• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Razgatlioglu: H BMW δεν έχει γίνει Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
Θέλω να το πετύχουμε μαζί
Νέα 29/06/2023 - 09:04

Η μετακόμιση του Toprak Razgatlioglu στην BMW για το 2024 προκάλεσε σοκ στο paddock του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike όταν ανακοινώθηκε στα τέλη Μαΐου. Τώρα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 μίλησε για αυτό, για τους στόχους του με τη BMW και πώς θέλει να φύγει από τη Yamaha με το να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής για δεύτερη φορά.

Η BMW έχει πάρει 13 νίκες στο WorldSBK, η πιο πρόσφατη από τις οποίες ήρθε το 2021 όταν ο Michael van der Mark κέρδισε σε έναν αγώνα Tissot Superpole μεικτών συνθηκών στο Portimao. Αυτή παραμένει η μοναδική νίκη για την M1000RR, που παρουσιάστηκε εκείνη τη χρονιά, αλλά ο Razgatlioglu έχει το βλέμμα του στραμμένο πιο ψηλά από το να πάρει μόνο νίκες.

Αποκαλύπτοντας τους στόχους του για την επερχόμενη θητεία του στην BMW, ο Τούρκος είπε: "Όλοι πιστεύουν ότι αυτή είναι μια μοτοσυκλέτα που δεν μπορεί να κερδίσει. Απλώς σκέφτομαι να δείξω σε όλους ότι η BMW είναι μια μοτοσυκλέτα που κερδίζει. Η Ducati έχει την καλύτερη μοτοσυκλέτα στα paddock. Αν πάω εκεί και κερδίσω το Πρωτάθλημα, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα και γι' αυτό θα πάω στη BMW. Στην Yamaha δεν είχαν πάρει Πρωτάθλημα για 12 χρόνια και γίναμε ξανά Πρωταθλητές. Θα πάω στην BMW που δεν ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Το μεγάλο μου όνειρο είναι εγώ και η BMW να γίνουμε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος".

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στην ομάδα και τον κατασκευαστή με τον οποίο έφτασε στην κορυφή του κόσμου, είπε: "Είμαι στη Yamaha τέσσερα χρόνια και δεν είναι εύκολο για μένα να φύγω γιατί γνωρίζω τους πάντες εδώ. Αυτή η ομάδα είναι απίστευτη. Απόλαυσα τα τέσσερα χρόνια μου εδώ και δεν είναι εύκολο να φύγεις, αλλά μερικές φορές χρειάζεται. Όταν ήρθα το 2020, η ομάδα και η Yamaha πίστεψαν σε μένα. Το 2021 ήμασταν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Όλοι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν μέσα στο γκαράζ. Για μένα, το 2021 έχει τις καλύτερες αναμνήσεις με τη Yamaha".


Η πορεία του για την επόμενη χρονιά έχει καθοριστεί, όμως φέτος υπάρχει ακόμα ένα Πρωτάθλημα που παίζεται. Είναι η τελευταία σεζόν στη Yamaha για τον Τούρκο αναβάτη, ο οποίος θα ήθελε να χαρίσει άλλο ένα Πρωτάθλημα στο εργοστάσιο της Ιwata, όμως ο Bautista και η Ducati βρίσκονται σε άλλο επίπεδο. 

"Φέτος παλεύω σε κάθε αγώνα και προσπαθώ να δίνω περισσότερο από 100%. Στην τελευταία μου σεζόν με τη Yamaha, προσπαθώ να γίνω ξανά Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Αν τα καταφέρουμε φέτος, θα είναι δώρο για τη Yamaha όταν φύγω. Δεν ήταν εύκολο ξεκίνημα γιατί ο Αlvaro είναι πολύ δυνατός. Είναι απίστευτα γρήγορος. Φέτος κερδίσαμε μόνο έναν αγώνα, στην Ινδονησία (αγώνας Superpole), αλλά πρέπει να κερδίσω στον Αγώνα 1 και Αγώνα 2 (στους κύριους αγώνες). Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Θα προσπαθώ πάντα 100%. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει και έχουμε πολλούς αγώνες. Σκέφτομαι το Ηνωμένο Βασίλειο και το Donington Park γιατί αυτή είναι η αγαπημένη μου πίστα. Ελπίζω στο Donington να κερδίσουμε και τους τρεις αγώνες. Αν ξεκινήσουμε πολύ δυνατά και κερδίσουμε τους αγώνες, ίσως ασκήσουμε πίεση στον Alvaro".

Επόμενο άρθρο »

Η Pirelli στο Donington Park για τον έκτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WorldSBK

« Προηγούμενο άρθρο

Lecuona: Eίναι μια μοτοσυκλέτα που δεν συγχωρεί και δεν προειδοποιεί

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα