• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Notis στο Castelletto: μια καλή εμφάνιση
Αφήνει πολλές υποσχέσεις ο 10χρονος Έλληνας οδηγός
Νέα 12/07/2010 - 20:32

 

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Το Castelletto είναι μια καταπληκτική μικρή πίστα μοτοσυκλέτας, με μήκος 1,800 μ., αλλά με έξυπνη σχεδίαση που περιλαμβάνει 18 στροφές, από κλειστές, σε παρατεταμένες «parabolica», μέχρι γρήγορες. Έχει ειδική σχεδίαση και για αγώνες Supermoto, ενώ γίνονται μαθήματα μέχρι και με Honda CBR600RR.

 

To Honda NSF100 Junior Trophy, διάλεξε αυτήν την πίστα για τον 3ο από τους 5 αγώνες της χρονιάς και βέβαια ο Νότης Παπαπαύλου, ο 10χρονος Έλληνας αγωνιζόμενος, βρέθηκε εκεί με τον πατέρα του για να μάθει και αυτήν την πίστα.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι όλοι οι υπόλοιποι Ιταλοί οδηγοί και ο Βελγο-Ιταλός που τρέχουν μαζί με τον «Notis», έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην ίδια πίστα, ενώ όπως μας αποκάλυψε ο πατέρας ενός από τους αγωνιζόμενους, όλοι έχουν εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων, αφού μετά τα 4 χρόνια στους αγώνες minimoto, ανεβαίνουν στο Junior Trophy και ετοιμάζονται όλο τον χειμώνα με προπονήσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή. Μάλιστα πολλοί από αυτούς αγωνίζονται και στα τοπικά πρωταθλήματα και κάποιοι και στην κατηγορία «ΜiniGP», όπου μετακόμισε φέτος και ο Luca Marini, o αδελφός του Valentino Rossi.

Notis @ Galleria Vittorio Emmanuelle - Milano
Notis @ Galleria Vittorio Emmanuelle - Milano

Έρχεται τώρα ο δικός μας, χωρίς προπόνηση τους 2 τελευταίους μήνες (λόγω γραφειοκρατίας), χωρίς να ξέρει τη γλώσσα και μπαίνει μέσα σε άγνωστε πίστες για να κάνει το άθλημα που αγαπάει. Την Παρασκευή λοιπόν προσπαθεί να μάθει τις ιδιαιτερότητες της πίστας και στο 2ο δεκάλεπτο έρχεται στον πρώτο γύρο ένας 13χρονος Ιταλός και τον εμβολίζει. Στο επόμενο του έχουν βάλει σε λάθος θέση το λεβιέ των ταχυτήτων, αλλά ο Νότης βελτιώνεται, για να φτάσει στο 7ο να έχει τον 11ο χρόνο από τους 17 που συμμετέχουν! Οι Ιταλοί δάσκαλοι όλοι πηγαίνουν και του δίνουν συγχαρητήρια «για τον επιθετικό τρόπο οδήγησης», ιδιαίτερα στις στροφέ 15, 16, 17, τις πιο δύσκολες της πίστας.

Ο Νότης με τον πατέρα του Γιώργο στο Duomo, πρώτη φορά που υπήρχε χρόνος για να δουν κάποιο μέρος
Ο Νότης με τον πατέρα του Γιώργο στο Duomo, πρώτη φορά που υπήρχε χρόνος για να δουν κάποιο μέρος

 

Το επόμενο πρωί κατεβάζει στο πρώτο 15λεπτο και άλλο το χρόνο του, στρίβοντας για πρώτη φορά στη ζωή του με 5η και πάνω από 100 χλμ/ώρα στη στροφή 14! Όμως στο 2ο γύρο του 2ου 15λεπτου έχει μια πτώση από υπερβολικό πλάγιασμα, που του κόβει το ρυθμό.

Την Κυριακή το πρωί μετά το 1ο σκέλος των Κατατακτήριων Δοκιμών είναι 15ος. Στο 2ο «ξυπνάει» και αρχίζει και πάλι να κατεβάζει χρόνο.

Στον Αγώνα κάνει μια μέτρια εκκίνηση, μένει τελευταίος, αλλά μετά κατεβάζει χρόνους και εκμεταλλευόμενος και μερικές πτώσεις τερματίζει στην 12η θέση. Όμως στα αποτελέσματα κατατάσσεται 14ος, αφού «τρώει» ποινή 30 δευτερολέπτων για εσφαλμένη εκκίνηση, σύμφωνα με τον κριτή αφετηρίας.

Notis + Honda NSF100
Notis + Honda NSF100

Δείχνουμε στην κα Αλυτάρχη το βίντεο που φαίνεται καθαρά ότι οι διπλανοί του έχουν φύγει νωρίτερα και όχι ο Νότης, αλλά η απάντηση είναι τυπική: «Ξέρεις ότι το ιδιωτικό βίντεο δεν αποτελεί αποδειχτικό στοιχείο, δεν υπάρχει κύκλωμα τηλεόρασης της πίστας για να το δω από εκεί και τι να κάνουμε ο κριτής είναι άνθρωπος και έκανε ένα ανθρώπινο λάθος!»

Τι να πεις σε έναν άνθρωπο της οργάνωσης για το λάθος που μπορεί να πληγώσει ένα παιδάκι 10 χρονών, που ξέρει ότι δεν «έκλεψε», αλλά τιμωρήθηκε;

 

Πέρα από αυτό το ατυχές γεγονός οι Ιταλοί δάσκαλοι του Νότη, χρονομέτρησαν τα δυσκολότερα κομμάτια της πίστας (κάτι σαν τα split times στο MotoGP) και στο κομμάτι 15-17 ο Νότης ήταν μόλις 0.61 του δευτερολέπτου από τους 5 πρώτους και μόλις 0.37 του δευτερολέπτου από το γκρουπ που «παίζει» για τις θέσεις 6-10! «Αυτό σημαίνει ότι αν ο Notis οδηγήσει έτσι και στις υπόλοιπες στροφές μπορεί να είναι μόλις 3.66 δευτερόλεπτα πίσω από τους πρώτους και μόλις 2,22 δευτερόλεπτα πίσω από το 2ο γκρουπ», είπε ο πρώτος από τους 4 καθηγητές του Honda NSF100 Junior Trophy.

Σκεφτείτε λοιπόν τι μπορεί να κάνει αυτό το παιδί, όταν προπονηθεί σωστά, όταν μάθει τις πίστες και όταν μεγαλώσει λίγο (μαζί με έναν Ιταλό είναι οι μόνοι 10χρονοι από τους 17 αγωνιζόμενους, ενώ υπάρχουν παιδιά μέχρι 13 χρόνων).

 

Οι χορηγοί του – εκτός από τον πατέρα του και την οικογένειά του που πραγματικά κάνουν μεγάλες θυσίες – είναι η Jet Oil, η Tech Shape με τις δερμάτινες φόρμες MBW και τα πλαστικά και μέρη από ανθρακονήματα που κατασκευάζει, το ταξιδιωτικό γραφείο Grecian Travel και το περιοδικό MOTOGP WORLD.

Τις προπονήσεςι μέχρι πριν δύο μήνες υποστήριξαν οι Honda – Σαρακάκης, η πίστα καρτ Αγ. Κοσμά, τα κράνη KBC, τα ελαστικά Peristeras, οι συναγερμοί Kental Alarm και το service Honda – Koutsoubos.

Επόμενο άρθρο »

46 γύρους έκανε ο Rossi! Τυχαίο, δεν νομίζω...

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi συνεχίζει και κάνει εκπληκτικούς χρόνους στο Brno

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα