• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πετάει στα ουράνια ο Spies
“Δεν περίμενα να ανέβω στο βάθρο τόσο σύντομα"
Νέα 22/06/2010 - 09:55

Ποιος θα το περίμενε ότι ο Ben Spies θα ανέβαινε τόσο σύντομα, στον πέμπτο μόλις αγώνα της σεζόν, στο βάθρο των MotoGP. Πράγματι δείχνει το μεγάλο ταλέντο του νεαρού Αμερικάνου αναβάτη που φέτος διανύει την πρώτη του ολοκληρωμένη εμφάνιση στα MotoGP. 

 

“Δεν περίμενα να ανέβω στο βάθρο τόσο σύντομα πόσο μάλιστα έπειτα από την χθεσινή ημέρα που δεν ήταν και η καλύτερή μου. Έκανα μία καλή εκκίνηση και μόλις πέρασα τον Pedrosa και τον Simoncelli προσπάθησα να μείνω στο τέλος του γκρουπ των πρωτοπόρων. Μόλις διαπίστωσα ότι μπορούσα να ακολουθήσω τον ρυθμό τους αποφάσισα να κάνω οικονομία στα ελαστικά μου όσο περισσότερο μπορούσα, και αυτό μέτρησε πολύ. Τους τελευταίους γύρους πίεσα την μοτοσυκλέτα μου όσο περισσότερο μπορούσα και κατάφερα να κάνω κάποιες δύσκολες προσπεράσεις. Πολύ δύσκολο ήταν το πέρασμα που έκανα στον Hayden στον τελευταίο γύρο. Αρχικά βούτηξα βαθιά στο τέλος της ευθείας για να τον περάσω στην στροφή Stowe αλλά ο Hayden είχε έτοιμη την απάντησή του. Έκανα το ίδιο στην επόμενη στροφή παίρνοντας μία πιο αμυντική γραμμή κι έτσι τα κατάφερα παρόλο ότι ήμουν οριακά. Θα είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβω κάτι τέτοιο σύντομα αλλά προς το παρόν θέλω να το απολαύσω. Μπορώ απλά να σκεφτώ ότι έστω για μία ημέρα ήμουν ο τρίτος καλύτερος αναβάτης στον κόσμο.”  

 

Χαρούμενος ήταν και ο manager της Monster Yamaha Tech 3 Herve Poncharal που αρχικά δήλωσε ότι γνώριζαν πως ο Ben Spies είχε ιδιαίτερη αγάπη για την συγκεκριμένη πίστα και πίστευαν ότι θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλά σε αυτή. “Οδήγησε εκπληκτικά και μπόρεσε με την επιθετική του οδήγηση να μείνει από την αρχή κοντά με το γκρουπ των πρώτων αναβατών. Κι αυτό που γνωρίζουμε περισσότερο είναι το πόσο ισχυρός είναι όταν οδηγεί με φθαρμένα ελαστικά και περιμέναμε με αγωνία να δούμε τι θα κάνει στο τέλος. Αυτό είναι το πρώτο του βάθρο και σίγουρα όχι το τελευταίο γιατί δείχνει πραγματικά το μεγάλο ταλέντο του για το μέλλον.”

Επόμενο άρθρο »

Rossi και Burgess στη Ducati το 2011;

« Προηγούμενο άρθρο

Hayden, ο ταχύτερος σε ρεκόρ πίστας!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα