• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σαν σήμερα πριν 2 χρόνια έφυγε ο Jason Dupasquier
Νέα 30/05/2023 - 16:33

O Jason Dupasquier γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2001 στο Bulle της Ελβετίας και ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 10 ετών στα SuperMoto, όπου κέρδισε αρκετά ελβετικά Πρωταθλήματα.
Το 2016 μπήκε στους αγώνες ταχύτητας και το 2018 θα έπαιρνε μέρος στο Red Bull Rookies Cup, όμως ένας τραυματισμός τον απέτρεψε. Την επόμενη χρονιά ωστόσο επανήλθε και τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας, με μια 4η θέση στη Jerez ως τον καλύτερό του τερματισμό. 


Υπέγραψε συμβόλαιο με την CarXpert Prüstel GP για τα επόμενα 2 χρόνια και εισήλθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην κατηγορία της Moto3.


Στην πρώτη του χρονιά σε αυτή την πολύ ανταγωνιστική κατηγορία δεν κατάφερε να βρεθεί στους βαθμούς, με καλύτερό του τερματισμό τη 17η θέση στο Le Mans. 


To 2021 ξεκίνησε πολύ καλύτερα και ο Dupasquier είχε τερματίσει σε κάθε αγώνα μέσα στους βαθμούς, με ανώτερη την 7η θέση, όταν το Πρωτάθλημα έφτασε στο Mugello για τον 6ο γύρο της σεζόν. 


Όμως τα πράγματα εκεί θα έπαιρναν μια τραγική τροπή. 


Στις 29 Μαΐου 2021, κατά τα τελευταία στάδια των κατατακτηρίων θα έχανε τον έλεγχο στην έξοδο της 9ης στροφής και θα τον χτυπούσε η δική του μοτοσυκλέτα, καθώς και η μοτοσυκλέτα του Ayumu Sasaki, που ερχόταν ακριβώς από πίσω, σε ένα από τα κλασσικά, επικίνδυνα τρενάκια που δημιουργούνται στη Moto3. Μετέπειτα, σε μια συνέντευξη, ο Jeremy Alcoba ανέφερε ότι πιστεύει ότι και η δική του μοτοσυκλέτα χτύπησε τον Dupasquier.


To ιατρικό προσωπικό έσπευσε αμέσως στο πλευρό του νεαρού Ελβετού, ο οποίος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Careggi. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Jason Dupasquier υπέκυψε στα τραύματά του την επόμενη ημέρα, 30 Μαΐου. Ήταν μόλις 19 ετών. 


Η ομάδα του, CarXpert Prüstel GP, δεν συμμετείχε στον αγώνα εκείνη την ημέρα, ενώ το ίδιο έπραξε και ο συμπατριώτης του, αγωνιζόμενος στη Moto2, Thomas Luthi. 


Ο θάνατος του Dupasquier ήταν ο πρώτος που συνέβη κατά τη διάρκεια γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετά τον θάνατο του Luis Salom στην Καταλονία το 2016.


Στις 18 Ιουνίου του ίδιου έτους, το #50, που χρησιμοποιούσε ο Dupasquier, αποσύρθηκε επίσημα από την κατηγορία της Moto3.

Επόμενο άρθρο »

Τί σημαίνει η απόφαση του Razgatlioglu να παραμείνει στα Superbikes;

« Προηγούμενο άρθρο

Poncharal: O Augusto απέδειξε ότι ανήκει στα MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα