• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alex Marquez: "Πέρασε πολύς καιρός για να ξαναφτάσω εδώ"
Μετά το βάθρο της Κυριακής
Νέα 03/04/2023 - 17:01

Μετά από 42 αγώνες χωρίς βάθρο στα MotoGP, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Alex Marquez με την Gresini Ducati περιελάμβανε μια πραθενική pole position και την επιστροφή στο βάθρο.

Ενδιάμεσα ήρθε μια πέμπτη θέση στον αγώνα Sprint, μόλις 2,5 δευτερόλεπτα μακριά από τη νίκη, βάζοντας τον Ισπανό - που δεν έχει ολοκληρώσει μια σεζόν στην πρώτη κατηγορία πιο ψηλά από τη 14η θέση στη βαθμολογία - στην τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

"Αν μου έλεγε κανείς πριν έρθω εδώ ότι θα πάρω pole, πέμπτη θέση και βάθρο, δεν θα τον πίστευα!", είπε ο Marquez. "Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαστε σε μια διαρκή εξέλιξη".

Ο νεότερος αδερφός Marquez περίμενε 896 ημέρες για να ανέβει και πάλι στο βάθρο στα MotoGP, μετά την παρθενική του χρονιά με τη Repsol Honda το 2020.


 Όντας στην πρώτη τριάδα καθ' όλη τη διάρκεια του βρεγμένου κυριακάτικου αγώνα των 25 γύρων, ο Marquez συνειδητοποίησε σύντομα ότι ήταν μάταιο να προσπαθήσει να κυνηγήσει τον Marco Bezzecchi, αλλά υποχώρησε στην πίεση του Pecco Bagnaia στα μέσα του αγώνα. 


 Όταν ο Ιταλός έπεσε τελικά, ο Marquez επέστρεψε στη δεύτερη θέση και κράτησε τον Franco Morbidelli σε απόσταση, προτού προσπεραστούν και οι δύο από τον Johann Zarco, με τον Γάλλο να περνάει στη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Marquez στον τελευταίο γύρο.

 

"Ο αγώνας ήταν λίγο δύσκολος για εμάς γιατί στο ζέσταμα δεν μπορούσα να κάνω πολλούς γύρους για να δοκιμάσω πράγματα ηλεκτρονικών και ρυθμίσεων", είπε ο Marquez. "Τελικά, για αυτό το λόγο δυσκολεύτηκα λίγο. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι".

"[Με τον Bagnaia] είχαμε μόλις δύο προσπεράσεις (μεταξύ τους), οπότε δεν ήταν μάχη. Πίεζε πολύ όταν έπεσε. Στην τελευταία στροφή ήταν εξαιρετικά γρήγορος στο φρενάρισμα".

"Αργότερα, στους τελευταίους γύρους, ήταν δύσκολο να κρατήσω πίσω και τον Morbidelli και ο Johann κέρδιζε ένα δευτερόλεπτο τον γύρο. Πίεζα πολύ. Προσπαθούσα να μην κάνω λάθη. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, αλλά επιβιώσαμε και καταφέραμε να φτάσουμε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το 2020. Ήταν μακρύς ο δρόμος μέχρι εδώ".

"Πήραμε επίσης πολλούς βαθμούς για το Πρωτάθλημα που είναι τόσο μεγάλο και αυτό θα είναι το κλειδί για φέτος. Όπως είπα, βρισκόμαστε σε μια συνεχή εξέλιξη, αλλά είμαστε μόλις στο δεύτερο Grand Prix".

"Δεν μπορούσα να φανταστώ ένα τέτοιο ξεκίνημα με την Gresini και τη Ducati", παραδέχτηκε ο Marquez, ο οποίος πέρασε τις δύο τελευταίες σεζόν στην LCR Honda. "Ένιωσα πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα, ένιωσα πολύ καλά με την ομάδα. Ωστόσο, δεν οδηγώ με τον καλύτερο τρόπο για την Ducati και εκεί πρέπει να δουλέψω λίγο περισσότερο. Μέρα με τη μέρα κάνουμε καλύτερα πράγματα".

Επόμενο άρθρο »

Υπό δοκιμή αυτό το διήμερο το πλαίσιο της Kalex για τη Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Εντυπωσιακός ο Γιάννης Περιστεράς στο τεστ του Misano!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα