• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda DAX Furiosa ένα ‘post-apocalyptic’ custom ST
Κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Honda Customs 2023
Νέα Αγοράς 15/09/2023 - 10:19

Το ‘post-apocalyptic’ custom Honda DAX με το όνομα Furiosa στέφθηκε φέτος νικητής του διαγωνισμού Honda Customs λαμβάνοντας το 34% από το σύνολο των 15.924 ψήφων.

Η δημιουργία Furiosa κερδίζοντας την πρώτη θέση, ανάμεσα στους επτά συμμετέχοντες από την Ευρώπη μπήκε στη λίστα των νικητών του διαγωνισμού Honda Customs που περιλαμβάνει: Την custom Rebel "Maanboard" του Ιταλού κατασκευαστή Motocicli Audaci, το "Fenix" του Πορτογάλου αντιπροσώπου της Honda Mototrofa με βάση την CB650R και το "CB100R Africa Four" του Ελβετού αντιπροσώπου της Honda Brivemo Motos. 

Το Furiosa προέκυψε από την συνεργασία της νεαρής καλλιτέχνιδας Tamara Alves και του κατασκευαστή custom μοτοσυκλετών Art of Wheels Garage και το ιδιαίτερο στυλ του Furiosa είναι εμπνευσμένο από τον κόσμο των ‘post-apocalyptic’ ταινιών. 

Η “σκουριασμένη” εμφάνιση με το γκράφιτι και την ζωγραφισμένη μορφή ενός λύκου, σε συνδυασμό το συρμάτινο πλέγμα στην εξάτμιση, την ιδιαίτερη σέλα με σχισμένο κάλυμμα και τα τρακετορωτά λάστιχα του δίνουν μια σχετικά απόκοσμη αίσθηση και ενισχύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Τη δεύτερη θέση με το 29% των ψήφων κατέλαβε το “αριστοκρατικό” και χαριτωμένο "Manjushage", ένα custom Honda Monkey που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη γερμανική ομάδα του καλλιτέχνη και δημιουργού custom μοτοσυκλετών Maximilian Zech από τη Φρανκφούρτη.

Το κομψό café racer φοράει clip on τιμόνια, τελικό της Yoshimura και πίσω αμορτισέρ με ξεχωριστά ρεζερβουάρ για βελτίωση της απόδοσης και της συμπεριφοράς. Σε ότι αφορά το αισθητικό κομμάτι τα χαρακτηριστικά μοτίβα κρίνου (Manjushage στα Ιαπωνικά) κοσμούν το ρεζερβουάρ και το εμπρός φτερό ενώ στην ασπίδα θερμότητας της εξάτμισης υπάρχει η φάτσα ενός πιθήκου (Monkey).

Το βάθρο συμπλήρωσε, με το 12% των ψήφων, η δημιουργία “Tokyo” ένα Honda Monkey πανδαισία χρωμάτων από τους Γάλλους (ο καλιτέχνης) και George Woodman (o κατασκευαστής). 

Αυτό που έκανε το Τόκιο να ξεχωρίσει από τις άλλες συμμετοχές ήταν τα pop-art γραφικά με ζωηρά χρώματα σε αφηρημένα μοτίβα σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό. 

Στον φετινό διαγωνισμό 21.606 άτομα επισκέφτηκαν, μέσα στο καλοκαίρι, την ιστοσελίδα www.hondacustoms.com για να ψηφίσουν, σημειώνοντας αύξηση 41% σε σχέση με τον διαγωνσιμό του 2022.

Και οι επτά δημιουργίες με βάση τα νέα mini-bikes Monkey & DAX της Honda εκτέθηκαν στο ετήσιο φεστιβάλ Wheels and Waves, που διεξήχθη από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου στο Biarritz της Γαλλίας.

Masayuki Hamamatsu, Γενικός Διευθυντής Μοτοσικλετών, Honda Motor Europe: “Η συνεργασία με νέους καλλιτέχνες για τη δημιουργία μοναδικών εκδόσεων των minibikes μας ήταν ένας φανταστικός τρόπος για να προσελκύσουμε την προσοχή του νεότερου κοινού στη διασκέδαση και την προσβασιμότητα των μοτοσυκλετών. Η έντονη αντίδραση σε αυτές τις επτά απίστευτα διαφορετικές δημιουργίες είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για το πώς οι μοτοσυκλέτες προσελκύουν πραγματικά το ενδιαφέρον των ανθρώπων όταν τους δίνεται η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μαζί τους".

Για όσους επιθυμούν να ρίξουν μια πιο ερευνητική ματιά και στις επτά custom δημιουργίες – από Ισπανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο - η σελίδα Honda Customs www.hondacustoms.com είναι ακόμα λειτουργική.

Επόμενο άρθρο »

Αμορτισέρ Hagon για όλα τα μοντέλα της σειράς MT & Tracer της Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Η σωστή χρήση κινητήρα-κιβωτίου για οικονομική οδήγηση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα