• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Marco Melandri έτοιμος για το WSBK
Παρά το ότι δεν είναι ακόμη στο 100% της φυσικής κατάστασης
Νέα 20/02/2011 - 15:23

Ο Marco Melandri είναι έτοιμος για τις τελευταίες διήμερες δοκιμές των Superbike που ξεκινούν αύριο στο Philip Island, εν όψει του πρώτου αγώνα της χρονιάς που θα γίνει στην ίδια πίστα το Παρασκευο-Σαββατοκύριακο που έρχεται. 

 

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος, δεν είχα προσωπική ζωή τους τελευταίους δύο μήνες, αφού το μόνο που έκανα από το πρωί ως το βράδυ ήταν να προσπαθώ να επανέλθω όσο καλύτερα γίνεται. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά δεν μπορώ να ξέρω την κατάστασή μου, μέχρι να ανέβω στην R1. Κάθε μέρα περνάω 2 ώρες στην πισίνα με το νερό στους 36° C. Τα χέρια μου έχουν γίνει μαλακά και ελπίζω να μην βγάλω πολλέ πληγές από την οδήγηση.»

Σε ερώτηση για το αν εύχεται βροχή για το Phillip Island απάντησε:

«Σαφώς όχι! Στο παρελθόν ήμουν αναγκασμένος να εύχομαι για βροχή, γιατί δεν είχα τη δυνατότητα να πάω γρήγορα στο στεγνό. Αλλά εδώ στα Superbike δεν είναι έτσι. Επίσης επειδή είμαι μικρόσωμος, σχετικά με αυτήν την μοτοσυκλέτα. Είναι μια μεγάλη μοτοσυκλέτα και είναι δύσκολο να βρω το όριο στις στροφές, με τον ώμο μου τώρα. Νομίζω ότι μπορώ να είμαι γρήγορος στο στεγνό, αλλά σίγουρα θα μου λείπει η αντοχή να κάνω δύο αγώνες."

Σε ερώτηση για το ότι έχει να μάθει νέες πίστες όπως το Miller:

«Όσο γελίο κι αν ακούγεται ακόμη και η Imola και η Monza είναι νέες πίστες για μένα. Έτρεξα στην Imola το 1999 στα 125cc και στην Monza έχω κάνει 5 γύρους σε δοκιμές για ένα αγώνα του Honda Trophy. Μετά έπεσα στον πρώτο γύρο στον αγώνα.»

Η συνάδελφος Alice Margaria που ξέρει ότι ο Marco πετάει με μικρά αεροπλάνα, τον ρώτησε αν θα ήθελε σε ταξίδια όπως αυτό στην Αυστραλία να πάρει τα πηδάλια του αεροπλάνου!

«Πηγαίνω κάποιες φορές στο cockpit με τους πιλότους και έχω φορέσει και τα ακουστικά για να ακούω τους αεροελεγκτές, κάτι που μου αρέσει πολύ. Όταν πετάω και με παίρνει ο ύπνος, συχνά ονειρεύομαι ότι η αεροσυνοδός θέλει την βοήθειά μου, γιατί ο πιλότος αρρώστησε και ηρωικά προσγειώνω το 747 χωρίς να σπάσει τίποτε! Είμαι πραγματικά παθιασμένος με τα αεροπλάνα και είναι όπως όταν οδηγείς μοτοσυκλέτα: όσο περισσότερο μαθαίνεις και παθιάζεσαι, τόσο περισσότερο θέλεις να μάθεις περισσότερο.»

Όσον αφορά την φημολογούμενη αντιπαλότητα με τον Max Biaggi, είπε:

«Δεν μου λένε τίποτε αυτές οι φήμες. Τον σέβομαι για αυτά που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει. Του βγάζω το καπέλο που επανήλθε στην κορυφή, μετά από μερικές δύσκολες στιγμές. Αλλά δεν θα σας δώσω τη χαρά πικρόχολων σχολίων!»

«Έχεις το τηλέφωνό του», ρώτησε η Alice.

«Όχι, αλλά έχω το τηλέφωνο της Pedron!» (Η γυναίκα του Biaggi και πρώην Miss Italy)

«Είναι αστείο αλλά με τον Max μιλήσαμε τις τρεις ημέρες του προηγούμενου τεστ, περισσότερο από όσο είχαμε μιλήσει στη διάρκεια 5 χρόνων στο MotoGP. Είχαμε μια ωραία συγκέντρωση οδηγών στο Portimao και ανταλλάξαμε απόψεις. Μου έλειψε πολύ αυτό, κάτι που δεν γίνεται πια στο MotoGP.»

 

Μαζί με τον Marco στο αεροδρόμιο ήταν και η Manuela Raffaeta (φωτ. 3), η κοπέλα του εδώ και έξι χρόνια, που πέρυσι αναδείχτηκε η πιο όμορφη του MotoGP, από τους εργαζόμενους στο paddock. «Θα κάνεις τα κεφάλια να γυρνούν και στο paddock των Superbike;» την ρώτησε η Ιταλίδα συνάδελφος.

«Ω, όχι, είναι συνηθισμένοι να βλέπουν ωραίες γυναίκες…» απάντησε η «Manu».

Η επόμενη ερώτηση ήταν πιο μέσα στα άδυτα! «Ποιο είναι το μυστικό σου ώστε να κρατάς ήρεμο τον Marco τη νύχτα πριν τον αγώνα;»

Και η απάντηση αφοπλιστική:

«Εξαρτάται. Εξαρτάται από το πόσο κουρασμένος είναι…»

 

Επόμενο άρθρο »

M. Biaggi: «Πρέπει να δούμε τι κάναμε ως τώρα»

« Προηγούμενο άρθρο

Η Mahindra Racing με τα χρώματά της

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα