• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Red Bull Ring: Μoto2 Αγώνας
Επιστροφή στις νίκες για τον Celestino Vietti
Νέα 20/08/2023 - 15:21

Σε έναν αγώνα με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς μόλις 2 βαθμοί χώριζαν τους 2 πρώτους, ο Pedro Acosta έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση από την pole position και κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τους Jake Dixon και Ai Ogura να τον ακολουθούν. 


Πιο πίσω, ο Sam Lowes συγκρούστηκε με τον Darryn Binder με αποτέλεσμα και οι δύο να πέσουν στο σικέιν των 2a-2b, ενώ ο Acosta άρχισε να ανεβάζει το ρυθμό του και να ανοίγει τη διαφορά. Εν τω μεταξύ ο Dixon δεχόταν την πίεση του Ogura που τελικά κατάφερε να τον περάσει και σε εκείνα τα στάδια του αγώνα φαινόταν ότι ο Ιάπωνας είχε το ρυθμό να πλησιάσει τον Acosta. 
Όσο για τον Dixon, έχασε και την τρίτη θέση από τον Celestino Vietti, ο οποίος είχε πολύ καλό ρυθμό από την Παρασκευή και είχε αρχίσει να τον δείχνει και την Κυριακή, γράφοντας τον έναν γρήγορο γύρο μετά τον άλλον. 


Ο Acosta είχε ανοίξει τη διαφορά στα 1,5 δευτερόλεπτα από τον Ogura, ο οποίος ήταν ο επόμενος στόχος του Vietti, με τον Ιταλό να κάνει την κίνησή του και με 11 γύρους να απομένουν ήταν 2ος και άρχισε να κυνηγά τον Acosta. 

 


O αναβάτης της Fantic έφτασε τον αναβάτη της KTM με 6 γύρους να απομένουν και στην έκτη στροφή βούτηξε στην εσωτερική του Acosta και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Ισπανός δεν τα παράτησε και ήταν κολλημένος στην πίσω ρόδα του Vietti και μάλιστα σχεδόν τον χτύπησε στην ένατη στροφή με 3 γύρους να απομένουν, καταφέρνοντας όμως να το σώσει. 


Από εκεί και πέρα ο Acosta έμεινε πίσω και ο Celestino Vietti έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη, την πρώτη του από την Καταλονία πέρυσι. Ο Acosta συμβιβάστηκε με την 2η θέση και τους 20 πολύτιμους βαθμούς για το Πρωτάθλημα, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Ai Ogura. 

 


O Jake Dixon τερμάτισε 4ος, μπροστά από τον Somkiat Chantra. Εν τω μεταξύ ο Tony Arbolino δεν μποορύσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρώτων και τερμάτισε στην 6η θέση, βλέποντας τον Acosta να ανοίγει τη διαφορά μεταξύ τους κατά 10 βαθμούς. 


Κατάφερε όμως να αντισταθεί στην πίεση του Filip Salac, ο οποίος τερμάτισε έβδομος, με τους Sergio Garcia, Fermin Aldeguer και Lukas Tulovic να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. 


Ήταν ένας αγώνας γεμάτος πτώσιες, με τους Joe Roberts, Aron Canet, Albert Arenas, Manuel Gonzalez και τους προαναφερθέντες Darryn Binder και Sam Lowes να εγκαταλείπουν τον αγώνα λόγω πτώσης, ενώ πτώση είχαν αλλά συνέχισαν τον αγώνα οι Zonta Van Der Goorbergh και Alonso Lopez. 

 

Επόμενο άρθρο »

Η Aprilia δοκιμάζει πλαίσιο με ανθρακονήματα

« Προηγούμενο άρθρο

Red Bull Ring: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα