γύρων ήταν πολύ ανταγωνιστικοί και ίσως αυτός ήταν ο λόγος. Αλλά το μόνο πράγμα που μπορώ να πω για την πτώση είναι ότι μάλλον έκανα ένα λάθος".

Επόμενο άρθρο »

Εντυπωσιακός ο Γιάννης Περιστεράς στο τεστ του Misano!

« Προηγούμενο άρθρο

Bezzecchi: Eίναι φανταστικό, είναι κάτι που δεν μπορείς να περιγράψεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα