• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Πέρα από την πτώση ήταν ένα θετικό Σαββατοκύριακο
Ελληνικοί αγώνες 26/06/2023 - 11:45

Ξεκινώντας το Σαββατοκύριακο της Ολλανδίας με κάταγμα στο αριστερό δάχτυλο του ποδιού από ένα ατύχημα στο τζόκινγκ, ο Fabio Quartararo το τελείωσε με έναν επιπλέον τραυματισμό στον αγκώνα του μετά από μια πτώση που έβγαλε εκτός και τον συμπατριώτη του, Johann Zarco.

Οι ελπίδες του Quartarararo να επαναλάβει την επιτυχία του Σαββάτου (όπου ανέβηκε στο βάθρο στον αγώνα Sprint) χάθηκαν αμέσως όταν έκανε μια πολύ κακή εκκίνηση, με αποτέλεσμα ο αναβάτης της Monster Yamaha να βρεθεί από την τέταρτη στη δωδέκατη θέση.

Ο Zarco είχε μια παρόμοια εκκίνηση και βρέθηκε από την όγδοη στη 14η θέση, αλλά ήθελε να προσπεράσει τον Quartararo στον 3ο γύρο.


Όμως ο Quartararo έχασε το μπροστινό ακρθβώς τη στιγμή που ο Zarco ξεκινούσε να προσπεράσει, με αποτέλεσμα και οι 2 αναβάτες να βρεθούν στην αμμοπαγίδα. 


"Έπεσα και χτύπησα τον αγκώνα μου, οπότε πρέπει να τον κρατήσω δεμένο προς το παρόν", είπε ο Quartararo. "[Ο αγκώνας] λογικά δεν θα αργήσει να επουλωθεί και το πόδι θα πρέπει να το ελέγξω, αλλά κανονικά θα πρέπει να κάνω μια χειρουργική επέμβαση στο δάχτυλο του ποδιού. Θα πονάω λίγο για μερικές εβδομάδες".

"Έκανα ένα λάθος στην αρχή. Δεν ήθελα να κάνω μια κανονική εκκίνηση, ήθελα να κάνω μια τέλεια εκκίνηση και πλησιάζοντας πολύ στο τέλειο, έκανα μια εντελώς κακή εκκίνηση!".

"Άφησα τον συμπλέκτη πολύ γρήγορα και μετά είχα μια σούζα. Έτσι έχασα πολλές θέσεις και μετά προσπάθησα να ανεβάσω το ρυθμό, όπως το πρωί, [ταχύτερος στο ζέσταμα], αλλά έχασα το μπροστινό στην 7η στροφή.


"Αυτή τη στιγμή είναι αρκετά οδυνηρό", πρόσθεσε ο αναβάτης της Υamaha. "Αν ο αγώνας ήταν τώρα (την αμέσως επόμενη εβδομάδα), νομίζω ότι δεν θα συμμετείχα! Έχουμε όμως ενάμιση μήνα μέχρι το Silverstone. Τίποτα δεν έχει σπάσει".

Εκτός από την πτώση του στο Grand Prix, ο Quartararo είχε ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο στο Assen, με αποκορύφωμα το βάθρο του αγώνα Sprint, μετά την ποινή του Brad Binder.

"Ξεχνώντας τι έχω στην αριστερή πλευρά του σώματός μου, ήταν ένα θετικό Σαββατοκύριακο", χαμογέλασε ο Quartararo. "Εξαιρετικές κατατακτήριες, υπέροχος αγώνας Sprint, εξαιρετική ταχύτητα. Ακόμα κι αν τραυματίστηκα, νιώθω ότι οδήγησα με τον καλύτερο τρόπο".

Επόμενο άρθρο »

Στο δρόμο προς το ΜotoGP ο Βασίλης Παντελεάκης με το Winners Club!

« Προηγούμενο άρθρο

Πραγματοποιήθηκε η απονομή της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα