• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Pedrosa παρουσίασε το παιδικό βιβλίο του
Στην Βαρκελώνη, προσφέροντας 6% σε φιλανθρωπία
Νέα 21/12/2010 - 10:44

«Δύο μηχανικά ξωτικά για τον Dani Pedrosa», λέγεται το βιβλίο που εξιστορεί τα πρώτα βήματα του Dani στον κόσμο των αγώνων. 

Όπως είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες ο Pedrosa θέλησε να προσφέρει το 6% των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου, στην φιλανθρωπική οργάνωση NGO SOS Aldeas Infantiles.

Tελικά η εκδήλωση έγινε στην Βαρκελώνη, με τον Dani Pedrosa να παρουσιάζει την έκδοση της εταιρίας SM σε μια σειρά βιβλίων με γενικό τίτλο «Οι Αξίες των σπορ». Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε δύο γλώσσες, στα Ισπανικά και στα Καταλανικά.

Η πλοκή βασίζεται στην χαρά που πήρε ο Dani όταν σε ηλικία 5 χρόνων πήρε ως Χριστουγεννιάτικο δώρο μια μοτοσυκλέτα. Κάτω από το δένδρο των Χριστουγέννων ο Άγιος Βασίλης του άφησε μια μοτοσυκλέτα motocross και μαζί δύο ξωτικά, τον Τιμ και τον Τομ. Η δουλειά τους ήταν να μένουν με τον Dani και να τον βοηθούν στα πρώτα του βήματα στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και να τον καθοδηγούν ώστε να γίνει ένας πραγματικός Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο συγγραφέας είναι ο Pau Joan Hernández και την εικονογράφηση έκανε ο Jordi Vila Delclos, με το βιβλίο να στοχεύει σε παιδιά 6-12 χρόνων. Κάτι ακριβώς ανάλογο με τον «Μπίλη Καντίλη στο Paris-Dakar», το γνωστό βιβλίο του Πασχάλη Τσαρούχα, το οποίο προτείνουμε ως το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο για τους Έλληνες.

Στην Βαρκελώνη ο Dani Pedrosa ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με το βιβλίο του και δήλωσε:

«Όταν μου ζητήθηκε να κάνω μια αφιέρωση στους αναγνώστες, σκέφτηκα ότι είναι μια ιστορία για το πώς τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Από μικρός όταν έβλεπα στην τηλεόραση τους αγώνες, το όνειρό μου ήταν να γίνω οδηγός και αυτό άρχισε σαβ ένα παιχνίδι και τελικά έγινε η ζωή μου. Όλα τα παιδιά έχουν όνειρα και το πιο σημαντικό πράγμα είναι να συνεχίζουν την προσπάθεια να φτάσουν αυτά τα όνειρα, όσο δύσκολα κι αν φαίνονται. Και μετά η προσπάθεια είναι επίσης σημαντική, γιατί το ταλέντο από μόνο του δεν είναι αρκετό. Αυτές είναι σημαντικές αξίες που μαθαίνεις σαν παιδί. Πάντα αισθανόμουν πολύ καλά με τα παιδιά και όλες οι φιλανθρωπικές οργανώσεις κάνουν φοβερή δουλειά στον τομέα τους. Διάλεξα την «Aldeas Infantiles» γιατί πριν μερικά χρόνια επισκέφτηκα ένα σπίτι που έχουν στο Sant Feliu de Codines και είδα όλα όσα κάνουν ώστε να δημιουργούν ένα περιβάλλον όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό μιας οικογένειας. Ελπίζω αυτή η μικρή βοήθεια να τους βοηθήσει να συνεχίσουν το έργο τους.»

 

Επόμενο άρθρο »

Playmate of the Υear η Lauren Vikers

« Προηγούμενο άρθρο

O Edwards στην κατασκήνωσή του στο Texas

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα