• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oι συνδικαλιστές της Ducati κατηγορούν τον Valentino!
Για τα παραπάνω 10’ δουλειάς που τους ζητάει το εργοστάσιο!!
Νέα 19/10/2010 - 13:06

Στο εργοστάσιο της Ducati στην Μπολώνια η διεύθυνση της ιταλικής εταιρίας ζήτησε από τους εργάτες να καταργήσουν το διάλειμμα 10’ λεπτών που έχουν μέχρι τώρα κάθε μέρα, ώστε να ανέβει η παραγωγικότητα. Το διάλειμμα αυτό είναι σταμάτημα της δουλειάς 5’ νωρίτερα το μεσημέρι, ώστε να πλύνουν τα χέρια τους για το φαγητό και 5’ πριν το τέλος της βάρδιας το απόγευμα ώστε να πλύνουν τα χέρια τους για να πάνε σπίτι τους. Αυτό το διάλειμμα έχει κατοχυρωθεί ατύπως και οι συνδικαλιστές της Ducati το θεωρούν εργασιακό δικαίωμα.

Έτσι έκαναν διαμαρτυρία και στάσεις εργασίας για 30’ λεπτά, λέγοντας ότι το διάλειμμα αυτό είναι ένα προνόμιο που έχει γραφτεί και στις συμβάσεις τους με το εργοστάσιο. 

 

Και που παίζει ο Valentino Rossi στην όλη υπόθεση;

Οι εργάτες πιστεύουν ότι η διοίκηση της Ducati είναι πιεσμένη, μετά την πρόσληψη του Rossi, στο να μειώσει από κάπου το κόστος ή να ανεβάσει την παραγωγικότητα και ότι την κίνηση αυτή της μεταγραφής του κορυφαίου οδηγού, θα την πληρώσουν οι ίδιοι! Οι συνδικαλιστές λοιπόν έπεισαν όλους όσους δουλεύουν στο εργοστάσιο για το αντίθετο από αυτό που νόμιζε ο Del Torchio, ότι δηλαδή οι εργάτες θα δουλέψουν περισσότερο και με μεγαλύτερη θέρμη για το ιταλικό όνειρο του Rossi με την Rossa, όπως λένε όλοι οι υπόλοιποι Ιταλοί.

 

Αν λοιπόν καθυστερήσει η 1198 που παραγγείλατε, κατηγορήστε τον Valentino!!

Προβλήματα λοιπόν σε τέτοια ζητήματα δεν αντιμετωπίζουμε μόνο στην Ελλάδα και φαίνεται ότι και σε αυτόν τον τομέα ισχύει το «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα».

 

Επόμενο άρθρο »

O Vito Ippolito Πρόεδρος της FIM για άλλα 4 χρόνια

« Προηγούμενο άρθρο

Aλλάζει εποχή το GP της Αυστραλίας

Χορηγοί