• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Donington Park ΕΔ
Ταχύτερος ο Jonathan Rea με την βροχή παρούσα το μεγαλύτερο διάστημα
Νέα 30/06/2023 - 20:47

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2023 έφτασε στο Donington Park και ο υπέροχος βρετανικός καιρός είχε τον λόγο του από την αρχή. Οι ΕΔ1 ξεκίνησαν στο στεγνό, πριν κυματίσουν οι σημαίες της βροχής, και παρόλο που η βροχή δυνάμωσε με 20 λεπτά να απομένουν, το απότομο σταμάτημά της μετά στέγνωσε την πίστα και οι αναβάτες κατάφεραν να κάνουν κάποιους γρήγορους γύρους.

 

Ο Jonathan Rea είχε ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα στην αρχή της συνεδρίας, αλλά κατάφερε να ανέβει στην κορυφή με 5 λεπτά να απομένουν. Ο Toprak Razgatlioglu ξεκίνησε δυναμικά το Σαββατοκύριακο στη δεύτερη θέση, αφού προηγήθηκε σε μεγάλο μέρος των ΕΔ1, ενώ η κορυφαία Ducati ήταν έκπληξη, με τον Philipp Oettl να παίρνει την τρίτη θέση.

Ο Alex Lowes (ο οποίος αυτή την εβδομάδα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Kawasaki και για το 2024) πήρε την τέταρτη θέση, αλλά ήταν ο Bradley Ray που εντυπωσίασε, παίρνοντας την 5η θέση, ενώ στη μέση των ΕΔ1 είχε βρεθεί και στην κορυφή.


Ο Tom Sykes ήταν η κορυφαία BMW στο αγαπημένο του Donington Park, καταλαμβάνοντας την 6η θέση και βάζοντας έτσι 4 Βρετανούς αναβάτες στην πρώτη εξάδα, ενώ ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Alvaro Bautista ήταν μόλις έβδομος, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Michael Ruben Rinaldi. Ο Andrea Locatelli κατέλαβε την ένατη θέση καθώς ελπίζει να ανακάμψει μετά από έναν δύσκολο εντός έδρας γύρο στο Misano, ενώ ο Iker Lecuona συμπλήρωσε την δεκάδα με την Honda του, βαζοντας και τους 5 κατασκευαστές στις 10 πρώτες θέσεις.


Στις ΕΔ2 οι αναβάτες είχαν ελάχιστο χρόνο στο στεγνό πριν ανοίξουν οι ουρανοί και ως αποτέλεσμα, μόνο οι Toprak Razgatlioglu και Αxel Bassani να βελτιώνουν τους χρόνους τους, με τον Bassani μάλιστα να καταφέρνει να σκαρφαλώσει στην 4η θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Ποιές είναι οι επιλογές του Marc Marquez;

« Προηγούμενο άρθρο

Τα ρεκόρ παραμένουν στην Pirelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα