• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha R1 GYTR PRO 25th Anniversary Limited Edition
Το απόλυτο όπλο στην πίστα
Νέα Αγοράς 22/07/2023 - 00:10

Η Yamaha γιορτάζει τα 25 χρόνια της εμβληματικής R1 με ένα αποκλειστικό, αγωνιστικών προδιαγραφών πακέτο υψηλής απόδοσης

Για να σηματοδοτήσει την 25η επέτειο της εμβληματικής R1, η Yamaha Motor Europe μέσω του δικτύου καταστημάτων GYTR PRO, θα προσφέρει στους πελάτες της τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τις επιδόσεις που πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, χάρη σε μια σειρά από γνήσια εξαρτήματα υψηλής απόδοσης Yamaha Technology Racing (GYTR®) PRO, τα οποία έχουν αναπτυχθεί παράλληλα με τα αγωνιστικά προγράμματα της Yamaha, για τα παγκόσμια πρωταθλήματα Superbike και Endurance.

Σχεδιασμένη από τους μηχανικούς της Yamaha Motor Research & Development Europe (YMRE) που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της R1 WorldSBK που κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η σειρά ανταλλακτικών υψηλής απόδοσης GYTR PRO καθιστά τις επιδόσεις επιπέδου WorldSBK, διαθέσιμες για πρώτη φορά στους πελάτες της Yamaha.

Η γκάμα των εξαρτημάτων υψηλής απόδοσης GYTR PRO για την R1 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ένα εξαιρετικά ισχυρό και ελαφρύ υποπλαίσιο από ανθρακονήματα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την προσαρμογή ενός ειδικά τροποποιημένου ρεζερβουάρ καυσίμου με χαμηλότερο κέντρο βάρους, αλλά και της μονάδας ECU της Magneti Marelli. Το πιρούνι Öhlins FGR και το πίσω αμορτισέρ TTX με πνευματικό ρυθμιστή προφόρτισης, προσφέρουν πιο προβλέψιμο κράτημα και το επίπεδο ρύθμισης της ανάρτησης που είναι διαθέσιμο για τους επαγγελματίες αγωνιζόμενους της Yamaha. Ένα ψαλίδι που έχει αναπτυχθεί ειδικά για το αγωνιστικό πρόγραμμα WorldSBK της Yamaha, βελτιώνει τη μέγιστη γωνία κλίσης και την πρόσφυση του πίσω τροχού, ενώ τα εξαρτήματα της Brembo για το μπροστινό και το πίσω φρένο, προσφέρουν την απόλυτη ισχύ πέδησης. Το φέρινγκ από ανθρακονήματα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και ελαφρύ και έχει σχεδιαστεί παράλληλα με τον ανεμοθώρακα, για να προσφέρει βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση.

Διατίθεται επίσης, ένα GYTR PRO Electronic System (GPES), το οποίο είναι ένα πακέτο προηγμένης τεχνολογίας για έλεγχο του κινητήρα και απόκτηση δεδομένων. Έχει αναπτυχθεί από την YMRE για το WorldSBK και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIM. Το GPES διαθέτει τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον αναβάτη. Περιλαμβάνονται σύστημα αποτροπής της ανύψωσης του μπροστινού τροχού, έλεγχος εκκίνησης, διαχείριση φρεναρίσματος κινητήρα, ρυθμιζόμενη τροφοδοσία καυσίμου και έλεγχος πρόσφυσης. Διατίθεται με μια βάση που προσαρμόζεται άμεσα και παρέχει ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για τελειοποίηση εντός της πίστας.

Η δημιουργία μιας τέτοιας σειράς μοναδικών εξαρτημάτων υψηλής απόδοσης χρειάστηκε χρόνια εξέλιξης στο υψηλότερο επίπεδο. Οι αναβάτες της ομάδας Yamaha WorldSBK, Toprak Razgatlıoğlu και Andrea Locatelli, αλλά και ο οδηγός δοκιμών Niccolò Canepa, είχαν κρίσιμο ρόλο στη διαδικασία ανάπτυξης. Μια R1 που ήταν εφοδιασμένη με επιλεγμένα εξαρτήματα υψηλής απόδοσης GYTR PRO δόθηκε στον πρεσβευτή της Yamaha και 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Valentino Rossi, κατά την παρουσίαση της σειράς GYTR PRO στην EICMA.

Για να τιμήσει την 25η επέτειο της R1, η Yamaha Motor Europe παρήγγειλε μια αποκλειστική σειρά 25 μοτοσυκλετών R1, οι οποίες θα κατασκευαστούν εξαρχής και θα διαθέτουν όλη τη σειρά εξαρτημάτων υψηλής απόδοσης GYTR PRO. Η R1 GYTR PRO 25th Anniversary θα συναρμολογηθεί αποκλειστικά από έμπειρους τεχνικούς σε ένα από τα 25 GYTR PRO Shops που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Η απόλυτη μοτοσυκλέτα για track days θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, χάρη στο ειδικό επετειακό χρώμα που θα κοσμεί το αγωνιστικό φέρινγκ από ανθρακονήματα.

Οι προδιαγραφές της R1 GYTR PRO 25th Anniversary θα πλησιάζουν όσο το δυνατό περισσότερο, τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Yamaha που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη μόνο για παραγγελία μέσω Διαδικτύου, ενώ οι πελάτες μπορούν να προσδιορίσουν το κατάστημα GYTR Pro Shop, το οποίο θέλουν να προετοιμάσει τη μοτοσυκλέτα σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους.

Για να έχει τη βεβαιότητα ότι μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις απίστευτες δυνατότητες της R1 GYTR PRO 25th Anniversary, κάθε ένας από τους 25 ιδιοκτήτες θα περάσει μια μέρα σε μια πίστα αγώνων, μαζί με μια ομάδα τεχνικών της Yamaha. Μετά το αρχικό στήσιμο στην πίστα, οι ιδιοκτήτες θα περάσουν από ακριβώς την ίδια διαδικασία που περνούν οι ομάδες της Yamaha που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με αναβάτες όπως ο Toprak Razgatlıoğlu, για να τελειοποιήσουν τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας σύμφωνα με το δικό τους στυλ οδήγησης.

Αυτός ο συνδυασμός των αποκλειστικών, δοκιμασμένων σε αγώνες προδιαγραφών της R1 GYTR PRO 25th Anniversary και της τεχνικής τεχνογνωσίας που διατίθεται μέσω των καταστημάτων GYTR PRO της Yamaha, παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στους πελάτες της Yamaha, να αποκτήσουν την απόλυτη R1.

Με περιορισμένο αριθμό μόλις 25 μοτοσυκλετών, οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα, αν δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία. Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε όλες τις λεπτομέρειες και να καταχωρήσετε την κράτησή σας, αλλά και για να επιλέξετε το GYTR PRO SHOP που θα κατασκευάσει τη δική σας R1 GYTR PRO 25th Anniversary, σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Andrea Dosoli: Road Racing Manager, Yamaha Motor Europe

“Έχουμε αναπτύξει τη σειρά εξαρτημάτων υψηλής απόδοσης GYTR PRO παράλληλα με τα αγωνιστικά προγράμματα για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Superbike και Endurance, για να μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας, την ευκαιρία να βιώσουν ένα επίπεδο απόδοσης που είναι πραγματικά μοναδικό. Για να τιμήσουμε την 25η επέτειο της R1 συγκεντρώσαμε στη μοτοσυκλέτα, την πλήρη γκάμα εξαρτημάτων υψηλής απόδοσης GYTR PRO, καθώς και τη γνώση και την εμπειρία των GYTR Pro Shops. Με αυτό τον τρόπο, προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση στους πελάτες της Yamaha που απαιτούν το απολύτως καλύτερο. Με την έκδοση R1 GYTR PRO 25th Anniverary, οι πελάτες μας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική μοτοσυκλέτα, μια μοτοσυκλέτα με προδιαγραφές που πλησιάζουν όσο το δυνατό περισσότερο τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες μας που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Χωρίς να έχουν συμβόλαιο με την Yamaha, θα μπορούν να βιώσουν την εμπειρία συμμετοχής στα πρωταθλήματα WorldSBK ή EWC.”

Eric de Seynes: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Europe

“Η κυκλοφορία της σειράς εξαρτημάτων υψηλής απόδοσης GYTR PRO είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για όλους στη Yamaha Motor Europe. Τώρα, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί παράλληλα με τα αγωνιστικά προγράμματα για το WorldSBK και το EWC, απευθείας στους πελάτες μας. Σχεδιασμένη από τουςμηχανικούς μας για το WorldSBK και δοκιμασμένη από δικούς μας επαγγελματίες αναβάτες, η σειρά GYTR PRO αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα του τι είναι δυνατό, σε ότι αφορά τη διάθεση της αγωνιστικής μας τεχνολογίας στους πελάτες μας. Το πακέτο με το κλειδί στο χέρι που προσφέρουμε για να τιμήσουμε την 25η επέτειο της R1, το οποίο είχα τη μεγάλη χαρά να αποκαλύψω κατά τη διάρκεια του Yamaha Racing Experience στο Mugello, είναι επίσης μοναδικό. Κάθε μία από τις αποκλειστικές R1 GYTR PRO 25th Anniversary edition θα κατασκευαστεί στο χέρι, με την πλήρη γκάμα εξαρτημάτων υψηλής απόδοσης GYTR PRO και από έμπειρους τεχνικούς σε ένα από τα καταστήματα GYTR PRO, οι οποίοι θα παρέχουν επίσης, τεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια μιας ειδικής ημέραςστην πίστα, για την τελική διαμόρφωση της μοτοσυκλέτας. Αυτή είναι μια διαδικασία που λίγοι άνθρωποι, εκτός από τους επαγγελματίες αναβάτες μας, θα βιώσουν ποτέ”.

Επόμενο άρθρο »

Ρεκόρ πωλήσεων για την Ducati το πρώτο εξάμηνο του 2023

« Προηγούμενο άρθρο

To Yamaha Racing Heritage Club γιορτάζει τη διπλή επέτειο στο Mugello

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα