• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Johann Zarco πηγαίνει στην Honda.
Ανοίγει νέος χορός μεταγραφών...
Νέα 20/08/2023 - 18:19

Μετά από τρεις σεζόν μαζί, ο Johann Zarco και η Prima Pramac Team θα χωρίσουν τους δρόμους τους στο τέλος αυτού του πρωταθλήματος. Από το 2021 μέχρι τώρα, ο Γάλλος αναβάτης έχει πετύχει συνολικά 12 τερματισμούς στο βάθρο με την ομάδα: 4 το 2021, 4 το 2022 και άλλους 4 την τρέχουσα σεζόν.

Ο Johann Zarco και η Pramac Team, σε συνεργασία με την Ducati Corse, θα συνεχίσουν να προσπαθούν για τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους υπόλοιπους Αγώνες του πρωταθλήματος του 2023, ξεκινώντας από το Καταλανικό Grand Prix που είναι προγραμματισμένο σε δέκα ημέρες.

 

Paolo Campinoti (Διευθυντής ομάδας Prima Pramac):

«Κατά τη διάρκεια τριών φανταστικών ετών δίπλα στον Johann, η ομάδα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, χάρη εν μέρει στο τεράστιο ταλέντο του. Αυτή η πρόοδος τον έφερε στη θέση να είναι στους επικεφαλής του Πρωταθλήματος MotoGP. Για αυτόν τον λόγο, μπορώ μόνο να εκφράσω τη λύπη μου που δεν θα είναι μέλος της οικογένειάς μας την ερχόμενη σεζόν, αλλά του εύχομαι όλη την τύχη στον κόσμο για τις μελλοντικές του προσπάθειες. Τώρα, το μόνο που μένει να κάνω είναι να απολαύσω τη συνεργασία μαζί του μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, περιμένοντας για άλλη μια φορά σπουδαία πράγματα από αυτόν».

 

Gino Borsoi (Prima Pramac Team Manager):

«Ήταν τιμή και χαρά να δουλέψω με έναν αναβάτη και ένα άτομο όπως ο Johann, και η μόνη λύπη που έχω είναι ότι η δουλειά που ξεκίνησε φέτος δεν θα συνεχιστεί στην επόμενη σεζόν. Υπάρχουν ακόμη πολλοί αγώνες από τώρα έως το τέλος Νοεμβρίου και αυτή η απόφαση δεν αλλάζει τον στόχο που θέσαμε στην αρχή της χρονιάς. Του εύχομαι καλή τύχη για το μέλλον του».

 

Johann Zarco (Prima Pramac Team Rider):

«Έχω περάσει τέσσερα χρόνια με τη Ducati, τρία από αυτά με την ομάδα της Pramac, και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτά που χτίσαμε και πετύχαμε μαζί. Το 2021, τελείωσα το πρωτάθλημα στην πέμπτη θέση, σημειώνοντας το καλύτερο μου αποτέλεσμα στο MotoGP, αλλά στόχος μου είναι να τα πάω ακόμα καλύτερα φέτος. Στο τέλος αυτής της σεζόν, θα φύγω με χαμόγελο γιατί η ομάδα και η Ducati, μου έχουν δώσει τόσα πολλά και μαζί έχουμε παλέψει για πραγματικά σημαντικά επιτεύγματα. Του χρόνου, θα αντιμετωπίσω μια νέα πρόκληση, αλλά προς το παρόν, θέλω να ολοκληρώσω αυτό το πρωτάθλημα με την ομάδα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαριστώ όλη την ομάδα μου, την Ducati, και όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν δίπλα μου αυτά τα χρόνια που περάσαμε μαζί. Ο απώτερος στόχος παραμένει να σταθώ στην κορυφή του βάθρου και να τραγουδήσω περήφανα τον Γαλλικό εθνικό ύμνο, La Marseillaise, μαζί με τον Paolo Campinoti, τον οποίο και ευχαριστώ ειλικρινά για όλη τη στήριξη που μου έχει δώσει από την πρώτη μέρα».

Σύμφωνα και με την προηγούμενη συνέντευξη του Johann Zarco στο Γαλλικό Canal+, η ομάδα που είναι επιλογή του να ενταχθεί, είναι η Honda και ήδη έχει δηλώσει ότι τον θέλει περισσότερο από την Ducati. Αυτό ανοίγει το δρόμο για ακόμη περισσότερη κινητικότητα στις μεταγραφές του 2024, καθώς μάλλον ο Franky Morbidelli θα πάρει τη θέση του στην Pramac, o Marco Bez μάλλον θα μείνει στην VR|46 και ανοίγει ο δρόμος για τον Jake Dixon να πάει στην Gresini, καθώς όλοι θέλουν ένα Βρετανό οδηγό στη μεγάλη κατηγορία! 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Red Bull Ring: ΜotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Η Aprilia δοκιμάζει πλαίσιο με ανθρακονήματα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα