• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Αγώνας Superpole: νίκη για τον Alex Lowes
Μετά από 4 χρόνια
Νέα 25/02/2024 - 09:30

Είναι η πρώτη φορά που ο Alex Lowes κερδίζει στο World Superbike μετά τον αγώνα 2 στο Phillip Island το 2020, ενώ ο Πρωταθλητής του 2021 Toprak Razgatlioglu βρέθηκε στο βάθρο με την BMW για πρώτη φορά.

Ο Βρετανός Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) τερμάτισε μια τετραετή ξηρασία για να κερδίσει την τρίτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM κατά τη διάρκεια του Grand Ridge Brewery Australian Round. Αφού πάλεψε με τους αντιπάλους του, ο Lowes κατάφερε να κερδίσει ένα δευτερόλεπτο διαφορά στους τελευταίους γύρους για να κερδίσει τη νίκη για πρώτη φορά από τότε που κέρδισε στον αγώνα 2 στο Phillip Island Grand Prix Circuit πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) κέρδισε το πρώτο του βάθρο για την BMW με την τρίτη θέση.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Lowes στην κορυφή, βάθρο του Razgatlioglu, ο Iannone πέφτει πίσω

 

Σε μια επανάληψη του Αγώνα 1, ο Andrea Iannone (Team GoEleven) έκανε μια υπέροχη εκκίνηση καθώς τα φώτα έσβησαν, οδηγώντας τον αγώνα, παρόλο που ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) πέρασε στον 2ο γύρο στη στροφή 1. Ο αγώνας του Iannone διακόπηκε από μηχανικό θέμα στον 6ο γύρο που τον έριξε εκτός διεκδίκησης, φτάνοντας στην 14η θέση. Αυτό επέτρεψε στον A.Lowes να βγάλει μια διαφορά για την πρώτη του νίκη σε τέσσερα χρόνια, λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο. Ο Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) κατέλαβε τη δεύτερη θέση αφού έπεσε ως τη 10η, περνώντας στο δεύτερο μισό του αγώνα των 10 γύρων με επιθετικές κινήσεις τους αντιπάλους του στη στροφή 4 και στην στροφή 10. Μόλις στον δεύτερο αγώνα του με τη BMW , Ο Toprak Razgatlioglu ανέβηκε στο πρώτο του βάθρο καθώς πάλεψε για την 3η θέση μέχρι τη γραμμή του τερματισμού με τον Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati). Τους δύο Πρωταθλητές χώριζαν μόλις 0.074 δευτερόλεπτα. Το βάθρο του Razgatlioglu ήταν το 116ο του, φέρνοντάς τον ίσο με τον Noriyuki Haga στην τρίτη θέση στο επίπεδο όλων των εποχών. Οι Lowes, Locatelli και Razgatlioglu θα ξεκινήσουν τον Αγώνα 2 από την πρώτη σειρά.

Alex Lowes, Toprak Razgatlioglu
Alex Lowes, Toprak Razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu

 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ: Ο Bautista μόλις νικήθηκε από τον Razgatlioglu, ο Gardner στο βάθρο

 

Ο Bautista έχασε ελάχιστα το βάθρο καθώς επανήλθε από ένα δύσκολο Σάββατο και τερμάτισε τέταρτος, τερματίζοντας λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον νικητή του Αγώνα 1 και τον συναθλητή του Nicolo Bulega στην πέμπτη. Ο «Bulegas» έχασε ξανά στην εκκίνηση, αλλά δεν μπόρεσε να συνέλθει όπως έκανε στον αγώνα του Σαββάτου, φτάνοντας στην πέμπτη θέση. Ο Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) ήταν έκτος, αλλά θα μπορούσε να ήταν περισσότερο για τον Αυστραλό. Ο Γκάρντνερ είχε αγωνιστεί για το βάθρο του αγώνα στα μισά της διαδρομής του, αλλά έχασε στα τελευταία στάδια.

Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha)
Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha)

 

FIGHTING BACK: Ο Aegerter πέφτει και ανεβαίνει, ο Rea μάχεται στην 10η θέση

 

Ο συναθλητής του Gardner, Dominique Aegerter, είχε παρόμοια ιστορία με τον Αγώνα 1. Αφού ξεκίνησε από την τέταρτη θέση, ο Ελβετός αναβάτης μπόρεσε να επανέλθει στην 7η θέση, μόλις δύο δέκατα πίσω από τον συναθλητή του. Ο Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) εξασφάλισε την όγδοη θέση στον πρώτο του αγώνα Tissot Superpole, μπροστά από τον Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) στην ένατη με τους Aegerter, S.Lowes και Rinaldi στην τρίτη σειρά για τον Aγώνα 2. O Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha ) πολέμησε μέχρι τη 10η θέση στον Αγώνα Superpole μετά την καταστροφή του το Σάββατο, δίνοντάς του ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα στον Αγώνα 2, αν και θα ξεκινήσει στην αρχική του θέση στο grid.

Οι κορυφαίοι εννέα από τον αγώνα Tissot Superpole:

 

1. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK)

2. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) +1.157s

3. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +1.738s

4. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +1.812s

5. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +2.838s

6. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +2.853s

7. Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +3.051s

8. Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) +3.341s

9. Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) +5.535s

Επόμενο άρθρο »

Η GASGAS με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στο Ισπανικό Πρωτάθλημα Trial

« Προηγούμενο άρθρο

Silk Way Rally: Πώς γίνεται η συμμετοχή σε Rally-Raids

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα